Znižanje plače po porodniški
Pozdravljeni!
V podjetju sem delala 8 let. Takrat sem podpisala pogodbo za 150.000 tolarjev. Plača se mi je z leti povišala tako, da sem imela od leta 2008 do maja 2011 preden sem nastopila porodniško 1.200€ bruto plače. Zaradi takšnih in drugačnih razlogov sem se odločila, da po porodniški dam odpoved. Z majem sem nastopila dopust.
Čakam na izplačilo plače. Direktorica mi grozi, da bom dobila minimalno. Zanima me, če mi jo lahko zniža ali moram dobiti plačo tako, kot sem jo imela pred porodniško?
Hvala in lp
P:
Spoštovani,
za obračun plače je odločilna pogodba o zaposlitvi in aneksi k tej pogodbi, s katero so vam povišali plačo. V kolikor aneksi k pogodbi o zaposlitvi ne obstajajo, je višina vaše plače odvisna od tega, ali so vam pred porodniško poviševali osnovno plačo ali morda le dodatke (npr. delovno uspešnost), ki jih lahko ukinejo/spremenijo.
Lepo pozdravljeni!
Spoštovani!
Glede na to, da nimate podpisanega aneksa je možnosti zelo malo. Potrebno bi bilo ugotoviti kako so vam obračunavali plačo ( ali je viden dvig osnovne plače ali se je ta višek obračunaval kot nagrad ipd. ).
Lepo pozdravljeni!
Forum je zaprt za komentiranje.