Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zlati prinašalec

Zlati prinašalec

Ga ima katera? Je res tako prijazen kot pravijo? Zelo se mi dopade.

Hočeš našega!?! 🙂

Ja, je res kar pravijo. Prijazen pes – čeprav bi našemu lahko rekel, da je maček in ne pes. Vendar pazi! Če si ga boš nabavil/a, ne daj da te bo izsiljeval – ker to izredno DOBRO znajo.
Naš je najbolj izsiljevalsko bitje, kar sem jih kdaj doživela – vendar tako je bil vzgojen pred “mojim” prihodom.
Torej, pes je izredno luštkan, vendar si ga vzgoji po svoji “normi”, da ne bo potem imel kdo probleme z njim – kot jih imam jaz z našim.

lp
Erina

Aha, pozabila sem še nekaj – smrčijo tudi! 🙂

Jaz ga tudi imam, ja je prijazen. Pa tudi izsiljuje kot previ Erina. Je pa tudi pameten in lahko ga marsikaj naučiš. Naš Nik za čokoladni bonbonček da najprej eno taco pa še drugo, sede in še leže. Razume vse (kot človek je), je pa tudi trmast kot mula. Res pa mu moreš vedno dokazovat, da si ti gospodar ne on, ker se lahko hitro zgodi, da je obratno. In ko se on odloči, da ne bo ubogal, ga živa duša ne prepriča v nasprotno.
Če se boš odločila za zlatkota, ti ne bo žal!

lp, ina

ina.

Živjo,

imamo zlatega prinašalca, ki je ob letošnjem valentinovem pričel svoje 14. leto življenja in rada bi povedala, da je naš (na splošno težko govorim, a so značajske poteze pri psih iste pasme ponovadi podobne) res pravi sonček v življenjiu naše družine. Poleg tega, da je zelo inteligenten, da ga smo ga vse, kar zna, naučili brez prisil – samo z besedami, “podkupovanjem” in gestami, je nenadomestlijv balzam za dušo. Je ljubeč, prikupen in ima “karakter”, zato mogoče Erina piše, da je “izsiljevalski”, kar se mi zdi čisto preostra beseda (njenega res ne poznam). Včasih res kaj naredi po svoje in kot si je on zamislil, vendar je tudi to del njegove inteligence (da nas prinese okoli) in simpatičnosti.

Če torej ne želiš kupiti psa, ampak prijatelja, le kupi zlatega prinašalca in lepo skrbi zanj, kajti ima eno zelo veliko hibo – potrebuje neskončno veliko človeške bližine in pozornosti.

Lep dan.

Ava

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close