Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Znižanje preživnine

Znižanje preživnine

Pozdrav,
zanima me, kako bi lahko znižal znesek preživnine. Trenutno je določena v višini 380€, kar je zelo visoko glede na moje zmožnosti. Zaradi krize nisem več v rednem delovnem rezmerju in sem bil prisiljen v ustanovitev s.p. in delam za podjetje kolikor je pač dela. Prihodki so se konkretno zmanjšali, pa še plačilni roki so zelo dolgi, tako da si moram denar sposojati še za tekoče stroške.
Vedno sem redno plačeval in bi rad tudi v prihodnje poravnaval preživnino, a je trenutno situacija taka, da tako visoke preživnine preprosto ne zmorem. Kaj lahko storim?

LP
Marko

Spoštovani!
Glede na to, da se je v vašem primeru situacija od takrat, ko je bila odmerjena preživnina, bistveno spremenila, predlagamo, da vložite tožbo na znižanje preživnine. Spremembo finančne situacije je potrebno dokazovati z ustreznimi listinami. V kolikor niste vešči prava, vam svetujemo, da si za postopek poiščete odvetnika po lastni izbiri, če ne drugače, vsaj preko brezplačne pravne pomoči.
S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close