Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zimske počitnice , kako bi vi?

Zimske počitnice , kako bi vi?

Janz bi imela deljeno, če že napraskam denar za smučanje ali toplice, da sploh lahko normalno to koristim, ne , da se recimo v prepolnem bazenu kopam kakšnemu na glavi.

zelo proti, čeprav je zame osebno vseeno. ampak starši, ki imajo več otrok in so npr. eni v srednji šoli v drugem delu, pa lepo nastradajo, saj ne morejo it skupaj na počitnice. Smučarska sezona je slaba, ker ni vremenskih pogojev in zaradi slabe ponudbe naših turističnih destinacij. Dvomim, da bi oni kaj več zaslužili, morda samo razni zavodi, ki ponujajo plačano varstvo za otroke. Če že sedaj komaj spraškaš za dopust, kako ga boš potem za 14 dni, če otroci ne bodo imeli skupaj počitnic. Časi socializma so minili. Če imaš denar greš kamor hočeš, če ga nimaš pa lavor oz. pozimi, breg za vasjo.

Ker folk je poln dnarja pa kar čakajo da bodo šli v toplice in na smučanje.

Pomisli:

Ti z možem in šoloobveznimi otroci živite v občini, kjer imajo počitnice 1. teden. Tvoj brat / sestra z družino, ki ima prav tako šoloobvezne otroke, živi v sosednji občini, kjer imajo počitnice 2. teden. Zdaj si pa zamisli, da si tvoji otroci želijo iti na počitnice skupaj s svojimi bratranci / sestričnami, tj. z otroci tvojega brata / sestre. Kako bi pa takrat želeli, da bi imeli počitnice? Še vedno deljeno ali raje istočasno?

Ukinila bi jesenske počitnice in podaljšala zimske na dva tedna, skupne.

Žiga ima idejo, da naredi 2 tedna in od teh ene teden skupen za vse.
Pa boste tisti, ki imate razmetane froce lahko šli skupaj.

A zdaj bomo pa zaradi vozačev morali imeti skupne počitnice. Verjetno ste že slišali za Gabra?

Zdaj se bomo pa normalni ljudjem, ki znamo sami iti na dopust uklanjali tistim, ki morajo celo žlahkt samo vlečt?
jAZ SEM ABSOLUTNO ZA DELJENE POČITNICE.Da se normalno odločiš in se nwe drenjaš in zakaj bi moral iti v tujino? In dajati denar tja? Ti ostani doma in bo.

A Gabrovi dnevi še obstajajo?

A Gabrovi dnevi še obstajajo?[/quote]
Pri nas se jim sedaj reče ravnateljevi dnevi, ampak….ja, obstajajo.

A zaradi izjem, naj bi bili vsi na slabšem?

Je tudi v službi težko takrat vzet dopust, ker bi vse radi šli – Sem za deljene zimske počitnice in za ukinjanje jesenskih!!!

Sem učiteljica in po starem (oz. če bo spet tako po novem) nimam skupnih počitnic s svojimi otroki – pa mi je čisto vseeno: jih bom pač med “mojim” dopustom vzela iz šole, da bomo šli lahko smučat.

Ja, ampka zaradi izjem, pač nemore biti večina na slabše.

Konec koncev pa:

Ti se ubadaš z enimi počitnicami, mi oslai starši, ki nismo učitelji, pa moramo flikat 4 počitnice, plust dva meseca poleti!

Se ti ne zdi, da si malo sebična?????

Konec koncev pa:

Ti se ubadaš z enimi počitnicami, mi oslai starši, ki nismo učitelji, pa moramo flikat 4 počitnice, plust dva meseca poleti!

Se ti ne zdi, da si malo sebična?????[/quote]

Eni pa res ne znate brat ): Napisala sem, da mi je vseeno, ali so ločene ali skupne … zakaj naj bi bila sebična?

A zaradi izjem, naj bi bili vsi na slabšem?[/quote]

Zakaj vsi na slabšem? Cajti socializma so mimo, kdor ima denar si bo privoščil, kar mu pade na pamet, pa če se še tako delijo počitnice, kdor ga nima, pa je kvečjemu na slabšem. Smučarska središča v krajih kjer je sneg prej izjema kot pravilo, bodo morala izboljšati ponudbo, pa bodo imeli celo leto dost prometa.

A zaradi izjem, naj bi bili vsi na slabšem?[/quote]

Zakaj vsi na slabšem? Cajti socializma so mimo, kdor ima denar si bo privoščil, kar mu pade na pamet, pa če se še tako delijo počitnice, kdor ga nima, pa je kvečjemu na slabšem. Smučarska središča v krajih kjer je sneg prej izjema kot pravilo, bodo morala izboljšati ponudbo, pa bodo imeli celo leto dost prometa.[/quote]

Na slabšem v smislu koriščenja dopusta. Namreč, letos so pri nas trije lahko koristili dopust, ostali trije pa žal ne!

Seveda so imeli prednost, tisti, ki so imeli vplačano smučarijo. Ostali smo iskali varstvo na vseh možnih koncih,…..skratka beda!

