zmrznjene pitulice – testirane!
Zadnjič je, mislim da ursa, spraševala, kako se obnesejo zmrznjene pitulice. Včeraj sem testirala mesne zmrznjene pitulice z zelenjavo. Zmrznila sem celo klobaso, pri odtajevanju pa sem morala počakati, da se je več kot na tričetrt odtalila – sicer se je pri rezanju na kolobarje zelo lomila. Torej, nobene nestrpnosti in bolje je malo počakati.
Ampak okus, punce, okus je bil pa božanski!
lp
Modra
Babi, za vikend sem se potepala, tako da nisem brskala po forumu in ti odgovarjam šele danes.
Sem že sama hotela pripomniti, da ti kradem avtorske pravice za pitulice. Ampak zdaj je, kar je – kuharske fantazije dobivajo neslutene razsežnosti in kdove, kakšne bodo te slastne pitulice na koncu…. :>)
Vsekakor si z njimi dodobra razburkala vso Slovenijo do meje in še čez.
Mesne pitulice so sad moje domišljije – skuto sem obdržala zaradi veziva; če pa bi se spomila na bešamel, bi zagotovo uporabila le-tega.
Torej, uporabim mleto meso, ki ga opražim na čebuli in začimbah (poleg majarona, bazilike, popra, soli dodam mešanico začimb “garam masala”, ki vsebuje ingver, koriander, kardamom, kumino), potem posebej opražim zelenjavo (začnem seveda s tisto, ki se najdlje praži) in vse skupaj zmešam s 1/2 kg skute in dvema stepenima jajcema. Vsako drugo plast testa obložim z nadevom (vsako plast pa premažem z olivnim oljem), zvijem v palačinko in potem naprej po že znanem receptu.
Dobrodošel še kakšen tvoj nasvet!
lp
Modra
Res sem jaz tista, ki sem zadnjic sprasevala o zmrzovanju.
No, jaz sem pa naredila tako, da sem jih dala zmrznit kar pecene. In to kar direkt v eno vrecko, lepo sem jih nagrmadila eno na drugo in vse skupaj dala v zmrzovalnik (ceprav bi bilo najbrz bolje, ce bi jih dala zmrznit posebej na deski, pa jih potem pobrala v vrecko ze zmrznjene, ampak za to zal nimam dovolj prostora). Odtajala sem jih v mikrovalovki in so bile kot sveze pecene.
🙂
No, ursa, potem je torej vseeno, če se zmrznejo surove ali pečene.
A tebe pa še niso prepričali, da mikrovalovke ni pametno uporabljati….saj veš, kristali v hrani se spremenijo, pa potem mutirajo celice, pa…blabla…. ? Upam, da ne bom sprožila viharja v kozarcu vode, ampak mene so definitivno prepričali v to.
lp
Modra
Moram vam povedati, da sem tudi jaz v petek zvečer oz. še v soboto pekla pitulice. Po nekaj mesečnem spremljanju debat in nasvetov pa tudi slikice iz srečanj sem si ogledala, sem se jih končno lotila. Bile so zelo, zelo okusne, pa tudi problemov s pripravo nisem imela, ker sem zrolano palačinko dala v zmrzovalnik, naslednji dan pa sem jo odtalila in razrezala ter dala pečt. Nadev sem naredila samo skutin, v enega pa sem na zadnjo plast natrosila malo prekajenega mesa, narezanega na drobne koščke, vendar je meni bilo boljše samo nadev iz skute. Gosti so na moč hvalili. Naslednjič bom poskusila s kakšnim zelenjavnim nadevom. Imam pa vprašanje za vse, ki ste že delale nadev z zelenjavo. Ali jo je potrebno predhodno popražiti in kakšne vrste zelenjave ste za to uporabile? Se že veselim odgovorov, ker jih bom za praznike gotovo spet pripravila.
Lep pozdrav vsem!
Hja, mogoce res, ne vem, kako je s tem. Jaz jo pac uporabljam za pogret hrano (ne pa npr. za kuhat), tako kot vsi ostali Svedi, ker je kosilo “zorganizirano” tako, da si vsak v sluzbo prinese s sabo hrano (lunchbox), ki si jo potem pogreje. Na hodniku imamo zato opremljeno kuhinjo, kjer se vsedemo in kaksno recemo med kosilom. To je splosna navada povsod po delovnih mestih in npr. menz kot so v Sloveniji sploh ne poznajo. In glede na to, da v nasi kuhinji ni obicajnega stedilnika, je edina varianta za toplo hrano pac mikrovalovka…
Palma, meni so na vprašanje, kakšne bi bile pitulice s surovo zelenjavo (torej samo enkrat termično obdelane), kratko in jedrnato odgovorile: manj okusne kot s praženo zelnjavo. Tako da zelenjavo posebej prepražim, pa ne prav dolgo.
Malo pobrskaj nazaj – Babi je argumentirala, zakaj je bolje prepražiti. Mislim, da je ona tudi poskusila s surovo zelenjavo.
lp
Modra
Hej,Modra! Mozu sem rekla,da bom najbolj vesela,ko mi bo nekdo ponudil recept putulic cez cas.:))
Ampak,ce pomislim,da je recept lezal kar nekaj casa -prakticno dokler ni bil v zivo prikazan! Mislim,da sta bila pred tem samo dva odziva: dedi in neka forumovka,ki jo je med pripravljanjem zagrabil bolec hrbet. Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.