Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Zmešnjava kablov pod mizo

Zmešnjava kablov pod mizo

V delovni sobi imava z možem računalnika, printer in potrebno podporo za internet, kar pomeni, da imava pod delovnima mizama pravo zmešnjavo kablov, ki visijo in ležijo, kamorkoli dam noge.

Zdaj me zanima, če je že kdo od vas kje videl kako kovinsko mrežo ali poličko ali kaj podobnega, kar bi se dalo pritrditi na mizo s spodnje strani, da bi se vsi ti kabli pospravili tja in ne bi več prosto ležali okrog?

Ali obstaja na tem svetu kaj takega? Vsake pomoči bom zelo vesela.

Jaz sem v IKEI kupila take plastične cevi (zelo poceni), kamor jih lahko lepo zloziš/pospraviš/skriješ. Dolžino potem poljubno odrežeš. Nam je zelo praktično, ker potem res nimaš več ene zmešnjave tam pod nogami.
Morda se tudi pri nas kaj takega dobi?

Kam pa pritrdiš te cevi?

Dobijo se t.i. kanali kamor lahko položiš vse kable. Pritrdiš jih na steno, lahko jih tudi vštemaš v steno. V nekaterih novogradnjah imajo te kanale že položene v stenah.

Aha, ja to poznam, ampak jaz imam res široko klobaso kablov – ne vem, če bi to bilo dovolj?

Jaz jih nisem nikamor pritrdila. Imam pač zdaj na tleh pod mizo dve cevi namesto 10 kablov. Jih pa sigurno lahko tudi nekako pritrdiš – improvizacija – na spodnjo stran mize npr.

Jaz sem pa kable (enega po enega) “zvila”, pa povezala z špago, lahko tudi s selotejpom, z žico, elasitiko…..tako, da ga je razvitega samo toliko, da doseže iz vtičnice do računalnika. Malo boljše, kot pa, da je vse pomešano, a ne?

Kanali so kar široki, najbrž se da dobit poljubna širina, tako da lahko spraviš vse kable noter. Sem gledala, ko so optiko razpeljevali po bloku so enih 10×3,4 cm. Še brežžični internet poštimaj pa bo.

Sem tudi jaz skoraj obupala nad vsemi kabli. Pa si tudi s kanali ne znam pomagat, ker ne grejo vzporedno… Vsakič ko pride računalničar, je huje… Še dobro, da obstajajo brezzične tipkovnice in miške!!

En računalnik imava v kotu in imam vse lepo zvezano v pentlje, tako kot pri “so povezani”. Pri drugem računalniku pa sva nabavila kovinsko poličko, ki jo je dragi namontiral na spodnjo stran mize (Ikea roba – taka dolga in ozka polica zvita iz kovinske cevi na straneh privzdignjene gor, ne najdem linka). Enako je na to mizo namontiran tudi razdelilce. Po tleh gresta res samo ena dva kabla. Od telefona je speljan ob vratih, eden kar po luknji v steni. Zadeva uredu funkcionira.

Če rabiš še večjo košaro za kable, malo poglej, če imajo tako da se jo da namontirat od od spodaj.

Sem morala zelo vztrajati, ker sicer bi on napeljal kar po sredini sobe.

En računalnik imava v kotu in imam vse lepo zvezano v pentlje, tako kot pri “so povezani”. Pri drugem računalniku pa sva nabavila kovinsko poličko, ki jo je dragi namontiral na spodnjo stran mize (Ikea roba – taka dolga in ozka polica zvita iz kovinske cevi na straneh privzdignjene gor, ne rebrasta cev). Enako je na to mizo namontiran tudi razdelilce. Po tleh gresta res samo ena dva kabla. Od telefona je speljan ob vratih, eden kar po luknji v steni. Zadeva uredu funkcionira.

Če rabiš še večjo košaro za kable, malo poglej, če imajo tako da se jo da namontirat od od spodaj.

Sem morala zelo vztrajati, ker sicer bi on napeljal kar po sredini sobe.48

En računalnik imava v kotu in imam vse lepo zvezano v pentlje, tako kot pri “so povezani”. Pri drugem računalniku pa sva nabavila kovinsko poličko, ki jo je dragi namontiral na spodnjo stran mize (Ikea roba – taka dolga in ozka polica zvita iz kovinske cevi na straneh privzdignjene gor, ne rebrasta cev). Enako je na to mizo namontiran tudi razdelilce. Po tleh gresta res samo ena dva kabla. Od telefona je speljan ob vratih, eden kar po luknji v steni. Zadeva uredu funkcionira.

Sem morala zelo vztrajati, ker sicer bi on napeljal kar po sredini sobe.

Ja, evo Siwu1 ravno to bi rabla. Škoda res, da nisi našla linka. V Ikei torej. Bom pogledala.

Da si res telo vztrajna se je tudi tule pokazalo. :-)))

Ha ha ne vem kaj je bilo in takrat ni pokazalo mojega odgovora in sem pol še parkrat probala, pa ga vseeno ni bilo… sem klikala oddaj in pogledala in ga ni bilo se doklikala nazaj in se enkrat…

in sem se bila sprijaznila, da sem brez veze pisala.

šola za drugič

Siwu1 – evo, kupila, kar si predlagala. Čudovit red je nastal pod mizo. Hvala ti!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close