Najdi forum

Zmanjkalo je elektrike

In ob ponovnem zagonu PC-ja(OS WIN XP Pro) se je po začetnem nalaganju izpisalo sledeče opozorilo:
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
z navodili za naprej oz.kako rešiti problem.Na žalost nekoristno,ker na noben način ne morem zagnati računalnika v Varnem načinu…pa tudi možnosti:Zadnja uspešna konfiguracija…ne zažene in končno tudi Reboot pripelje spet na isto opzorilo napisano zgoraj.
Prosim vas,kaj bi to bilo?Je šel k vragu trdi disk?
Hvala za odgovore!

Poskusi priti najprej v bios, mogoče so se tam sesule nastavitve? Če ne boš našel ničesar poskusi z default bios seings.

LP

dr(ugi)Wega
Prvi je bil misionar

lep, pameten in zaskrbljujoče skromen

…..v BIOS sem prišel…izgleda,da je vse OK!Sem tudi poskusil z Default Bios settings,ampak z enakim klavrnim učinkom! :-((((
Še kaka ideja ali nasvet?
Ali bi bila mogoče rešitev ERASE trdega diska(ni podatkov,ker je to le računalnik z igricami za mulca)?In kako se v takem slučaju to naredi?
Hvala!

Najlažja bo ta varjanta, da računalo zbutaš, ampak ne fizično temveč ga zbutaj iz cd roma od win xp.

Pojdi v Recovery console in vtipkaj chkdsk /r.
Če tudi to ne bo pomagalo, ponovi postopek in namesto chkdsk /r vtipkaj
fixboot .

Zagonskega CD od XP mi ne zažene!Izgleda,da tudi autorun ne deluje!
Kaj zdaj?

Če je bootable cd (kar je če je original) in če cd ni fizično uničen, potem se MORA obut iz cdja. Če si nastavljal kake default vrednosti v biosu (in tudi če jih nisi), poglej boot sekvenco in jo nastavi tako, da se ti najprej boota iz cdja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close