Zmahan jogi – pomaga nadvložek?
Pozdravljeni!
Imam problem. Moj stari jogi je zmahan do konca. Vsako jutro se zbudim z bolečinami v hrbtu. In nujno potrebujem nov jogi. Ampak … trenutno si tolikšnega finančnega zneska ne morem privoščiti. Zato sem razmišljala, da bi kupila (zaenkrat, dokler ne pridem do financ) samo nadvložek. Čim bolj trd.
Mislite, da bi to pomagalo? Bi bilo dovolj, da preprečim bolečine v hrbtenici?
Prosim za vaše izkušnje z nadvložki. Hvala.
No men se zdi, da je razlika ali dam 170€ (nadvložek) ali pa dam 700€ (jogi). Takšna je namreč razlika med jogijem in nadvložkom, ki ju imam nagledana.
Res nihče nima izkušenj z nadjogiji?
Na bolhi pa ne bi rada kupila jogija, ker nikoli ne veš kaj dobiš, koliko lahko zaupaš človeku ki prodaja (ali je jogi res nov, ali pa prodaja 10 let starega).
No men se zdi, da je razlika ali dam 170€ (nadvložek) ali pa dam 700€ (jogi). Takšna je namreč razlika med jogijem in nadvložkom, ki ju imam nagledana.
Res nihče nima izkušenj z nadjogiji?
Na bolhi pa ne bi rada kupila jogija, ker nikoli ne veš kaj dobiš, koliko lahko zaupaš človeku ki prodaja (ali je jogi res nov, ali pa prodaja 10 let starega).[/quote]
Kaj pa, ce malo zmanjsas apetite, glede na to, da nimas denarja?
Midva sva kupila nove jogije za na vikend kar v Hoferju/Lidlu in ker so bili ok, sva jih kupila se za doma, ko so se stari zmahali. Cene so bile od 60-80€.
Zdaj razmisljava o nadjogiju, pa ne zaradi samega spanja ali slabega jogija, ampak ker posteljo malo povisa. Bi vzela pa visji nadjogi, vsaj 5cm.
Kaj misliš, da se preseravam zarad lepšega – da se bom lahk okrog hvalila kak drag jogi imam?
Imam probleme s hrbtenico in POTREBUJEM kakovosten jogi. In ta, ki sem ga omenila, je narejen za to. Ja, meni bi tudi bilo ljubše, da bi lahko šla v Lidl kupila jogi in bi bila stvar rešena. Pa ni vse tako enostavno, veš.
Placebo res deluje in če boš dobro spala samo na jogiju za 700 evrov, potem nikar ne kupuj cenejšega.
Ne vem pa, kako so ljudje, tudi hrbteničarji, preživeli pred 20, 30 leti, ko je najdražji ortopedski jogi stal skoraj 100 evrov – sem ga naročila in so ljudje kar usta pozabil zapret, ko sem povedala ceno, tako drag je bil v primerjavi z navadnimi.
Imam ležišče iz Ikee, na srečo so začeli delati tudi trda ležišča, in gor nadvložek, in spim odlično (imam težave s hrbtom, kolki, rameni). Po mojem je dvojni jogi plus nadvložek prišlo okoli 250 evrov.
Prejšnji odgovor pod imenom Iz prve roke, je od prodajalca, ki bi raje prodal nov drag jogi kot nadvložek.
Zares iz prve roke ti lahko povem, da je razlika z Roll up nadvložkom očitna in kar drži napisano glede uporabe.
http://www.dormeo.net/dormeo-roll-up-comfort-en
Predlagam, da naročiš ta nadvložek in ga preiskusiš. Če pa ti res ne bo dovolj dober, ga vrni v roku 15 dni. Tako nič ne tvegaš.
Po nakupu novega jogija, pa ga lahko uporabiš kot nadomestno ležišče.
Pretiravaš. Kupiš v Lidlu novega in bo veliko bolje kot stari. Za par let bo sigurno dober, potem pač spet kupiš novega.
Kaj misliš, da se preseravam zarad lepšega – da se bom lahk okrog hvalila kak drag jogi imam?
