Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Živeti v Mengšu

Živeti v Mengšu

Kakšno pa je kaj življenje v Mengšu ali bližnji okolici? Priporočate kakšen predel, da je čim bolj urejen s čim več infrastrukture v bližini? Kakšni so ljudje? Če je tu morda kdo zaposlen v Leku, od kod se vozite? V kratkem bomo morali kupiti stanovanje za družinskega člana tam v okolici, pa iščemo čim več informacij. Hvala.

Krasen kraj.
Vendar že prenatrpan. Šola sploh , vrtci tudi, mislim da nas je že več kot dovolj.So lepe vasi okoli, pa novogradnje , čisto v bližini. Dovolj urbano.

V vsakem primeru je največa loterija parking pri Leku dobit. Da parkiraš skoraj ob železniški progi v blatu, je res bolje naredit par korakov peš več. Do Mengša pa še vlak ne vozi, tako da bus povezava si na istem kot bi prišel z vlakom. Od bližine Leka in dobre infrastukture, bolj za Lj kot želeni konec, ti je udoben Trzin, samo tam je drago, morda tudi Domžale, Kamnik, če je opcija malo pešačenja Preserje pri Jaršah, eventuelno še Radomlje. Samo to je pa že skoraj dlje kot Mengeš, bus povezave pa tudi slabe.
Če bi v vsakem primeru zmagal Mengeš, potem glej stanovanja na Levčevi ali pa bloki na Kolodvorski, ti so starejšega datuma.

V vsakem primeru je največa loterija parking pri Leku dobit. Da parkiraš skoraj ob železniški progi v blatu, je res bolje naredit par korakov peš več. Do Mengša pa še vlak ne vozi, tako da bus povezava si na istem kot bi prišel z vlakom. Od bližine Leka in dobre infrastukture, bolj za Lj kot želeni konec, ti je udoben Trzin, samo tam je drago, morda tudi Domžale, Kamnik, če je opcija malo pešačenja Preserje pri Jaršah, eventuelno še Radomlje. Samo to je pa že skoraj dlje kot Mengeš, bus povezave pa tudi slabe.
Če bi v vsakem primeru zmagal Mengeš, potem glej stanovanja na Levčevi ali pa bloki na Kolodvorski, ti so starejšega datuma.
[/quote]

Bloki na Kolodvorski imajo totalno zabasane parkinge , pa tako majhne , kot da vsi vozijo Fiat 500 (bivši fičo).
Lek bo moral v kratkem rešiti problematiko parkiranja.Ravno včeraj sem se peljala mimo : toliko pločevine še nisem videla tam na kupu , en del je lepo urejeno parkirišče, nižje dol parkirajo vsepovsod : na travniku, ob železnici, na makadamu…
Potem je res vseeno, če živiš v Preserjah, Radomljah ali Jaršah.
Sicer pa v Mengšu v centru prodajajo stanovanja (če že niso vsa prodana ) nad novim Mercatorjem…
Kot sem že napisala, so v bližini Mengša prijetne, urbane vasi. Na ravnici in v bližini mestec.Pa mogoče malce več miru , tišine in zelenja.

Živela v mengšu. Cerkev zvoni kot prtegnjena, jo slišiš čez cel mengeš. Poznam ene, ki so prodali stanovanje zaradi tega. Cerkveno zvonenje se v sloveniji na žalost ne deklarira kot hrup, tako, da nič ne moreš okrog tega. Domžale so neprimerno boljša izbira.

Za okoliške lokalce so Mengšani baci (ovni – ovce).
Življenje ja pa podobno kot drugod.
Vse drugo je le lokalno drekanje!

Bloki na Kolodvorski imajo totalno zabasane parkinge , pa tako majhne , kot da vsi vozijo Fiat 500 (bivši fičo).
Lek bo moral v kratkem rešiti problematiko parkiranja.Ravno včeraj sem se peljala mimo : toliko pločevine še nisem videla tam na kupu , en del je lepo urejeno parkirišče, nižje dol parkirajo vsepovsod : na travniku, ob železnici, na makadamu…
Potem je res vseeno, če živiš v Preserjah, Radomljah ali Jaršah.
Sicer pa v Mengšu v centru prodajajo stanovanja (če že niso vsa prodana ) nad novim Mercatorjem…
Kot sem že napisala, so v bližini Mengša prijetne, urbane vasi. Na ravnici in v bližini mestec.Pa mogoče malce več miru , tišine in zelenja.
[/quote]
Kje pa bo novi Mercator?
Zdaj sem se spomnila, tudi ta stanovanja ob špas teatru so lokacijsko zanimiva, pa se mi zdi da imajo spodaj celo garažo. Problem s parkingom pa je tako na kolodvorski kot na levčevi. Mi je pa všeč tisto novo naselje dvojčkov in vrstnih hiš v malem Mengšu, tam proti ribniku, samo daleč od glavne ceste in avtobusnih postaj, edino šola je kolikor toliko blizu. Ampak nekoč bo tudi tam zelo nagužvano, če ni že.
Sama se Mengšu in stanju pred semaforji ognem in grem po obvoznici.