Konec koncev pa:

Se ti ne zdi, da si malo sebična?????[/quote]

Eni pa res ne znate brat ): Napisala sem, da mi je vseeno, ali so ločene ali skupne … zakaj naj bi bila sebična?[/quote]

Res sem površno brala in se iskreno opravičujem! Ampak, ravno zaradi učiteljev je tole ratala (skupne počitnice) in še sedaj to po večini mrzlično zagovarjajo in sem pač površno prebrala in napačno predvidevala. Res mi je žal, se bom popravila, obljubim :))))

Lep dan ti želim!

Loceno. Ker delam v soli. Drugace bi otroke vzela iz sole izven pocitnic, tako pa ne gre. Guzve so res velike. Mislim da ima tudi Nemcija pocitnice razlicno.

Zakaj vsi na slabšem? Cajti socializma so mimo, kdor ima denar si bo privoščil, kar mu pade na pamet, pa če se še tako delijo počitnice, kdor ga nima, pa je kvečjemu na slabšem. Smučarska središča v krajih kjer je sneg prej izjema kot pravilo, bodo morala izboljšati ponudbo, pa bodo imeli celo leto dost prometa.[/quote]

Na slabšem v smislu koriščenja dopusta. Namreč, letos so pri nas trije lahko koristili dopust, ostali trije pa žal ne!

Seveda so imeli prednost, tisti, ki so imeli vplačano smučarijo. Ostali smo iskali varstvo na vseh možnih koncih,…..skratka beda![/quote]

pa ne mi rečt, da bi ravno vas šest imelo ločene počitnice. če ste blizu skupaj doma, boste itak padli v isti termin.

Tole je edini pravi argument, da ima Nemčija različno počitnice! Hura! Pa v šoli delaš, to je še en dober argument! So že trije po tvojem!
Ko bodo slovenski hotelirji in žičničarji izboljšali ponudbo, ko bodo doumeli, kaj je treba storiti,da slovenski gost ostane doma, potem je lahko počitnic tudi toliko, kolikor bo pokrajin. Ene šest tednov! Pa bodo potem smučišča čisto prazna, sam, da taki z argumenti, kot je zgornji, lahko blestijo.
PS: Ali v šoli nimate nameščene krilate golazni?

Tole je edini pravi argument, da ima Nemčija različno počitnice! Hura! Pa v šoli delaš, to je še en dober argument! So že trije po tvojem!
Ko bodo slovenski hotelirji in žičničarji izboljšali ponudbo, ko bodo doumeli, kaj je treba storiti,da slovenski gost ostane doma, potem je lahko počitnic tudi toliko, kolikor bo pokrajin. Ene šest tednov! Pa bodo potem smučišča čisto prazna, sam, da taki z argumenti, kot je zgornji, lahko blestijo.
PS: Ali v šoli nimate nameščene krilate golazni?[/quote]
Lahko narediš celotno analizo in projekt če želiš. Na hotelirje in predvsem žičničarje nimam vpliva, zato si želim ločenih počitnic. Ali pa grem v tujino. Nemčija je navedena samo kot primer, da nismo edini.
Aja, tvojih argumento za ali proti nisem opazila.
P.S. Pridi pogledat, če imaš slab spomin.

Absolutno za ločene počitnice! Rada smučam doma in tudi vsake zimske počitnice sem to počela. Letos me je na srečo odneslo v tujino, sem pa poslušala pripovedi mnogih, ki so (ker lani res ni bilo gužve) ostali doma. Vsi so rekli enako: nikoli več. Gneča na smučiščih je bila neznosna.

Drugače pa najbolj podpiram idejo o ukinitvi jesenskih počitnic in 2 tednih zimskih – en teden skupen, en teden ločen. Tako je bilo nekaj časa v “mojih cajtih” in je bilo super :-).

Ja saj ravno skupen termin je problem!!!

Zaradi skupnega termina nismo mogli vsi na počitnice!

Seveda so imeli prednost, tisti, ki so imeli vplačano smučarijo. Ostali smo iskali varstvo na vseh možnih koncih,…..skratka beda![/quote]

pa ne mi rečt, da bi ravno vas šest imelo ločene počitnice. če ste blizu skupaj doma, boste itak padli v isti termin.[/quote]

So argumenti za in proti. Glede gneče v toplicah je preverjeno; ni je bilo ne letos ne lani ali pa sem zgolj jaz slučajno naletala na take 🙂 Glede smučišč vam bom kar verjela, da je bila gneča; ko pa jih premoremo le nekaj in še te so bolj revščina glede snega in je tudi število prog ponekod zmanjšano. Ali pa je na to bolj vplivala kriza, da ljudje niso šli na smučanje v tujino?
Butast se mi zdi argument, da bi z ločenimi počitnicami pomagali našemo gospodarstvu; ah dajte no, od enega ekstra tedna jim bo toliko bolje?!? Kaj pa vsa podjetja, ki sodelujejo znotraj Slovenije in potem je “mrtvilo” dva tedna, ker je vedno nekje en odgovoren na dopustu – s tem se pa “dela” gospodarska škoda na drugem področju.
Kar so eni napisali o koriščenju dopusta pri delodajalcih; tukaj pridejo v poštev samo tista podjetja, ki imajo zaposlene iz različnih občin, npr. Ljubljana in ljudje izven Lj – koliko je takšnih, da bi potem v primeru 2tedenskih počitnic lažje koristili dopust? Nikoli ne bo vsem prav…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close