Imam probleme s hrbtenico in POTREBUJEM kakovosten jogi. In ta, ki sem ga omenila, je narejen za to. Ja, meni bi tudi bilo ljubše, da bi lahko šla v Lidl kupila jogi in bi bila stvar rešena. Pa ni vse tako enostavno, veš.[/quote]
Imam probleme s hrbtenico in POTREBUJEM kakovosten jogi. In ta, ki sem ga omenila, je narejen za to. Ja, meni bi tudi bilo ljubše, da bi lahko šla v Lidl kupila jogi in bi bila stvar rešena. Pa ni vse tako enostavno, veš.[/quote]
Rešuj težavo pri problemu – zmahanemu jogiju., ker če boš dala samo nadvložek gor, bo čez 2 meseca isto – boleča hrbtenica.. Hrbtenico imaš samo eno, ne zjahaj še nje zaradi zmahanega jogija.
BTW – jogij lahko kupiš tudi na obroke – vse se da pri trgovcu zmenit, samo jezik je treba znat stegnit pa lepo vprašat 🙂
Ma ni res, no. kvaliteten jogij z žepkastimi vzmetmi je zakon za bolečo hrbtenico, ne pa neke pene in pence lateks jogiji iz Dormeo, HoferjodlLidl in ostalih ponudb.
Žerpkasta vzmet z različno consko trdoto se prilagodi točkovnemu pritisku telesa – to je bistvo. tega z jogijem s klasičnimi vzmetmi ali lateksom nikoli ne dosežeš. Smrt za bolečo hrbtenico.
Ležanje , lebdenje na dobri podlagi pa razbremeni hrbtenico.
Če imaš zmahan jogi, ti noben nadvložek ne bo pomagal. Če daš nov, še tako dober nadvložek na zmahan jogi nisi naredila nič. Še vedno bo vse krivo, bolečine ne bodo izginile.
Sem zadnjič gledal jogije v jysku. Najdražji jogi je tam 350 eur res pa da sem gledal 90×200. če imaš ti težave s hrbtenico, ni treba da ima tudi mož najdražji jogi. Verjetno njemu celo ustreza drugačna trdota kot tebi, tako da je bolje, da kupiš dva manjša jogija, namesto enega. Z dvema jogijema tudi mož ne bo ćutil, če se boš ti obračala.
Če ni skrivnost, kakšen jogi pa nameravaš kupit?
Ne ljubica, pa ne drzi. Tej stranki definitivno ne bomo prodali ne jogija in ne nadvlozka, ker v Slovenijo niti ne prodajamo. Dala sem samo strokoven odgovor. In tako kot moj moz, ki je zelo strokven, bi tudi jaz rekla, ce bi stranko videla, da je za bolecine v krizu priporocljiv sport, ce zato ni nekih resnih zdravstvenih ovir in izguba teza, v primeru, da stranka tehta 95 kil na 55 cm. Se to, ker spim na dobrem leziscu tudi vem, da slab jogi in nadvlozek ne bosta dala dobrega spanca.
Ma ni res, no. kvaliteten jogij z žepkastimi vzmetmi je zakon za bolečo hrbtenico, ne pa neke pene in pence lateks jogiji iz Dormeo, HoferjodlLidl in ostalih ponudb.
Žerpkasta vzmet z različno consko trdoto se prilagodi točkovnemu pritisku telesa – to je bistvo. tega z jogijem s klasičnimi vzmetmi ali lateksom nikoli ne dosežeš. Smrt za bolečo hrbtenico.
Ležanje , lebdenje na dobri podlagi pa razbremeni hrbtenico.[/quote]
Imaš tudi ležišča s spominsko peno, bolje rečeno z zgornjo plastjo spominske pene, Ta se pa bolje prilagodi točkovnemu pritisku telesa. Samo moraš paziti na debelino in kvaliteto(gostoto) te pene. Je pa draga. Pod to plastjo, pa imaš lahko tudi žepkaste vzmeti ali lateks….
http://www.ebay.com/itm/251013428755?_trksid=p2055119.m1438.l2649&var=550103680791&ssPageName=STRK{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3AMEBIDX{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3AIT
Čaj pravite na tole ležišče?
Vse te spominske pene znajo bit preklemano vroče tudi pozimi, niso za ljudi, ki so nagnjeni k potenju, če ne misliš imet po jogiju še vsaj nek boljši tanjši bombažni nadvložek.
