Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zmrzovalna skrinja ali omara

zmrzovalna skrinja ali omara

Smo pred nakupom zmrzovalne skrinje ali omare, ker je stara že precej dotrajana. Zanima me, kakšne izkušnje imate ve, kaj bi priporočale.
Pri skrinji mi ni všeč to, da je vse nametano in ni nobenega reda, predvsem so mi pri omari všeč predali, kjer je lahko vse bolj pregledno. Me pa potem zmoti to, kako bom videla v predal, ki je najvišji (npr. 160 visoka skrinja) oz. kako bom kaj vzela ven.

Skratka. Prosim za vaše izkušnje in nasvete. sREČNO!

Pozdravljena!
Pred pol leta sem tudi jaz bila v dilemi kaj naj kupim.
Odvisno je koliko imaš prostora, oz. kako velik imaš prostor kjer bo stala skrinja ali omara.
Jaz sem se po kar dolgem premišljevanju kljub temu, da sem vedno govorila, da bom naslednjič kupila zaradi preglednosti omaro, odločila za nakup skrinje.
Imamo hišo in klet, tako da za prostor sploh ni problema. Z možem sva kupila dve skrinji- Gorenje.
So dve vrsti skrinj v več velikostih. Ene imajo debelo izolacijo in majnšo prostornino, pri teh je velik prihranek pri porabi el. energije. Potem pa so druge, kjer je izolacija tajnša in poraba energije skoraj dvakrat večja. Tudi omare so delane ne tem principu.
Odvisno je koliko prostora potrebuješ. Pri omari je poraba energije večja kot pri skrinji in veliko je neizkoriščenega prostora. Res pa je, da je preglednost boljša.
Tako imam sedaj eno za zelenjavo, drugo za meso, kruh,.. Ker imam svoj vrt in pridelam kar veliko zelenjave, ki jo imam poleti v izobilju si naredim zalogo za celo zimo. Če jo pravilno zamrzneš je prav tako okusna kot sveža.
Doma pečem kruh in takrat ko ga pečem ga spečem za cel teden ali še več in ga zamrznem. Tudi za to rabim veliko prostora.
Tudi piščance si sami vzgojimo in potem kokoši za juho, tako je kar naenkrat tudi za to potrebno kar veliko prostora. Pa še kakšen kunc in govedina, ki jo tudi vedno kupim na zalogo pri znancu, ki ima kmetijo. No letos pa še enga malega prašička. Vse je polno. Hvala bogu, da je tako.
Odločitev je na tebi, odvisno od tvojega načina življenja, od tvojih navad,…
Torej jaz sem se zaradi porabe el. energije in zato ker potrebujem kar veliko prostora raje odločila za skrinji z debelejšo izolacijo. Tako je poraba takšna, kot prej pri eni veliki skrinji, preglednost pa je večja, ker je zelenjava posebej, meso posebej. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close