Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zmedena situacija-prosim čim prej!

Zmedena situacija-prosim čim prej!

Pozdravljeni,
nič hudega sluteč sem se znašel v zelo neugodni situaciji in sicer sem se v začetku lanskega leta preselil (spremenil stalno prebivališče, začasnega nimam) in sicer v kraj, ki je manj oddaljen od delovnega mesta kot prejšnje prebivališče (sprememba je približno 15 km). Spremembo sem javi v kadrovsko službo, nisem pa vedel, da bi moral pri tajnici na oddelku izpolniti nov obrazec za prevoz na delo. Ker sem takoj naslednji mesec na plačilni listi opazil novi naslov, sem bil prepričan, da je vse v redu in so spremembno upoštevali tudi pri izplačilu stroškov prevoza. Šele v letošnjem letu sem po naključju ugotovil, da so mi vse te mesece izplačevali preveč, kar sem javil naprej (tokrat ‘pravi’ tajnici), ki mi je dala v podpis dotični obrazec. Ker sem na datum napisal trenutni datum, me sedaj zelo skrbi, da bi lahko bil kazensko odgovoren, da sem spremembo javil prepozno. Ali imam razlog za strah, ali je to, da so podatki na plačilnem listu (razen zneska) spremenjeni, dovolj velik dokaz, da sam nisem naredil napake? Ali me danes podpisani obrazec bremeni? Prosim za čim prejšnji odgovor, ker od strahu pred izgubo službe ne morem spati.

Pozdravljeni,

vse bo v redu. Ravnali ste skladno s pravili.
Ob preselitvi ste javili spremembo stalnega prebivališča in javili ste, da so Vam nakazali previsok znesek. Da ste pravočasno javili spremembo je razvidno tudi iz spremenjenega, novega naslova na plačilni listi.

Brez strahu uživajte v novem dnevu. Če niste popolnoma zadovoljni z mojim odgovorom, Vas prosim, da se oglasite ponovno.

Hvala in lep pozdrav,

Daša Modic Gorjup

Strah pred izgubo službe je odveč, saj si vse pravočasno javil. Vseeno pa se pogovori v službi, kako bo zdaj s preveč plačanimi stroški – najbrž bodo poračunali pri naslednjih in boš zato dobil manj.

Kazenska odgovornost pa tukaj ne pride v poštev:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close