Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem zima…..

zima…..

Boste spet rekli……še ena baba! Ampak tkole je: Če ne kupim zimskih gum, ampak si nabavim samo ketne, potem me policaj ne zaj…..,če me ustavi? Je tako?
Ampak če nabavim samo ketne, na kaj moram biti pozorna….če imam gume 185/55 R15, moram kupit ketne s temi dimenzijami ali z večjimi, da pašejo na gume? In katere so tko cenovno ugodne?

lp

ti kr nabav zimse gume-bo najbolš za vse

Glede na to, da si ženska in v avtomobilizmu nisi kaj večša, saj mislim tako, si raje nabavi zimske gume. Policaj ti sigurno ne bo rekel, če boš imela ketne. Problem pa bo nstal takrat, ko bo vozišče zasneženo, pa na kolesih ne boš imela ketn. Takrat te čaka kazen in izločitev iz prometa. Dvomim, da boš sposobna v mrazu, snegu, vetru namontirat ketne.

Aja, pa še to! Vidim, da ti varnost ni mar. Važno ti je da kazni ne plačaš.

Se ko jo bo nekam zaneslo nas bo pa sprasevala ce kdo pozna poceni kleparja

Pa ne bodite tako pametni, no.
Slikica je lepo vprašala, če so letne gume + verige dovolj, kar se tiče predpisov, ti pa pravijo:
>>Zimska oprema motornih vozil so pnevmatike za zimsko rabo (M+S) na vseh štirih kolesih, ali poletne pnevmatike na vseh štirih kolesih in snežne verige v priboru vozila. Snežne verige morajo biti v zimskih razmerah nameščene na pogonskih kolesih. Pnevmatike, ki štejejo za zimsko opremo, morajo imeti najmanj 3 mm globoke žlebove na celotni tekalni površini.

Zimske gume niso samo za sneg. Oprijem na vozišču pri nizkih temperaturah je boljši, in s tem večja varnost.

Rad bi te videl pri montaži verig, bi pa šlo če si iz Ljubljane in imaš srečo da ne zamočijo cestarji

No, toliko o pomoči s strani dedcev……….

Torej, j…….imaš prav, ne vozim se vsak dan, še zlasti, če je pol metra snega, smučat ne hodim in še vse tist, kar si napisal ne počnem pozimi. Grem raje na avtobus al pa peš, me prov zanima kolk dedcev od tukaj ki so tko pametni, hodi pozimi peš???
Edino kar sem spraševala je to, če kupm ketne kakšne dimenzije morjo bit. Poznam pa kleparja, tko da se ne bat, tega vas tle gor ne bom spraševala, ker tud če bi, bi se takoj spravl na eno babo, ki jasno nima pojma, kaj sploh avto je!!!
In to da ne znam keten montirat, bi rada vas dedce vidla pri tem opravilu, eni še bencina ne znate natankat.

No itak sem vedla, da me boste napadl, čim ste vidli da ena baba nekaj sprašuje…tko da….
lep pozdrav s ketnami ali brez…

Jaz ti prodam zimske gume Sava Eskimo S3 zgoraj omenjene dimenzije. Imajo prvoženih kakih 7000 km. Prodam, ker sem zamenjal avto.

Cena??

New Report

Close