Znizanje prezivnine
Partner ima otroka iz prejšne zveze, fantek je star 5 let. Skupaj imama punčko, staro nekaj mesecev. Zanima me da li je možno da se prezivnina za otroka zmanjsa, glede na to da imama nas dva se enega otroka? Nisem nesramna, njegovega otroka imam zelo rada in se tudi razumeva, ampak se mi zdi prezivnina previsoka za otroka ki gre pocasi v solo. Naj omenim se, da otrok k nam pride vedno v ponosenih oblacilih, malokdaj urejen (dolgi lasje), pac vidi se da denar gre za njo in se verjetno za kaj druga.
Pazi da nebo naslednja za tvojo tamalo tako sprasevala?… Ce razumes…
Eeeee moji vi… Ves kaj me zanima. A je bil porocen? Pise nekako tako… Ne cinite blud… Ko to radi iskusice kaznu al patnju…
Glede na situacijo… ?
Kaj naj ti recem… Pustite kakor je… Verjamem da bi mela mal vec v budzetu… Sam otroka boste prikrajsal…
Youtube-baja malo knindza-pisi propalo
Somebody705, 25.06.2021 ob 19:21
Pazi da nebo naslednja za tvojo tamalo tako sprasevala?… Ce razumes…
Eeeee moji vi… Ves kaj me zanima. A je bil porocen? Pise nekako tako… Ne cinite blud… Ko to radi iskusice kaznu al patnju…
Glede na situacijo… ?
Kaj naj ti recem… Pustite kakor je… Verjamem da bi mela mal vec v budzetu… Sam otroka boste prikrajsal…
Youtube-baja malo knindza-pisi propalo
NIsta bila porocena. Partner je zlat partner. Ona je pa spakirala in enostavno odsla, cez nekaj dni ze bila z drugim.
mucamaca 13, 25.06.2021 ob 22:21
Vau po zakonu je tako. In kaj zdej?? Ona naj za svojega otroka poskrbi. Njen partner bo pa za vse otroke ki jih ima okol.
Kaj pa tebi ni jasno? Ženska lahko vpraša ali ne?
Si tista prva in zapuščena in se treseš za preživnino? Kar pripravi se ker se ti bo precej zmanjšala, saj nima samo še enega otroka ima še novo ženo. Finance grejo na 4 dele.
Po zakonu je dolzen prezivlat i mene i otroka ki ga ima z menoj. Preracunaj cca 1000€ place, 160 e svaki mesec za otroka, stroski ki nanesejo cca 600+ evrov za poloznice, hrano, igrace za otroka, kje se najin otrok i jaz ki sem ostala brez dela zbog nosecnosti… kuzis? Otrok ima tu igrace, knjige, svakic hodi on po njega cca 15 km odaljen kraj, 2x na teden. Kaj je najin otrok manj vreden kot oni? Za najinega otroka pa dajem izkljucno jaz pare, ki ga dobim od drzave + svoje stroske.
Preživnina se lahko spremeni, če se življenjske okoliščine spremenijo. Predlog oz. zahtevi je potrebno podati na sodišče. Preživnina je pravica otroka in ne staršev. Jo je pa eden izmed staršev, ki ni več v skupnem gospodinjstvu dolžan izvrševati.
Torej avtorica, sodišče odloča, ali se na podlagi predloga/zahteve za znižanje v tvojem primeru le to lahko realizira. Samo boš morala to malo drugače predstaviti besedno, kot si tule.q
Torej za prvega otroka plačuje 160 e kar je po tvoje preveč. Za drugega s tabo pa daje 200+ (tretjina položnic in hrana) in še zate, odraslo osebo 300+, glede na to da plačuje vaše bivališče, položnice in hrano. Ti iz svojega žepa ne daš za svojega otroka nič. Vse kar otroku kupiš očitno plačujemo vsi ostali. Mamica prvega otroka menda s temi 160e skrbi zase, otrok seveda nima bivališča pri njej, nobenih položnic ni pri njej ker ga ni tam in ne porabi nič vode, elektrike….hrani ga verjetno tudi ne ker ni pri njej.
