Zmeden (zelo)
no, živemu človeku se vse zgodi.
Evo:
Odprem lepo Outlok Express in prispela pošta se mi začne lepo razporejati po mapicah, kakor so pač nastavljena pravila. Opazim, da se mi je v neko mapo nabralo kar nekaj sporočil (pojavi se mi številka v plavem oklepaju poleg mape).
Lotim se takole branja pošte lepo po vrsti, ko naenkrat vse skupaj obstane. Zaprmej ne pomaga prav nobena zvijača, ki se je domislim in ne preostane mi drugega, kot da računalnik zresetiram. a glej, ko odprem Outlook Ekspress so mape, kjer naj bi bila še neprebrana pisma – prazne!! no, stara pošta je že bila notri, to ja, ampak od novoprispele pa niti sledu!!
kam so izginila sporočila? Na strežniku jih ni, v mapah jih ni, nikjer jih ni, da bi jih šment!
Mi lahko kdo pomagaaaa?
Ali pa vsaj razloži, kaj se je zgodilo.
Mr.Dr.Lepi Skr Wega je spackal:
no, živemu človeku se vse zgodi.
moralo bi pa pisati:
no, živemu lepemu, skromnemu in oh in sploh človeku se vse zgodi.
Lahko da je bilo kakšno sporočilo tako oblikovano (npr. html koda….)
da te je ven “zabrisalo”.
Sicer ima pa OE menda neki bug, da ko se nabere določena količina pošte
nekaj čez 1 GB se zna zgoditi, da ti enostavno pobriše vso e-pošti, ter
tudi vse datoteke.
Seveda si z raziskovalcem pogledal, ali na disku obstajajo te mape, oz. te datoteke, ki so ti izginile.
Možno je da se je “skorumpirala”” (okvarila) datoteka folders….kr’nekaj.
Poglej kaj je in pridi nazaj..
ps. možno je pa da so ti Une Vroče Švedinje kaj zađebale ko so srfale
po netu ??
lp
Jep, Švedinje sem zaslišal, vsako po trikrat spredizadi, pa so mi v joku priznale, da so si želele ogledati priponko, ki sem jo dobil po pošti. Bil je to spet en “štos” katere si nekateri počutijo dolžni pošiljati celi mailing listi bližnjih in daljnih sorodnikov, prijateljev in znancev, njihovih sorodnikov prijateljev in znancev in naključnim mimoidočim.
Šlo je za .shs datoteko (izvleček) in ta mi je naredila štalo z zamrzovanjem.
Ampak – ok, zmrznu – zmrznu, se ne da pomagat. Moti me, da je v zrak izpuhtel cel paket na zadnje prejete in nepregledane pošte. Enostavno je po ponovnem zagonu ni bilo več v OE, ne na strežniku, ne nikjer.
Pojma nimam, kam naj bi sploh pogledal, saj ni šlo za priponke in datoteke v pravem smislu ampak za pošto, kako ima pa OE genialno spravljeno pošto pa itak veš. Torej – skrbi me, da je pošta obtičala nekje v RAMu in se med resetiranjem preselila v večna lovišča, upam pa, da vendarle nekje obstaja kakšna temp mapica, kjer se shranjuje.
Torej?
Wega
Grd, neumen važič.
hehe dohtar, a je to stilska preobrazba? :))
Sicer pa mislim, da pri OE ni nikakršne čarobne temp mapice v katere naj bi se pošta shranjevala prd sesutjem sistema. Kdaj pa se celotna zadeva res shrani na disk pa je pri M$ težko predvidevat.
Skratka, kot si sam malo nižje predlagal, najprej počekiraj s spletno pošto, potem, dolpovleci, a pusti na serverju, potem pa briši spredizadi:)
Forum je zaprt za komentiranje.