Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Znova: kaj beremo

Znova: kaj beremo

Trenutno berem knjigo Abesinec

Nikica: Terzani mi je bil zelo dober, sem prav počasi bral da ne bi bilo prehitro konec,

lp

Ko si že pri Srbih in Hrvatih, poskusi še Marka Vidojkovića Kremplji (Kandže)in Gorana Samardžića Gozdni duh, pa tud Muškarac bez brkova od Tomič Anteja ni slab (v stilu Guareschija).

Je okej ta Samardžić, praviš? Zadnjič sem bila na predstavitvi in se mi je zdelo simpatično, pa potem na žuru, ki je sledil, knjige pa še nisem prijela v roko … Hm … bo treba, kot kaže 🙂

Trenutno berem Dihati je treba, to je vsa skrivnost (Galloway). Zanimiv pristop k temi, nekonvencionalno, skratka OK.

Nad Vidojkovićemi Krempliji sem bila precej razočarana, Gozdni duh se mota nekje pri vrhu seznama…

Končala z Osmim poverjenikom, ki mi je bil nasploh všeč, samo konec so nekam čudno zapeljali. Začela Kratka zgodovina traktorjev v ukrajinščini, ki me malo spominja na Umetnost krpanja od E. Berg.

Zadie Smith – On Beauty

Knjiga pripoveduje o dveh črnskih – intelektualnih družinah. O njihovih medsebojnih zamerah, rivalstvu in prijateljstvu. Seveda tudi o medsebojnih odnosih v sami družini.

Opustila Atlas Oblakov. Mi gre že pošteno na živce – namreč vsaka zgodba se končana sredini in začne se nova, povsem nepovezana godba (vsaj za zdaj ni videti povezave). Pa preveč se vleče. Mogoče se še vrnem k njej čez čas. Začela brati Franzena Popravke.

Nikica 7

Prevajam kritično analizo Disneyja, zato sem trenutno bolj v Mikijevih zabavnikih … Ni slabo za spremembo 😉

Lotila sem se branja knjig, ki sem jih (pred časom) že brala. Ravno sem končala Ljubezen v času kolere, zdaj začenjam z Dobrim vojakom Švejkom.

Jaz pa trenutno berem Pogovori z angeli. Zanimiva, priporočam …

Nataša

Če bi naslov teme malo obrnila in bi se glasil: “Kaj znova beremo”, bi dobila rezultat: Jacques Prévert in njegovo zbirko Barbara (prevod Aleš Berger). In po tolikih letih se mi zdi, kot da se vrnem v tisti čas…

VRT

Tisoč in tisoč let
bi bilo premalo
da bi se izreči dalo
bežen trenutek večnosti
ko si me objela
ko sem te objel
nekega bledega zimskega jutra
v parku Montsouris v Parizu
v Parizu
na zemlji
na zemlji ki je zvezda.

Oja, nadvse lepa hvala za čudovit predlog.
Brez tega dodatka “Priporočam na vse kriplje in pretege!” se knjige nikakor ne bi lotila takoj (če imaš še kak tak dober roman v rokavu, ga kar takoj stresi) :-)) Trenutno sem na 78. strani in močno upam, da je ne bo še tako kmalu konec:-))))

Ne morem si kaj, da me ne bi vsa ta z branjem povezana “magija” nekako navezovala z mislimi na prekrasnega Milodraga Pavića. Si deliva isto mnenje? Srbske literature žal ne poznam prav dobro, zato mi tudi njihove tendence in glavni trendi niso poznani.

Daj se mi kaj javi na mejl. Jaz sem tvojega namreč izgubila med moževim preurejanjem računalnika :-S

Vivien Kelly: Two Read Shoes – na pol kar dobro in na pol povprečno, vse skupaj pa zelo berljivo.

Orhan Pamuk: My name is red
– absolutno fantastično branje; napisano tako živo, da si predstavljam vsak kamen v Istanbulu leta 1590.

Tiziano Terzani; končno ena knjiga, ki ne govori samo o razlikah, pač pa tudi o sorodnostih med ljudmi

— področje kriminalk:
Elizabeth George: For the sake of Ellena
inteligentno, ne moreš odložit do jutra

Črna dalija — klasika

pozdrav vsem moljem

J

Tiziano Terzani: My Fortune-Teller Told Me
ali …?

Ivo Zorman: V sedemnajstem. Presunljivo dobro napisan romanček, povsem drugačen, kot se ga spomnim iz (rane) mladosti. Morda tudi zaradi spremenjenega zornega kota …

New Report

Close