Da povzamem….pritožuješ se ker menda komaj preživiš s tem da partner zapravi več kot pol plače za to da ti in vajin skupni otrok živita na toplem in sta nahranjena, njegova bivša je pa čarovnik ker z njegovimi 160e ima dovolj da skrbi za sebe in njegovega prvega otroka. Mogoče jo vprašaj za nasvet kako ji rata. Ker si očitno dosti večji porabnik partnerjevih sredstev kot pa njegova bivša in otrok. Če bi ti od partnerja dobila samo 160e tako kot ona bi bila pod mostom! Ona pa s tem denarjem + svojim prispevkom poskrbi za bivališče otroka, ga nahrani, obleče (jasno v rabljene cunje, kaj hudiča naj pa s tem drobižem prado kupuje?)…. Evo ti preračuna tvoj 160+ona 160 ker naj bi pol pol skrbeli Torej 320. Ko bo šel v šolo bo treba kupiti potrebščine, plačevati prehrano v šoli, izlete….računaj cca 100 na mesec. Sedaj ko je v vrtcu je verjetno še krepko več. Ker mora nekje živeti in pri vas recimo pride 1/3 položnic 200 računajmo tam isto. Še 200 za stroške prebivanja. Potem mora tudi kaj doma jesti, biti oblečen in obut….ker sem skromna bom še za to računala samo 100 mesečno. Pa smo na 400e mesečno. Od tega oče krije 160, mama 240. Po tvojih izračunih pa seveda prvi otrok živi v oblakih in nima nobenih potreb ker mama tisto miloščino od 160e zase pokuri. Tvoj par mesečni otrok ima pa ogromno potreb in rabi več. In isto kot prvi otrok ima tudi drugi dva starša ki naj bi skrbela zanj. Ampak ne…po tvoji logiki mora za prvega otroka skrbeti mama, za drugega in TEBE pa dedc. Edina nesposobna koza v tej zgodbi si ti.
gnoj od ženske, 26.06.2021 ob 11:07
Torej za prvega otroka plačuje 160 e kar je po tvoje preveč. Za drugega s tabo pa daje 200+ (tretjina položnic in hrana) in še zate, odraslo osebo 300+, glede na to da plačuje vaše bivališče, položnice in hrano. Ti iz svojega žepa ne daš za svojega otroka nič. Vse kar otroku kupiš očitno plačujemo vsi ostali. Mamica prvega otroka menda s temi 160e skrbi zase, otrok seveda nima bivališča pri njej, nobenih položnic ni pri njej ker ga ni tam in ne porabi nič vode, elektrike….hrani ga verjetno tudi ne ker ni pri njej.
Da povzamem….pritožuješ se ker menda komaj preživiš s tem da partner zapravi več kot pol plače za to da ti in vajin skupni otrok živita na toplem in sta nahranjena, njegova bivša je pa čarovnik ker z njegovimi 160e ima dovolj da skrbi za sebe in njegovega prvega otroka. Mogoče jo vprašaj za nasvet kako ji rata. Ker si očitno dosti večji porabnik partnerjevih sredstev kot pa njegova bivša in otrok. Če bi ti od partnerja dobila samo 160e tako kot ona bi bila pod mostom! Ona pa s tem denarjem + svojim prispevkom poskrbi za bivališče otroka, ga nahrani, obleče (jasno v rabljene cunje, kaj hudiča naj pa s tem drobižem prado kupuje?)…. Evo ti preračuna tvoj 160+ona 160 ker naj bi pol pol skrbeli Torej 320. Ko bo šel v šolo bo treba kupiti potrebščine, plačevati prehrano v šoli, izlete….računaj cca 100 na mesec. Sedaj ko je v vrtcu je verjetno še krepko več. Ker mora nekje živeti in pri vas recimo pride 1/3 položnic 200 računajmo tam isto. Še 200 za stroške prebivanja. Potem mora tudi kaj doma jesti, biti oblečen in obut….ker sem skromna bom še za to računala samo 100 mesečno. Pa smo na 400e mesečno. Od tega oče krije 160, mama 240. Po tvojih izračunih pa seveda prvi otrok živi v oblakih in nima nobenih potreb ker mama tisto miloščino od 160e zase pokuri. Tvoj par mesečni otrok ima pa ogromno potreb in rabi več. In isto kot prvi otrok ima tudi drugi dva starša ki naj bi skrbela zanj. Ampak ne…po tvoji logiki mora za prvega otroka skrbeti mama, za drugega in TEBE pa dedc. Edina nesposobna koza v tej zgodbi si ti.