Kje pa bo novi Mercator?
Zdaj sem se spomnila, tudi ta stanovanja ob špas teatru so lokacijsko zanimiva, pa se mi zdi da imajo spodaj celo garažo. Problem s parkingom pa je tako na kolodvorski kot na levčevi. Mi je pa všeč tisto novo naselje dvojčkov in vrstnih hiš v malem Mengšu, tam proti ribniku, samo daleč od glavne ceste in avtobusnih postaj, edino šola je kolikor toliko blizu. Ampak nekoč bo tudi tam zelo nagužvano, če ni že.
[/quote]

Če smo iskreni, so tiste vrstne hiše en navaden pofl in kazijo prelepo naselje individualnih hiš za njim. In ja, zaradi tega vrstnega štanca postaja tam zelo natrpano:-(

Če želiš tri mesece letno živeti v megli, izvoli.

To pa ne bo držalo. Kolikokrat je v Mengšu jasno / sončno ali vsaj nezabasano, pridem do Tomačevega ali pa že prej vse zabasno!

Turn v Mengšu stoji na tistem mestu že več kot 500 let, prva cerkev pa je bila na mestu sedanje že pred 1100 leti. Naselje se je zgradilo okrog cerkve. Zvonjenje moti zadnjih 15 let. Bloke okrog cerkve pa so pozidali v zadnji letih. In ne, zvonjenje ni hrup, zlasti ne v Sloveniji, kjer zvonovi zvonijo v urejenem ritmu in so uglašeni v akorde, da o pritrkavanju, ki je uvrščeno v našo bogato kulturno dediščino sploh ne govorimo…

Turn v Mengšu stoji na tistem mestu že več kot 500 let, prva cerkev pa je bila na mestu sedanje že pred 1100 leti. Naselje se je zgradilo okrog cerkve. Zvonjenje moti zadnjih 15 let. Bloke okrog cerkve pa so pozidali v zadnji letih. In ne, zvonjenje ni hrup, zlasti ne v Sloveniji, kjer zvonovi zvonijo v urejenem ritmu in so uglašeni v akorde, da o pritrkavanju, ki je uvrščeno v našo bogato kulturno dediščino sploh ne govorimo…
[/quote]

Zame je! In še zdaleč nisem edina!

Mengeš je lepo (zeleno) mestece, vse je blizu in dostopno brez avta, turna se navadiš, samo foušije in opravljanja je še kar precej.

Kje pa bo novi Mercator?
[/quote]

Tisti dvojčki so privat hiše in se mi zdi, da so že kar vse prodane.
Ta nov Mercator bo odprt vsak čas – je pa tu na zgornjem koncu zraven Doma upokojencev.

Za okoliške lokalce so Mengšani baci (ovni – ovce).
Življenje ja pa podobno kot drugod.
Vse drugo je le lokalno drekanje!
[/quote]

Zame ni čisto tako. V Mengeš sem priseljena, čeprav sem drugače domačinka, doma v bližini Mengša.Mengeš je zame lep kraj , ker leži na ravnini, zraven je samo Gobavica in naprej Dobeno. Ne leži pa v kotlini , kot Kamnik.
Kamnik se mi zdi vseeno bolj utesnjen, čeprav enim to ustreza, meni pa ne, ker sem vajena ravnine.
V Mengšu je polno lepih krajev za sprehod, kolesarjenje (na Gobavico, ob Pšati, drevored).Blizu je Špas teater, kar se tiče zvonenja, sem čisto na drugem koncu in me ne moti.
Kar pa se Mengšanov tiče – samo četrtina je še avtohtonih , ostali so priseljeni.
Tako da so mengeški baci samo bolj kot ne – zgodovina.

Se pač ne družiš z opravljivci in foušljivci. Mene taki ne ganejo in si izbiram družbo med takimi, ki jih zanimajo drugačne teme.

