Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice živi kdo v švici?

živi kdo v švici?

Živijo, tudi mi se selimo v Švico, sin bo šel tja na srednjo šolo. Mogoče veste kake so omejitve za gimnazije, kakšne pa za veterino?

No sedaj razumete kako se tujci počutijo v Sloveniji……….Vi imate tudi predsodke do ljudi iz bivše juge……..tudi oni so šli trebuhom za kruhom, žal so v sloveniji “cefurji” …

pozdravljeni – avgusta se selimo v Davos – je kdo od tam?

Pozdravljeni,
jaz in kolega sma preko vez dobla neko stanovanje v Bernu in se odpravla tja iskat službo. do sedaj je iskanje na žalost neuspešno.oba znama zelo dobro nemško, prvi tedn sma cele dneve hodla naokol po firmah in agencijah, zvečer pa še pošiljala prošnje.kaže zelo slabo, vsi odgovori so negativni.po izobrazbi sem inženir logistike, ko pa pišeš meil na agencijo ki se ukvarja večinoma s logistiko, dobiš nazaj negativen odgovor, da ne zadostuješ njihovim kriterijem. včasih mam celo občutek, da ne dobima priložnosti zato, ker sma tujca.
prosim, da še kdo drug deli kakšne izkušnje.čao

Lepo pozdravljeni
Ker se nameravamo seliti v Švico, bi prosil, kako prideš do zaposlitve, ali obstaja kakšen portal o prostih delovnih mestih, ali greš na blef gor. Hvala za odgovor.

Pozdravljeni emonec zanima me,ali vam je uspelo podvig švica?

Pozdravljeni, star sem 20 let, oktobra 2015 sem se preselil v Nemčijo. Trenutno hodim na tečaj Nemščine ampak bi rad najdel kakšno službo v Švici, ker v Nemčiji mi ni všeč.
Zanima me če kdo dela v zdravstvu v Švici,ki bi mi lahko pomagal najti kaksno službo. Jaz imam končano srednjo zdravstveno šolo smer Bolničar/ Negovalec

Glede na to, da je na tem forumu kar precej izpadov na račun drugih narodnosti, veroizpovedi in ras, mi je čudno, da nekateri za Švicarje napišejo, da ne marajo tujcev.

Za bolničarja – ne razumem kaj vam ni všeč v Nemčiji in mislite, da bi vam bilo všeč v Švici?

Vsi tukaj živimo v Švici. Nam jo je zrihtal Peterle

Zmagovalen odgovor 🙂

Mogoče pa bi jo, če bi ga ti (in še kdo) volil? Tega ne vemo. Vemo pa, koga si ti (in ostali) volil in kaj imamo zdaj.

Peterle zrihtal Švico? Nak, jo je pa kar Kučko, ki je bil veliko dlje v fotelju.

Kje je bolje in lepše žveti inu delati, v Švicariji ali Austriji?

Zakaj bi šli v Švico, če pa ste že v drugi Švici? Vprašajte orgličarja…aja sej res on je spizdil v Bruselj. Vsega je kriv Kučan, Bavči je pa še kar na svobodi, Ivanu se meša, ubogi obubožani Zidar, ki so ga že 2x oropali je na svobodi, črne gradnje privilegirancev še kar stojijo, skorumpiran sodni sistem še kar stoji itd.

Kakšna beda bi šele bila, če ne bi bili druga Švica…

Švicarji imajo banke, mi pa Kučkota.

Pa Medota (Bavčarja), pa Zidarja, pa Velikega J., pa meneđersko zalego, pa pojočo Senico, pa Šerifa is totega Maribora, pa družino Janković, pa družino Šrot, pa družino Kamenik, pa brata Podobnik, pa Nickolasa Omana, pa Balkanske bojevnike, pa Mr. Steroid-a, pa Dvojnega Gašperja, pa onega starčka z brki, ki pustoši po UKC Lj, pa dr. Piveca iz UKC Mb, pa Hildo, pa onega “Tysona” iz Lj, pa Lovšeta, pa onega, ki je doktoriral iz lastne davčne utaje, pa onega štajerskega podjetnika, “ki nabije DURS na *urac” (in mu svetuje prej omenjeni doktor), pa Mojco Lukančič & Nigela Buxtona, pa Romano Pajenk, pa Vojteha Volka, pa “gradbene barone”, pa Romana Leljaka, pa …..

Sami sposobneži!

In seveda vsi s širokim krogom družinskih članov, znancev, prijateljev, sošolcev in pomagačev……..

Mogoče pa bi jo, če bi ga ti (in še kdo) volil? Tega ne vemo. Vemo pa, koga si ti (in ostali) volil in kaj imamo zdaj.[/quote]

Ne bo držalo. Ste se kar na desni premislili in ste namesto Švice hoteli imet Noriško kraljestvo.

bi jo imeli, Švico.
pa se vam ni ljubilo švicat…

Matr, tole levo desnanje, pa vi levaki in desnaki dejansko mislite, da lahko karkoli pametnega. pozitivnega pride iz tega levo-desnanja? Kot bi bili pijani!

“levo, desno, nigde moga stana,
oj, ulice, i ti si pijana.”

https://www.youtube.com/watch?v=Li4YKxSIVT0

Jst bi pršu iz Slovenije život v Švico a se da dobit kakšno delo zame sem star 27 in Sm ključavničar nimam pojma od nemščine pa od angleščine prosm za pomoč moj e-mail. Nikolovskim8gmail.com

Dober dan hotel sem prasati nekaj upam da mi bo gdo odgovoril js sem mlad fant imam 18 let in me je zanimalo bi se dalo dobiti delo v svici brez izobrazbe ker imam koncano samo osnovno solo in bi se rad tam preselil sam in delati in pomagati moji druzini v sloveniji hvala upam da mi bo gdo odgovoril lp

Berem tole temo in vse kar ven pade je kako folk piše v stilu “najdi mi delo” in fehtajo za kontakt tiste, ki so se prijazno naivno javili, da živijo v Švici.
In ker so naši švicarji pametne osebe seveda nihče ni objavil kontakta. Saj ni nor! Da se mu en xy obesi za vrat.

Mislim katastrofa… vsi bi radi sli v tujino a se dela si ne znate poiskati sami? In potem mislite da boste v tujini preziveli? Je treba pokazati vec samostojnosti in samoiniciativnosti.. ljudje, kaj mislite da vam bodo neznani rihtali sluzbo, ko ne poznajo vasih kompetenc? Daj ljudje zbudite se, za hoditi po svetu je treba pokazati vec!!! Ste prav sitni s tem moledevanjem, da vam nekdo zrihta sluzbi….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close