zmesalo se mi bo
Lep pozdrav. Res dolgo casa sem iskal stanovanje, saj je v Lj res tezko dobiti kaj, za normalno ceno. Koncno sem ga nasel. Nahaja se v predelu Trnovo, neposredno zraven reke. Problem je, da je notri ogromno muh. Tiste velike muhe, ne musice. S cimrom skrbiva za red in cistoco, ampak ne pomaga. Naredila sva ze pasti, kupila tiso stvar za v elektriko, lepilne trakove, porabila na njih ze tri strupene spreje… ampak tega ni konca. Sva klicala lastnico, ki pravi da tega prej ni bilo, da je problem v nama oz najini higieni. Seveda to ni res, saj sva oba cista. Skratka, cisto sva ze obupana. Ne upava vec odpirati oken, da ne pridejo nove notri. Mogoce kdo ve, zakaj je tako stanje? Sklepam da reka ze malo vpliva, vendar toliko?! Res prosim za kaksen nasvet, saj se mi bo zmesalo pocasi. Najlepsa hvala.
nora709, 18.11.2021 ob 06:40
Prav pretirano brihten pa nisi mar ne ?
Meščan predvidevam, živel bi pa v naravi.
To je normalno, jeseni muhe iščejo zavetje za zimo in se pač zavlečejo v razpoke, pod streho, tvoje odprto okno s toplo notranjostjo je zelo vabljivo.
Torej namesti si mrežo , komarnik na okno in težav ne bo več.
Totalno zgresen odgovor. Sem iz narave in sedaj zivim v mestu…Jaz nisem brihten, ti si pa stara zagrenjenka. Lp
o my god, 18.11.2021 ob 06:44
Ne bi živela v Ljubljani, pa če mi še plačaš zraven.
Tudi če bi študirala, bi se vozila iz periferije.
Torej bi se iz okolice Lendave vozila na predavanja? Ce odstejem “svoje” muhe, mi je v Lj super. Ne glede na to, da je mesto je ogormno zelenja in ljudje so prijazni. Super se mi zdijo studentski boni, saj lahko za 3e probam skoraj vse kuhinje tega sveta.
Toliko debelih muh v tem letnem času je mal čudno. A veš pridejo od zunaj ali so se ti zaredile kje notri? Čeprav kot rečeno, v tem letnem času in mrazu muhe spijo in se ne množijo.
Na okna daj mreže, te navadne s trakovi, itak je fino da jih imaš, da tudi ostali žužki ne zaidejo notri. Potem preveri če imata kje kakšno hrano, kjer bi se lahko zaredile, al pa v zračnikih ipd. Nam so se zaredile enkrat v napi in so dnevno prihajale ven, ampak to je trajalo cca. en teden. Kolk časa traja pri tebi? od prvega dne ko sta tam?
Pojdi v bauhaus ali nekaj podobnega in kupi komarnike. So zelo poceni. Če živiš ob reki pomeni da si v starejši hiši z majhnimi okni. Ne bo problem to nalepit gor. Kupiš samo tisto mrežo in nalepiš. Lahko se pa tudi odseliš no, ampak majkemi da nikoli ne menjam trnovega za šiško. Najboljši predel ljubljane za življenje. Če res tako malo plačuješ si na loteriji zadel.
Res, Trnovo je dobra lokacija. Samo zaradi muh se ti je škoda selit. Boš že našel rešitev. Mreže na oknih, dobijo se pa tudi rastline, ki jih odganjajo. Kupi jih ene par, pa namesti na okenske police, pa morda kakšni bio zeliščni repelenti… Kakšno eterično olje kapneš v tisto posebno lučko, kjer spodaj svečka gori, pa mogoče ne bodo več tako silile v stanovanje.
pomoc proism, 18.11.2021 ob 06:26
Lep pozdrav. Res dolgo casa sem iskal stanovanje, saj je v Lj res tezko dobiti kaj, za normalno ceno. Koncno sem ga nasel. Nahaja se v predelu Trnovo, neposredno zraven reke. Problem je, da je notri ogromno muh. Tiste velike muhe, ne musice. S cimrom skrbiva za red in cistoco, ampak ne pomaga. Naredila sva ze pasti, kupila tiso stvar za v elektriko, lepilne trakove, porabila na njih ze tri strupene spreje… ampak tega ni konca. Sva klicala lastnico, ki pravi da tega prej ni bilo, da je problem v nama oz najini higieni. Seveda to ni res, saj sva oba cista. Skratka, cisto sva ze obupana. Ne upava vec odpirati oken, da ne pridejo nove notri. Mogoce kdo ve, zakaj je tako stanje? Sklepam da reka ze malo vpliva, vendar toliko?! Res prosim za kaksen nasvet, saj se mi bo zmesalo pocasi. Najlepsa hvala.
Eno je higiena, kamor spada tudi 15min hrane na mizi ali pultu, drugi pa da muhe nasploh vdirajo. Zlasti ce je kakšna sončna stena. Par dni nazaj ne je skoraj kap koliko muh se je soncilo na fasadi. Investirajta v kakšne “mreže za insekte” – ze pred leti so bile nekaj evrov v Hoferju na ponudbi, tako, da ni pretirano drago (vsaj te za nalepiti). Drugače pa zavese, prepih, higiena in čistoča. Pa, da ne bo pomote – jaz zjutraj ne morem skodelice od kave pospraviti dokler mi kofein ne prime in takoj kakšna muha gor skoči. Tudi npr. Od sokov, kuhanje brez nape, na WC s cajtngom, ali pa samo odprto okno, pa se muha ujame not, odprti koši za smeti, malo tudi poglejta, če so se kje zaredile – lahko je samo enemu kos kebaba v velikosti 1x1cm padel pod kavč ali v kavč; za štedilnik it’d. Dvojno preveri in vse površine z detergentom za pomivanje posode pomij.
Veliko sreče, hitro se zgodi.
še ena možnost – če si v bloku, preveri zračnike. Pri nas smo imeli v spodnjem štuku enega hoarderja. So se tudi kr naenkrat začele množiti te muhe. Ko so vdrli k njemu, jih je skoraj kap, kaj je imel notri. Lastniki so ga vrgli ven, stanovanje spucal in od takrat je pred muhami mir. Smo pa že razmišljali o zamrežitvi zračnikov, če ga ne bi uspeli izselit.
pomoc proism, 18.11.2021 ob 07:31
Hvala za prijazne odgovore. Bom malo gledal stanovanja, samo problem je, da tu dajem za sobo v kateri sem sam 150e, kar je res vredu cena. Ampak tole z muhami me mece is tira. Dejansko imam nocne more o velikanskih muhah ki me pojejo :D.
Mi, odkar imamo mačka, ki požre vse muhe, nimamo več težav.
tam je dokaj stoječa, počasna Ljubljanica in res probaj namestiti komarnike
Forum je zaprt za komentiranje.