Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zobni vsadek-implantat

Zobni vsadek-implantat

Manjkajoči zob imam namen nadomestiti z zobnim vsadkom. Prosila bi vas, če ima kdo zobni vsadek, da bi mi malo poročal kako poteka operacija in ali je boleče. In kolikšna je življenjska doma takega vsadka?

Hvala!

Pri teh vsadkih je tako, da v prvi vrsti slpoh ni nujno, da ga bo telo sprejelo. Življenjska doba pa mislim, da je od 5-10 let, morda tudi več. Težava je tudi v dlesnih, ki se spreminja z leti in ne pokriva več tako lepo vsadka. Meni osebno niso najboljšč všeč, izkušenj z njimi pa nimam. Ocena je glede na prebrano o nih. Poleg tega so tudi zelo dragi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

jaz imam implantant na dvojki, poseg je trajal nekje uro in pol (s tem da meni je moral namestiti še umetno kost), bolelo ni nič, vse pod lokalno, ko je protibolečinska injekcija spustila je bila prvi in drugi dan prisotna manjša bolečina, nič posebnega, oteklina je izginila po približno štirih dneh, življenjska doba implantanta, po zagotovilu zobozdravnika, tega mi še sam Matilda ven potegne, kar se pa samega zoba tiče pa naj bi zdržal nekje 10-15 let, cena za en implantant z zobom 1.150 eur

Drugače imaš na monu poseben forum samo o zobarskih zadevah in lahko zelo veliko podatkov dobiš kar tam. Implantant naj bi bil doživljenjski, edino krona je mogoče za menjat, ampak odvisno. Jaz imam porcelanasto prevleko že 25 let, pa je še vse okej.

Marko, ni treba odgovorit na čisto vsako vprašanje, sploh pa, če nimaš pojma, o čem je beseda.

Cena je pa kar kruta, se strinjam, tako kot vse v zvezi z zobmi. Ampak – če misliš, da je to res optimalna rešitev, naj ti ne bo škoda denarja. Če tako pogledaš – koliko denarja zmečemo za avto, pa nam ga ni škoda, za lastno zdravje se nam pa kar na lepem vse zdi predrago.

Hvala vsem za sporočila. Dr. No koliko časa pa že imaš implantat? A potem je dejansko res, da je vsadek doživljenjski, kajti po internetu sem prebrala marsikaj o življenski dobi implantata.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close