Jaz sem avtohtona (čeprav ne živim več tam) 🙂

Zlobnim jezikom se ne moreš izogniti, ampak mislim, da tudi ti počasi izumirajo. Staroselci in njihove navade se izgubljajo, nekaterih čisto nič ne pogrešam.

Jaz živim na koncu Mengša, ne v središču in se me jeziki prav nič ne dotaknejo.Z avtom se odpeljem, z avtom se pripeljem , sosedje so priseljenci , z njimi izmenjamo par stavkov – poleti malo več – in to je to.Govoric sploh ne slišim, niti me ne zanimajo.
Je prav zares precej bolje, če človek ne pozna avtohtonih prebivalcev, ki so obremenjeni še s predniki …Pa še v zadnjih tridesetih letih se je življenje zelo spremenilo.Precej Mengšanov se je odselilo, precej se jih je preselilo sem od drugod.Priseljence pa baš brigajo bivši odnosi med starimi Mengšani. Živijo svoje vsakdanje življenje in uživajo po hribčkih, drevoredu in lokalih.

Res je. Za priseljence je Mengeš super kraj za pognati korenine.

se strinjam z napisanim. Sama sem tudi priseljenka. Mengeš je lep, urejen, veliko je sprehajalnih poti, blizu je narava, v mestu imaš vse. Do službe v LJ porabim manj, kot sodelavka, ki živi v LJ. Meni ni žal, da živim tukaj. Poznam pa eno, ki ima ravno obratno mnenje o življenju v M. Sprehajalne poti in narava jo ne zanimata, trgovin je za njo premalo (vajena velikih nakupovalnih centrov), lokali niso dovolj mondeni in v središču dogajanja, bloki, kjer živi so prestari, stanovalci preveč južni. Njej skratka ni nič všeč, tako, da je verjetno od vsakega posameznika in njegovega stila življenja odvisno, ali se bo v Mengšu počutil dobro.

Zame je! In še zdaleč nisem edina!
[/quote]

Glej, če je kdo gradil ali se priselil v bližino cerkeve je njegov problem, cerkev je bila tam prej. Druga zgodba pa je, če se nekomu 20 metrov od hiše zgradi zvonik.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

[/quote]

In zakaj bi hotel kdo parkirat pri Novartisu, če ni tam zaposlen?

In zakaj bi hotel kdo parkirat pri Novartisu, če ni tam zaposlen?
[/quote]

Sem mislila, da boš razumel, da imajo verjetno zaposleni problem, kje avto pustit. In, da potem pustijo avto tako, da stopijo v do kolen v blato in je skoraj vseeno, če gredo še 100m peš več in se pripeljejo z vlakom. Drži ali ne drži?
No, morda pa so vsi tisti avtomobili tam v travi, ki jih vsak dan gledam, res od tistih Mengšanov, ki gredo na vlak za v Lj. Če verjameš.

A ti ga imaš za rampo?

Sem mislila, da boš razumel, da imajo verjetno zaposleni problem, kje avto pustit. In, da potem pustijo avto tako, da stopijo v do kolen v blato in je skoraj vseeno, če gredo še 100m peš več in se pripeljejo z vlakom. Drži ali ne drži?
No, morda pa so vsi tisti avtomobili tam v travi, ki jih vsak dan gledam, res od tistih Mengšanov, ki gredo na vlak za v Lj. Če verjameš.

A ti ga imaš za rampo?
[/quote]

Ne, ne oarkiram ta rampo, ampak na parkiriscu, ki ga je za zaposlene najel Novartis in organiziral tudi kombi prevoz oz shuttel, ki te pripelje do vhoda. Ampak z ruralci ki raje parkirajo na sosedovi njivi, v blatu, kot pa da bi se odpeljali 300m naprej do parkirisca in potem pocakali 5-10 min na shuttel, je debata na temo parkiranja nemogoca.

Ne, ne oarkiram ta rampo, ampak na parkiriscu, ki ga je za zaposlene najel Novartis in organiziral tudi kombi prevoz oz shuttel, ki te pripelje do vhoda. Ampak z ruralci ki raje parkirajo na sosedovi njivi, v blatu, kot pa da bi se odpeljali 300m naprej do parkirisca in potem pocakali 5-10 min na shuttel, je debata na temo parkiranja nemogoca.
[/quote]

Ej, jaz nisem v Leku, nisem vedela tega, jaz se samo vozim vsak dan parkrat tam mimo. Kje imate to parkirišče, tam za progo ali kje drugje? Kar tako firbcam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close