Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Znižana plača in nova pogodba

Znižana plača in nova pogodba

Zadnjih 32 mesecev imamo 20% znižanje plače. Plača je bila znižana brez vsakega pisnega sporazuma, se pravi brez aneksa ali nove pogodbe. Večina se je strinjala, ker naj bi rešili podjetje in bilo nam je obljubljeno, da nam bodo sredstva povrnjena, v kolikor na to pristanemo.
Zdaj naj bi sledile nove pogodbe, ki naj bi na to 20% znižanje, znižale plače še za dodatnih 15%, se pravi skupno za 35%.
Zanima me kako ukrepati. Premišljevala sem tudi o tožbi pred novo pogodbo, saj sama nisem podpisala ničesar. V vsakem primeru je šlo v prvem primeru za nezakonito znižanje plače in vem, da če podpišem novo pogodbo, tudi če bo še ne vem koliko denarja, nisem več upravičena za povrnitev tistih 20%, za katere je bila prikrajšana moja družina v zadnjih 32 mesecih.
Problem je z moje strani tudi v tem, ker mislim, da plače niso bile znižane vsem in za ene denar še vedno je, za določene seveda kot povsod.
Hvala

Preveri če ti v pogodbi piše da ti delodajalec zaradi…. lahko zniža plačo za xx%. V moji piše da mi lahko plačo znižajo do 30% če ne izpolnim postavljenih planov. V takem primeru ni treba nove pogodbe.

Ja saj to vem, ampak pri meni je variabilni del + ali – 10%.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close