Življenje stran od drugih v slovenski divjini
offgridar, 28.01.2022 ob 14:38
A kdo razmišlja o tem, nekje na samem, prvi sosed za hribom pa imaš svoj mir? Pa proč od raznih pohodniških poti?
Torej brez elektrike, kanalizacije, vodovodne infrastrukture? Brez telefona (TV in bela tehnika itak odpadeta, ker nimaš elektrike).
So že poskusili, pa ni šlo.
Na stara let zagotovo! Mir v brezovem gaju, jaz veter, sonce, knjiga, skicirka, platno, naraaava… in mir!!
Razumljivo z wcjem, vročo vodo, kopalnico, toplo hiško, elektriko.. !.. ne pomeni odmik od sosedov takoj že robinzonsko življenje! na oknih bom imela ali svetlo modre ali vijolične rolete, še ne vem!!
mijav mijav, 28.01.2022 ob 14:48
se pravi slovenski offgridarji in ljudomrzneži vsi na monu visijo.
Bravo. Očitno, da res. Jaz nikoli nebi moral zapustiti svoje Ljubljane.
Rad imam mir in spokojnost, ki delujejo dobro name. In tega imaš v Ljubljani, če izbereš pravi čas na pretek. Saj velikokrat Ljubljana deluje kot mesto duhov. Poleg tega pa polno hribov, narave in divjine v Ljubljani.
Največ 30% Ljubljane je urbane.
Prav offgrid ne, ne zdaj ne kasneje. Sem pa že dolgo na podeželju kjer je res malo sosedov in se večinoma držijo vsak zase. Teh nekaj bližjih pa se želi kvalitetno družimo ob različnih priložnostih in zelo dobro razumemo. Tega ne zamenjam. Človek ni narejen za bit sam. Smo družabna bitja in na dolgi rok se nikoli ne obnese. Sem spremljala enega s Hrvaške, se je že vrnil v civilizacijo. Je pa očitno potreboval to izkušnjo, da je dojel bistvo.
Nam tukaj ne manjka nič. 15min in smo v mestu, doma pa mir, narava, živali, … Ravno prav vsega.
Cisto na samo, brez elektrike ni sans. Bom pa penzijo prezivljala na vikendu na morju, brez avta, s kapnico, kurami, mackami/ psom, vrtom, v manjsem naselju, kjer je stalno naseljenih zelo malo a ravno dovolj ljudi. Imam mini trgovino, posto… a le za najnujnejše, ker vec ne rabis. Druzenje le ce bom zelela, poleti, ko zacveti turizem, pa pac malo vec, ampak 2 meseca na leto, je vrh glave. Cisto na samo, pa zivet od ulova, nekih divjih rastlinic, brez tv in hladilnika, je pa na stara leta prehuda. Mi pa pase bolj umirjen z naravo povezan nacin zivljenja, itak se potrebe zmanjsajo, potrosnja ni vir zadovoljstva, tako da komaj cakam na penzijo in potem odklop. Si pa ze sedaj pripravljam hiso, da potem ne bo vecjih tezav in skrbi.
Forum je zaprt za komentiranje.