Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Živa hrana?

Živa hrana?

Zakaj neki? Stanje duha v naši družbi je slabo. Kriza je vedno hujša, denarja ni… Ljudje so obremenjeni, zafrustrirani, v vedno večji stiski, ne morejo živeti spodobnega življenja… Nekje morajo sproščati svojo napetost. Nekateri so svoj način izražanja nezadovoljstva pač našli v anonimnosti internetnih forumov…

In ker nekega hitrega izhoda ni na vidiku, se bojim da bo stanje šlo samo še navzdol…[/quote]

Večini napisanega si skoraj ne upam ugovarjati, res je da je stanje duha v družbi porazno, toda z zlivanjem “nezadovoljstva” po forumih na dolgi rok nič ne bomo rešili oz pozdravili našo “bolno” družbo; vsak lahko prispeva nekaj k tej ozdravitvi; konstantno govoriti tu pa o tem, kaj je lepa in grda ženska pa kako smo zaplankane, predebele, da se ne znamo pogovarjati, ne ličiti, niti urediti, da nam manjka razgledanosti in,… še podobnih plebejskih tem je tu malo morje, ki seveda mene ne asociirajo na to, da je vse to izključno posledica tega, ker nekateri več ne morejo/znajo živeti spodobno in si v uteho tu privoščijo pljuvanje po čemerkoli kar jim pade na misel…ja, bolna družba, zaradi sebe.[/quote]

Se strinjam s tabo. Pred dnevi sem nekje zasledil celo članek na to temo – kako smo slovenci pravi mali fenomen kar se tiče žolčnosti komentarjev na forumih (ne samo na MONu). Tak način komunikacije seveda ni primeren, ampak ne smeš tega jemat preveč “osebno”. Jaz še vedno raje vidim da ljudje odvečen pritisk čez svoje ventilčke spuščajo s pomočjo tipkovnice in v varnem zavetju svojega doma, kot pa da bi se nam dogajale razne streljačine, recimo tako kot se dogaja na drugi strani atlantika…

Po eni srani se strinjam. Po drugi strani pa je vprašanje, če bomo kaj naredili v tej smeri, da bo stanje v družbi kaj boljše, če bomo le tipkali po tipkovnici. Na položajih pa bodo še vedno tisti, ki imajo korist od tega, da je narod nezadovoljen in šibak ter s tem lažje vodljiv.

Jaz mislim, da so tudi ljudje na položajih šibki, saj jih šibko ljudstvo izbere, močnejše pa spregledamo in jih označimo za neprimerne. To je enako, kot prizadet človek ne opazi primernega partnerja zase, ampak nekako zavrača vse po vrsti ali pa izbira med najslabšimi, ker verjame, da boljšega ni vreden.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Robi, dokler se ne bo oblikovala kolektivna družbena zavest, da smo državljani tisti, ki lahko zadeve spremenimo, toliko časa sprememb ni za pričakovati.

Iz tega stališča gledano, bi mogoče kakšen radikalen dogodek lahko bolj vplival na to, da se ljudje začnejo tega zavedati. Ali pa tudi ne…

Ja, nek dogodek bi lahko povzročil, da spremenimo svoj pogled.
In če ljudje ne bi čutili strahu pred čem novim. Zato se večkrat odločamo za staro že preizkušeno verzijo, pa naj bo še tako slaba. 🙂

Je pa še drug pogled. Mogoče pa zaradi nezadovoljstva ne znamo več cenit preprostih stvari in nam v resnici sploh ne gre tako slabo, kot mislimo, da nam gre. Kaj bi sploh radi? Zadovoljiti vseh se tako nikoli ne da, zato ne pričakujem sistema, ki jih bo zadovoljil, posebej v tej nesprejemajoči se družbi. V takšni družbi bo vedno vladala zavist in hrepenjenje po več, zadovoljstvo pa nikoli ne pride, saj ima vedno nekdo še več od nas.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če primerjam kako je bilo izpred 100 let, potem nam sigurno ne gre tako slabo. Zato ni krivo neko dejansko stanje, ampak le naša prepričanja preko katerih doživljamo sebe.
Se strinjam, da je problem v tem sistemu, ki temelji na gospodarski rasti in teženju k neki popolnosti in tekmovalnosti.
Mogoče je celo greh, če si zadovoljen, saj ne bi smel biti, ker potem več nisi dovolj dober za ta sistem, če si ne želiš vedno nekaj več in ne greš s časom naprej.

