Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Živalice v moki

Živalice v moki

Včeraj so me zopet presenetil živalice v moki; zelo zelo male in številne.

Res, da ni prvič, vendar sem bila prepričana, da sme se jih pri zadnjem čiščenju uspela rešiti.
Znebila sem se vse stare zaloge, očistila in razkužila police.
Nabavila tuperware posodo za moko. Postavila lovor na vsako poličko.

Včeraj, ko sva se z mojo pupko lotili peči palačinke, pa zopet jeza in jok- ker nisve spekli ničesar.

Prosim za preizkušeno in uspešno metodo, kako se ubraniti teh malih in nebodijihtreba bubic.

hvala za nasvet
nova

Pozdravljena!

Mogoče misliš majhne bele črvičke, ki se potem razvijejo v ogabne molje?
Če se samo spomnim na to, mi postane slabo. Tudi jaz sem jih imela eno leto in sem se jih komaj znebila. Vse kar sem imela, sem vrgla stran – tudi gris, riž, in podobne zadeve, ker so se nabrali povsod. Vse police sem razkužila in temeljito pogledala, če bi se še kje kakšen skrival. Če pa si to vse že naredila, je čisto mogoče, da si jih prinesla v moki že iz trgovine – tudi to se mi je že zgodilo. Nič drugega ti ne bo preostalo, kot da vse še enkrat razkužiš in temeljito očistiš, za kasneje pa ti priporočam, da daj moko in ostale kočljive zadeve v hladilnik – tam jih zagotovo nikoli ne boš več našla.
Pa veliko sreče ti želim in čim manj jeze z nadležneži!

Sandra

REšitev je preprosta …. kuhajte brez moke 🙂

Val

Živalce te sorte najpogosteje prinesemo v eni od njihovih razvojnih faz že kar iz trgovine. Zato je treba vse pretresti ven iz vrečk v doze od koder vsaj ne morejo okužit ostale hrane. Hroščki mokarji se zaredijo praktično povsod (tudi v napolitanki, ki je padla za polico bljak, bljak.) Razen teh preventivnih ukrepov praktično ni pomoči. Aja – kot preventiva proti golazni v fižolu – suh fižol daš za dan ali dva v zmrzovalnik, pa potem nič več ne oživi v njem. Žal ne vem, če je kdo to poizkusil tudi z moko in gresom.

lp tinca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close