zmožnosti gold wavea
Imam pisano playlisto, mp3ji z vseh vetrov. Vse ql, samo hudo mi gre na živce, ko so ene pesmi tišje, druge pa glasnejše in potem pri eni dam zvočnike na ful, da sploh kaj slišim, potem se pa začne druga pesem, ki je prav pretirano glasna, pa me skoraj infarkt, ko se nenadoma oglasijo neke hrupne kitare.
Imam pa tud Gold Wave programček (‘kupljen’, ne neki demo). Sem se že prepričala, da je vsestransko uporaben.
Zdaj me pa zanima, a se da kje nadzirat, da bi pesmi magari še enkrat ‘posnela’, pa bi določila, naj imajo takšno jakost in bi bile vse enako glasne. Sej jest lahko med snemanjem določim glasnost, ampak pri bolj glasnih pesmih bi morala dat na tišje snemanje, pri tihih pesmih na glasnejše… To je pa vse relativno in ni tisto ta pravo. Poleg tega, to je vražjeg posla in ne bom delala vse naenkrat.
Torej, a obstaja možnost, da posnamem vse pesmi na isto jakost?? 🙂
(mislm, cel esej za eno tko simpl vprašanje 😉 to je pa predizpitna mouse 😉
Jasn de ja 🙂
Mislm obstaja. Drgače se temu reče Normalize, GW pa ima malo drugo ime.
Menu File –> Batch Processing…
Potem pa notri našopaš filetke, na jezičku Process klikneš na Add Effect…, poiščeš efekt Match, si izbereš Default ali Typical (no ja al pa experimentiraš in poskusiš z vsemi), pritisneš gumbek Begin in… čakaš da ti pretvori vseh 30 Gb 🙂
Itak sem že takoj, ko si napisal, sprobala na treh komadih … Sploh ne morem nardit tako, kot si ti napisal.
Tkole gre:
– file
– batch conversion
– add files (dodam filete)
– izberem file type (mp3)
– izberem attributes (48000 Hz, stereo, 128 kbps
– izberem destination folder
– potem pa begin in cancle
Meni se v bistvu ni zdelo, da bi res kaj popravil; je bilo slišat kar enako, za moj skromni glasbeni okus… 😮
Forum je zaprt za komentiranje.