Se strinjam. V modi pa je zato, ker je vedno več bolnih umov, ki se na tak način izživljajo. Moda je le odsev našega razmišljanja.
Če bi se ljudem to gabilo, ne bi to mogla biti moda.[/quote]

Mislim, da gre to za tradicionalno azijsko kuhinjo, ki obstaja že stoletja. Torej to ne gre za novodobni pojav. Potem imaš recimo razne (religiozne) ritualne zakolne obrede, tudi prakticirani že stoletja ali celo tisočletja, ko živali brez potrebe trpinčijo, da skrvavi in podobno.

Se pa strinjam, da gre zgoraj za nekakšno izživljanje, kjer jim nek poseben draž razburjenja pomeni, da jed oto “posebno hrano”. Dvomim, da je za navadne žepe takšna hrana dosegljive in tudi zanimiva, ampak gre bolj za nekakšno “preseravanje” bogatejših, ki si izmišljujejo vedno nekaj novega, da bi imel ibolj “razburljivo življenje”. Podobno kot recimo suši iz ribe napihovalke, ko so za to redki posebej izurjeni kuharji, ki pripravijo to ribo, ker so užitni le določeni deli in je izjemno strupena – takšni bogati “gurmani” iščejo adrenalin.[/quote]Matjazko lahko bi prilimal še kakšen link/slikico kako “sladokusci” pojedo možgane živi opici privezani pod mizo skozi katero ji gleda gornji del lobanje, ki ga stolčejo/zdrobijo in potem z žlicami pojedo še živi živalci vsebino lobanje……

Tradicija iz vzhoda ali sadizem “petičnih” gostov iz zahoda?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

On, to kar si omenil, sicer prvič slišim, me je pa spomnila na sceno iz filma Haniball (mislim, da tretji del). Ne ve, ampak take stvari bi morali strogo kaznovat, sicer se bodo čez 50 let tudi o pedofiliji pogovarjali le še, kot o tradiciji.

Danes bom očitno “hujšala”, ker me je minil ves apetit:). Zdaj vem, kam se obrnit, ko me zagrabi neustavljiva lakota:).

Mislim, da je v večini držav zadeva prepovedana, ni pa to tako redek pojav, se mi zdi glede na to, da je trgovina s tisto vrsto opic zelo “živahna” in večina njih jih menda konča “pod mizo”…. Če se malo potrudiš si boš celo našel kak posnetek kje na netu…..
Drugače pa ….ogabno, ni za gledat ti obrne želodec, tudi tistim malo bolj trpežnim… :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Proti vzhodu? 🙂

Proti vzhodu? :)[/quote]

:))

To v tem trenutku ne bo potrebno, ker je želodec prazen:). Drugače imaš prav, branje tega posta lahko deluje na dva načina in sicer: ko še ničesar ne zaužiješ, te lakota mine in ko si že kaj zaužil, se pojavi refluks v malce drugačni obliki:).

Proti vzhodu? :)[/quote]

:))

To v tem trenutku ne bo potrebno, ker je želodec prazen:). Drugače imaš prav, branje tega posta lahko deluje na dva načina in sicer: ko še ničesar ne zaužiješ, te lakota mine in ko si že kaj zaužil, se pojavi refluks v malce drugačni obliki:).[/quote]

Kaj tako groznega pa še ne…. sem pogledala samo delček prvega in mi bo celo življenje žal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close