Pa višina – vsaj 25 cm, 30 je zakon, jaz imam toliko – noter pa žepkaste vzmeti , tak kvalitetnejši hotelski standard (pri nas na voljo Serta, Lagea znamke naprimer) so najboljši.
Torej … da ne bo ugibanj in strelov v prazno. Pri višini 163 cm imam 57 kg, kar se mi zdi povsem normalno.
Športno sem aktivna (zadnje leto vsaj 1x na teden joga – vodeno, poleg tega še različne joga vaje doma, ne bom rekla vsak dan, vsaj 3x na teden pa). Poleg tega občasno tečem.
Odkar se pojavljajo težave jogo izvajam vsak dan vsaj pol ure … in to predvsem vaje za hrbtenico (ki so večinoma identične tistim, ki mi jih je predpisal zdravnik).
“Iz prve roke” … prosila bi te še za en strokoven odgovor. Dobila sem toliko različnih nasvetov (Dormeo propagira žepkaste jogije, pri Vitapurju so rekli da so najboljši jogiji iz lateksa) … In zdaj ne vem kaj je res. Torej, kaj priporošač ti oz. tvoj mož?
Pa še to … nekdo je napisal, da se preseravam, ker si ogledujem jogije za 700€. Da bo jasno … gledam jogije velikosti 200×180. In kaj dosti cenejših nisem našla na spletu, pa sem pregledala ulala ponudnikov. Pri vitapurju so pa sploh zmagali s ceno – njihov jogi bi me prišel 1300€.
Torej … da ne bo ugibanj in strelov v prazno. Pri višini 163 cm imam 57 kg, kar se mi zdi povsem normalno.
Športno sem aktivna (zadnje leto vsaj 1x na teden joga – vodeno, poleg tega še različne joga vaje doma, ne bom rekla vsak dan, vsaj 3x na teden pa). Poleg tega občasno tečem.
Odkar se pojavljajo težave jogo izvajam vsak dan vsaj pol ure … in to predvsem vaje za hrbtenico (ki so večinoma identične tistim, ki mi jih je predpisal zdravnik).
“Iz prve roke” … prosila bi te še za en strokoven odgovor. Dobila sem toliko različnih nasvetov (Dormeo propagira žepkaste jogije, pri Vitapurju so rekli da so najboljši jogiji iz lateksa) … In zdaj ne vem kaj je res. Torej, kaj priporošač ti oz. tvoj mož?
Pa še to … nekdo je napisal, da se preseravam, ker si ogledujem jogije za 700€. Da bo jasno … gledam jogije velikosti 200×180. In kaj dosti cenejših nisem našla na spletu, pa sem pregledala ulala ponudnikov. Pri vitapurju so pa sploh zmagali s ceno – njihov jogi bi me prišel 1300€.[/quote]
anroči in stestiraj – lahok vrneš, če nisi zadovoljna.
Jaz osebno z žepkastih vzmeti z različno trdoto ne grem več na lateks. Never ever. Ker sedaj spim v kosu celo noč , prej pa skoraj 7 let prebujanja, premetavanj, vroče. pa sem 1,80cm in 72 kg, torej kar se kilaže tiče ni težav. Oba z možem tudi športno aktivna.
za 180×200 lateks zna bit problem,ker je v enem kosu – smo imeli takega, znamke Optimo ( ki je med boljšimi iz lateksa). Kljub obračanju jogija za enakomerno obrabo, katastrofa. mož je 20 kg težji in 20 cm višji od od mene, pa je bila razlika občutna in vidna že po 4 mesecih rabe. Vdrtina na njegovem delu, kjer je ležal, v ledvenem predelu pa najbolj.
Odloči se sama.
mi smo kupili potem od Lagee je, točkasto žepkasto vzmetenje ( Meblo mi ni bil Ok, ko sem se gor vlegla, se obrnila, je zaplavalo vse na drugi strani, pa še cena me ni nikakor prepričala v tej dimenziji), je bil v Harvey Normanu v akciji, znižan s 1790 eur na 749 eur -sem prav hodila gledat in merkat, kdaj bo akcija. Sedaj pa , kot da bi spal na oblaku – že 2. leto. Nobene boleče hrbtenice več.
Forum je zaprt za komentiranje.