zlikrofi…ali zlinkrofi..?
Ojla Petra! Si me že pogrešala? 😉
Ja, danes sem prišla v Idrijo šele popoldan (in ni nič deževalo; za včeraj pa ne vem, vendar je bilo vse mokro okoli hiše, tako da najbrž je).
Mama pravi pa tekole:
Krompir je definitivno V OLUPKU (kot sva obe že prej trdili), saj ne delamo pireja.
Želševka je pa lahko Z ali pa tudi BREZ rozin. Odvisno od okusa (slana ali sladka varianta), ne pa od lokacije (Idrija, Sp. Idrija). Mi smo navadno delali želševko brez rozin, ker nismo preveč sladkosnedni.
Lepo se imejte in lep pozdrav iz Idrije!
LIVvy, torej je lezevalo?:))
za krompir imava torej prav ! kar se pa zelsevke tice…jaz sem bila svoje case navajena na tisto brez rozin…s casom sem se privadila tudi na tole.
vem pa, da v sp. idriji ne delajo z rozinami-/ ta-pravi prefarci/.
babi, namaz: vsa zelisca zrezemo na drobno- malo poprazimo na maslu in namazemo testo /razvaljano/…cez pa se malo pokapljamo z raztopljenim maslom. je pa zopet varianta::)) da se zelisc nic ne poprazi,ampak kar potrese po testu ! ostalo isto. lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.