Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zmrznjen strudel?

zmrznjen strudel?

Halo, punce!

Jaz imam spet eno vprasanje o zmrzovanju: kako se zmrzne strudel? Po moje bi slo, saj se da npr. tudi pitulice zmrznit, ki so ravno tako iz vlecenega testa. Problem je bolj v tem, da si ne predstavljam, kako naj potem strudel odtajam? Na sobni temperaturi cez noc kot npr. potico? V pecici? V mikrovalovki?

Kaj predlagate?

Lp, Ursa.

Pozdravljena Urša!
Moja stara mama vedno zamrzne pečen štrudelj (ker ga vedno dela v “tavelikem” pekaču) in ga potem enostavno odmrzne v pečici (tako da je potem topel, kot bi bil frišno pečen). Koliko časa odmrzuje sicer ne vem (dokler ni odtajano menda ;-)), s stopinjami pa tudi ne gre pretiravati. Če sem doma jaz, včasih prosi, da kakšen manjši košček štrudla (zamrzuje različno – ali kar celega, ali pa manjše kose) odtajam v mikrovalovki – je hitreje. Oboje je pa dobro.
Bodo pa še druge povedale kako delajo.
Si ti zmrzovala že pečene pitulice? Jaz sem samo “palačinko” še surovo zamrznila, pa potem narezala in pekla.
Pozdrav na sever iz turobnega juga ;-).
D.

Lahko zamrzneš surovega, v kosu, pred pečenjem daš ven za ca 1 uro, potem najprej pečeš 30 min na 100, da se do konca odtaja, nato pa normalno.

Damjana, pitulice sem jaz zamrznila ze specene, potem sem jih pa samo pogrela v mikrovalovki, najprej na stopnji za odmrzovanje, potem pa se nekaj minut na polni moci. Bile so kot sveze specene. 🙂

Q10, hvala za nasvet. Jaz sem imela bolj v mislih zamrznit ze pecen strudel, ampak mogoce tudi tole s surovim ni slaba ideja. Samo en pomislek, ce ga naredim iz zmrznjenega vlecenega testa, a lahko potem to nazaj zamrznjem se pred pecenjem? A se to sme?

Jaz ga, pa še to:

testo delam sama, vedno ga naredim več, hlebčke naoljim in zavijem v folijo in zamrznem. Poprej zamrznjeno doma narejeno vlečeno testo se ful lepše vleče. Če imam dovolj surovin za filo, naredim štrudel, nekaj ga spečem, nekaj pa zamrznem. Je “packarija” samo enkrat.

Ce odtajam ze pecen strudel(ponavadi narezanega na manjse kose),ga
zavijem v alufolijo,da se pri segrevanju ne izsusi prevec;prav tako pitulice vedno zavijem. Lp Babi

Ja, Babi, to sem pa pozabila napisat – v pečici odtajan že pečen štrudel vedno zavijemo v alu folijo, jasno (se mi je zdelo tako samoumevno zglada, ti Babi, pa pomisliš na vsako malenkost, kot vedno).
LP iz ne preveč vremensko prijazne Dolenjske
D.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close