Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zlikrofi…ali zlinkrofi..?

zlikrofi…ali zlinkrofi..?

Hej,moja nona je temu rekla kruh sedmih zelisc(Furlanka).Sama to delam slano in naredim majhne hlebcke .V Kopru je ze soncek.lep pozdrav Babi

pri nas se oblacno…pa kar prijetno!! nekaj se sveti…bomo videli!! za jutri napovedujejo zopet 30 st!! vsaj za celino! kot sem rekla,…ponoviti sem morala tvoj namaz-tokrat brez melancanov….dobro!! lp petra

tale zelsevka izgleda kot potica…tj. zvita je tako..pa testo je podobno…zelisca so pac-kolikor jih kdo da…vsaj 5…pa kot sem rekla rozine-vsaj v id !? momo videli lp petra

Ojla Petra! Si me že pogrešala? 😉

Ja, danes sem prišla v Idrijo šele popoldan (in ni nič deževalo; za včeraj pa ne vem, vendar je bilo vse mokro okoli hiše, tako da najbrž je).
Mama pravi pa tekole:
Krompir je definitivno V OLUPKU (kot sva obe že prej trdili), saj ne delamo pireja.
Želševka je pa lahko Z ali pa tudi BREZ rozin. Odvisno od okusa (slana ali sladka varianta), ne pa od lokacije (Idrija, Sp. Idrija). Mi smo navadno delali želševko brez rozin, ker nismo preveč sladkosnedni.

Lepo se imejte in lep pozdrav iz Idrije!

Hej,do sedaj sem to delala kot boljsi kruh z maslom in jajcem.Zelisca sem umesala kar testo.
Kako pa naredite zavito? Razvaljano testo verjetno namazete kot pehtranovo potico z drugimi zelisci- seveda vse slano.Lahko,prosim natancneje razlozita? Lepa hvala in pozdrav Babi

Očitno Idrci različno delamo maso za žlikrofe. Prvič sem slišala, da kuhate krompir v olupku. No, ja…vse je možno. Pri nas ga pač kuhamo brez olupkov (in tudi drugje sem videla, da ga kuhajo brez olupkov).

Sicer pa v Beli žlikrofe delajo celo z meto….Ali so to sploh žlikrofi???

lp

LIVvy, torej je lezevalo?:))
za krompir imava torej prav ! kar se pa zelsevke tice…jaz sem bila svoje case navajena na tisto brez rozin…s casom sem se privadila tudi na tole.
vem pa, da v sp. idriji ne delajo z rozinami-/ ta-pravi prefarci/.
babi, namaz: vsa zelisca zrezemo na drobno- malo poprazimo na maslu in namazemo testo /razvaljano/…cez pa se malo pokapljamo z raztopljenim maslom. je pa zopet varianta::)) da se zelisc nic ne poprazi,ampak kar potrese po testu ! ostalo isto. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close