Z Vsem spostovanjem, vprasanje je bilo ce se je kdo ze podal v to, da ugotovimo kaksne so moznosti. Vase mnenje kdo je tu koza, me iskreno ne zanima. Brigajte se zase i za svojo druzino in upam da se res NIKOLI ne boste rabli brigat za take stvari. Ce nimate kaj pametnega za odgovorit pa ne odgovarjajte. Naj dodam se, da v danasnjih casih gledamo na vsak evro… ce lahko jaz sparam na puncki pri oblacilih, zato da lahko neko spila luksus i tako dalje mozejo i drugi. E tako… nije problem dat za fantka, ampak problem je kam gre denar. Mene ne prezivlja partner, imam svoje poloznice, niti ne da nic za najino pupo… ponavljam, vprasanje nije bilo kako se vam zdi razporeditev stroskov in zakaj pa nebi sli v to pa kdo koliko ima, ampak ce je kdo bil v tem!!! Z vsem spostovanjem
Xdrive, 26.06.2021 ob 22:25
Spet smo pri preživninah. Polovica slovenskih parov se pogovarja o preživnini. Dobro nam gre. Iz ženske strani igra dobljena. Otrok plus preživnina. Z moške strani igra izgubljena…
Ja res je ubogi. Za prvega niti pol ne prispeva, za drugega pa očitno sploh ne.
Pa če nisi opazil se on ne pogovarja o preživnini, ampak njegova nova 🙂
Drage zenske. Upam da nikoli, ampak res nikoli ne bote rable razmisljat o prezivnini in imate svojo druzino taksno kot ste si zamislile. Zao mi je da sam karkoli sprasevala, ker sem naletela na osje gnezdo zensk, ki situacije ne razumete. Je se 1000 stvari od zadaj in o njih pac ne bom razglabljala. Ena izmed stvari je tudi da ima najina puncka alergijo na dolocene sestavine ki jih morda vasi otroki lahko jejo.. tiste ki imate take otroke, veste da so stvari prekleto drage. Sam samo uprasala ce se je katera oziroma kateri srecala s tem pa sem dobila 1 oziroma morda 2 odgovora.. ostale pa dajmo lincat zensko. Nisam sprasevala po stvareh na katere se spotikate, to je nasa stvar in stvar mamice otroka. Pa lep vecer.
Veste, draga avtorica, v Sloveniji je tako, da Slovenke hodijo v službo! Pojdite še vi v službo pa boste lažje shajali, ne pa da mora dec in država (oz. davkoplačevalci) preživljat še vas. Na tak način boste lahko tudi sami kaj prispevali za svojega otroka, ne pa, da samo čakate da nekaj pade od deca ali od davkoplačevalcev.
Kaj za boga sploh počnete cele dneve doma? Ali vam ni nič dolgčas? Zakaj ste sploh prišli gor, če se ne mislite asimilirati!? Zakaj niste ostali v bosni? 160 eur za preživnino na mesec ni danes nič! Odraščujoč otrok pa bi moral dobiti več, kot predšolski. Ni čudno, da je otrok neurejen, če pa možakar tako malo plačuje. Zginite v službo!!!
V Sloveniji je tako, 27.06.2021 ob 00:36
Veste, draga avtorica, v Sloveniji je tako, da Slovenke hodijo v službo! Pojdite še vi v službo pa boste lažje shajali, ne pa da mora dec in država (oz. davkoplačevalci) preživljat še vas. Na tak način boste lahko tudi sami kaj prispevali za svojega otroka, ne pa, da samo čakate da nekaj pade od deca ali od davkoplačevalcev.
Kaj za boga sploh počnete cele dneve doma? Ali vam ni nič dolgčas? Zakaj ste sploh prišli gor, če se ne mislite asimilirati!? Zakaj niste ostali v bosni? 160 eur za preživnino na mesec ni danes nič! Odraščujoč otrok pa bi moral dobiti več, kot predšolski. Ni čudno, da je otrok neurejen, če pa možakar tako malo plačuje. Zginite v službo!!!
Južni mislijo, da so sem gor prišli ležat in pobirat naš denar za socialo. Zginte delat. Zato ste tu!
Forum je zaprt za komentiranje.