Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Znižanje plače po porodniški

Znižanje plače po porodniški

Pozdravljeni!
V podjetju sem delala 8 let. Takrat sem podpisala pogodbo za 150.000 tolarjev. Plača se mi je z leti povišala tako, da sem imela od leta 2008 do maja 2011 preden sem nastopila porodniško 1.200€ bruto plače. Zaradi takšnih in drugačnih razlogov sem se odločila, da po porodniški dam odpoved. Z majem sem nastopila dopust.
Čakam na izplačilo plače. Direktorica mi grozi, da bom dobila minimalno. Zanima me, če mi jo lahko zniža ali moram dobiti plačo tako, kot sem jo imela pred porodniško?
Hvala in lp
P:

Spoštovani,

za obračun plače je odločilna pogodba o zaposlitvi in aneksi k tej pogodbi, s katero so vam povišali plačo. V kolikor aneksi k pogodbi o zaposlitvi ne obstajajo, je višina vaše plače odvisna od tega, ali so vam pred porodniško poviševali osnovno plačo ali morda le dodatke (npr. delovno uspešnost), ki jih lahko ukinejo/spremenijo.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni, hvala za odgovor.

Povisala se mi je osnovna placa in ta je bila od februarja 2008 do maja 2011 enaka. Aneksa k pogodbi nismo naredili.
Sedaj so mi za maj obracunali minimalno placo s sklicevanjem na pogodbo izpred osmih let.
Kaj lahko naredim?

Hvala

Spoštovani!

Glede na to, da nimate podpisanega aneksa je možnosti zelo malo. Potrebno bi bilo ugotoviti kako so vam obračunavali plačo ( ali je viden dvig osnovne plače ali se je ta višek obračunaval kot nagrad ipd. ).

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close