Znižanje plače,lahko to naredi?
Da razložim situacijo:Mož dela v podjetju, kjer je 7-8 zaposlenih, ko se je začela ta recesija, se je gospod direktor pač odločil, da bo to izkoristil in je dal za podpisat čist navaden papir na katerega je samo napisal, da pač plače znižuje za 10%, brez kakršnekoli obrazložitve, brez kakšne nove pogodbe,čist tko kot, če bi jaz sama doma napisala na rač. dva stavka in bi delavec moral podpisati.Seveda se delavci niso nikjer pritožili niti pozanimali, a sedaj se je direktor zopet odločil, češ da bo vsem znižal plačo na 450E, na enak način, brez obrazložitve, brez da bi podjetje šlo v stečaj ali da bi grozilo zaprtje, ali kaj podobnega.Zdaj me pa zanima, ali lahko to stori?Če stori na kaj morajo biti delavci pozorni, na luknje v pogodbi oz. aneksu(če bo seveda dal nove pogodbe ali pa čist tko v dveh stavkih) in kaj če recimo tega kateri od delavcev ne podpiše, kajti kot sem že napisala, nima nobenega argumenta zakaj bo znižal plače.
Upam da me boste razumeli kaj sprašujem in da mi bo kdo vedel odgovorit.Hvala,Andreja
Forum je zaprt za komentiranje.