Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Znova: kaj beremo

Znova: kaj beremo

Iščem impotentega moža (al moškega?) … kr neki…
ampak je zdaj tako obdobje, da mi taka “literatura” paše…
zato sem tdui z obžalovanjem odložila Robec… tisti lekarnar (Wili? ) mi je bil tako simpatičen…

Lady Anne…….

Tiziano Terzani: La fine e il mio inizio

Meni Amsterdam ni bil preveč všeč, zato pa toliko bolj Atonement in Saturday istega avtorja – sploh zadnja fenomenalna (čez začetek knjige sem se pravzaprav mukoma prebijala, potem pa začela uživati :))

@Bralka, Robca se še kdaj loti, če ti je bila všeč – mene je knjiga ganila. Ni veliko manjkalo, pa bi se razjokala.

no, do 2. oktobra jo lahko še imam doma…
mogoče pa mi uspe…

Poskusi. Knjiga res ni zlahka berljiva, ampak kot sem rekla, mene je ful ganila, pa se mi to zelo poredko zgodi. Willi je res fenomenalen lik.

Joanne Harris – Igra brez casti

Nato pa John le Carré – Prijatelja do konca

<http://majuska.moj-album.com/>

Florian Illies: Generation Golf. Eine Inspektion. Bolj kot v leposlovni razsežnosti uživam v dokumentarni, še posebej v obujanju spominov na otroštvo in odraščanje v sedemdesetih in osemdesetih. Nena, Bravo, Limahl, grozne frizure, komodorji, snemanje gl – vse tisto, kar je najstnike v Nemčiji bolj povezalo s slovenskimi vrstniki, kot smo si takrat mislili. Po kakšnih petdesetih straneh priporočam za razvedrilo, ampak izključno starejšim od trideset.

Andreas Staikos: nevarna kuharija. Zelo zanimiva knjiga, polna stlastnih in strastnih jedi.

Naposled začenjam z razvpitimi Wintonovimi Jezdeci – poročala bom pozneje.

Le poročaj Katja, mene zelo zanima, če ti bodo všeč.

Jaz sem zaključila z Na smrt slavni. Drugo polovico knjige bi lahko tudi izpustila, saj knjiga neha bit zabavna, s stališča kriminalke je pa tudi čisto zanič.

Meni je bila pa Na smrt slavni všeč. Še posebej, ker se mi ti resničnostni šovi zdijo blazno zabavni. Tako mi je žal, da nimam časa (in energije), da bi sledila Baru, pa Dirki, pa nekemu resničnostnemu šovu po radiu (kako neki to izpeljejo?).

Sicer pa po priporočilu forumovcev berem Osmega poverjenika in se mi zdi kar zabaven. Edino trećićanščine ne razumem oziroma si na glas berem, da potem dojamem vsaj kako polovico.

@Enka: po nekaj več kot 100 straneh je moj vtis o Jezdecih naslednji:

– rahlo kičasto
– gladko napisano in enako gladko berljivo
– kot da je napisano z namenom, da bo iz tega film, najbrž mednarodna koprodukcija; dokaj slikovito, tako rekoč scenarij
– vnovič in še enkrat: to, da je nekaj kandidat za bookerja, ne pomeni nič več
– brez primerjanja z izvirnikom: okej prevedeno in/ali lektorirano, skratka založba je skrbna

Brati ali ne? Kdo ve. To o okusih itak vsi vemo … Kar zadeva mene, bom, ker doma ni nič drugega, do odhoda v knjižnico pač brala.

Skratka, nothing to write home about.

@jestadn: Kakšen je Terzani?

Sicer pa – se lotevam neke hecne knjige (nekje čez 50 stran) z naslovom Atlas oblakov (Cloud Atlas), avtor David Mitchell. Kdo pozna?

Katja, hvala za prve vtise! Jezdeci bodo premeščeni bolj na dno seznama knjig, ki me zanimajo :-).

Bejbiborn, tudi meni se je zdela Na smrt slavni od začetka zelo zabavna (celo k odprtju nove debate tu gor me je vzpodbudila :-)). Zabavna je bila do tam, do kjer je posvečena norčevanju (odkrivanju resnice?) iz resničnostnih šovov. Ko pa v drugem delu prevladajo motivi kriminalke, mi je bila pa dolgočasna, predvidljiva, skratka: slab krimič. Mi pa ni žal, da sem jo prebrala, zaradi prve polovice je bilo vredno :-).

Prebrala Trgovinico pri srečni roki (Goran Petrović), ki je resen kandidat za knjigo leta. Priporočam na vse kriplje in pretege!

Ljubezen, fantazija (Assia Djebar) mi ni najbolj potegnila. Lepo pisanje, ampak nekam statično.

Berem Majhne podlosti (Carmen Posadas). Zanimivo, duhovito in obetavno.

Prebrala Desa Muck: Panika, odlična knjiga, jo priporočam in
Bela Masajka, berljiva, nekaj posebnega.
Je kdo bral Živa zažgana?

Andi

Ja, prebrala Živa zažgana……..mal kruta knjiga, a resnična, meni je bila všeč. Življenje žensk v Jordaniji…bogu za hrbtom!

Prebrala Grozni Gašper goljufa zobno miško.

Mogoče bi morala ta komentar napisati kar pod temo “Knjige, ob katerih ste se najbolj zabavali”. Ali pa na vprašanje “Kateri je vaš najljubši”, upoštevaje, da je prevajalka Polonca Kovač (ki je zame s svojimi mojstrskimi “Sedem kužkov išče pravega” zagotovo ena boljših otroških pisateljic).

“Prizanesla” vam bom z zares dobrim prvim odstavkom knjige in priznala, da sem na tihem kar obžalovala, da je moja mala nečakinja še premajhna, da bi ji jo lahko tudi glasno brala.

So pa tile prvi (ne)majavi zobje res razlog za dvom v pravičnost življenja: še sploh, če si lahko predstavljate, da imaš sestro dvojčico, ki ji kar dva izpadeta v času, ko so tvoji še čvrsto zasidrani v čeljusti… Ne le, da se ob takem branju spomnim že pozabljenega – vedno znova se prepričam, da je vredno prebirati knjige po priporočilih na Knjižnih moljih.

@Jezdeci: Čeprav sem brez dioptrije, se mi dozdeva, da so črke v knjigah nemalokrat za kakšno piko premajhne. No, pri Jezdecih si boste lahko dali duška vsi, ki si želite večjih črk ;-)))

He, he … se strinjam. Na začetku sem bila prav zbegana, so se oči čudile, da je bilo kaj. Ampak je po svoje fajn, udobno, udobno …

🙂 Vidim, da sem dovolj zgodnja in se lahko popravim kar sama… Polonca Kovač je opisovala PET in ne SEDEM kužkov. Sem bila kar preveč “pravljična”.

Pravkar končal L’empire des signes Rolanda Barthesa, zdaj pa berem The Crying of Lot 49 Thomasa Pynchona. Odštekano …

in sicer Komandant Mark: Škot

V hrvaščini, nova izdaja, Esse Gesse, 4 epizode.

New Report

Close