Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zmeda pri 20 urnem delovniku

Zmeda pri 20 urnem delovniku

Pozdravljeni.
Situacija je sledeča: s 1.9. sem po lastni želji in seveda s strinjanjem nadrejenih začela delati s krajšim del. časom (delo v trgovini). To bi naj bilo 5 dni po 4 ure (imam otroka mlajšega od 3 let).
Sedaj pa je nastala zmeda. Določili so mi delovno nedeljo, katere naj ne bi delala, da je zmeda še večja, so mi določili konce tedna po 6, 7 ur skupaj, pa spet nedeljo..
Aneksa k pogodbi še nisem dobila.
Kakšne so moje pravice oporekanja temu? Ali pač ne?
Hvala za vsak odgovor.

Pozdravljena,
glede na to, da imate starševsko varstvo vam dela ob nedeljah sploh ne bi smeli naložiti, razen, če bi vi vnaprej pisno podpisali, da se strinjate s tem. Brez vašega predhodnega pisnega soglasja vam tudi ne bi smeli odrediti nadurnega dela, tako da vam svetujem, da stopite do vašega nadrejenega in se pogovorite. Če ste že z 1.9.2008 začeli z polovičnim časom, bi vam morali že vročiti novo pogodbo, malo jih spomnite na to, saj so v prekršku, če vam jo niso še dali.

LP
Mojca

Hvala, Mojca.
Ko sem nadrejenim to sporočila in jim poslala tudi link od GZS, eden od členov pač, ki govori o delu ob nedeljah, so mi naknadno sporočili, da naj se odločim, ali bom hodila v službo, ko mi bodo oni določili, ali pa podpišemo sporazumno odpoved (ob tem da imam enomesečni odpovedni rok).
In kaj jim naj?

Živjo,
ja če imajo tak odnos je zelo žalostno. Ali se ne zavedajo da kršijo tvoje pravice, da so v nasprotju z zakonom in da jih lahko prijaviš in bodo imeli zeko velike probleme. V kateri trgovini pa delaš, mogoče lahko kej pomagam.
LP
Mojca

Pozdravljeni!

sem uslužbenka v javnem sektorju, zaposlena s krajšim delovnim časom, zaposlena z 20 urnim delavnikom, invalid 2 kategorije od leta 2002.

Zanima me kako je s časom za malico. Nikjer ne zasledim podatka, če le-ta traja 15 ali 30 minut.

Hvala.

Pozdravljena,
če delate polovični deleovni čas vam pripada malica samo 15 minut.Vsaj tako je v privatnem sektorju, pa mislim da v javnem ni kaj drugače.

LP
Mojca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close