Zima je, mar ne?
Včasih se res zgodi, da postaviš kakšno vprašanje, do katerega ti je veliko, pa nekako ni pravega odziva ali vsaj ne ustrezno pričakovanjem. Vendar mislim, da to nima veze s stalnimi članicami foruma, ampak da tako pač je. Včasih je iskrica, včasih je ni. Kolikor spremljam, se na kulinariki dogaja podobno. Spoštovanje drugih, dopuščanje drugačnega mnenja, pripravljenost na pomoč so stvari, ki štejejo (tega pa imamo v izobilju, ali ne?). Takale tema o zimi že s svojim naslovom kaže, da jo lahko mirno preskočite, če iščete idejo za današnje/jutrišnje kosilo.
Vsaj tako jaz mislim. Pozdrav, Mimi
No, saj jaz nisem mislila na take teme, opazila sem že, da je recimo nekdo, ki ni stalen član vprašal nekaj, povezano s kuhanjem in prehrano, pa ni nihče odgovoril. Kakor pravim; to je le moje mnenje in morda še koga. Saj vas ne napadam, ne sprašujem , uporabljam pa vaše nasvete, ki si jih dajete med seboj.
Jaz pa zelo verjamem, da ostanejo brez odgovora teme, na katere pač ne vemo odgovora. Tudi kakšna moja je že ostala brez odgovora, pa nič zato. Očitno nihče npr. ni vedel, kje se da kupiti aparat za sladoled Philips. Pa se mi ne zdi primerno, da bi vsi po vrsti napisali, da tega pa ne vejo. Očitno tudi nihče ne uporablja sokovnika Omega (je pač malo drag za povprečen žep ali kaj) in nihče ne dela koktajla B(pa še nekaj…). Ja, opazila sem vprašanja, ampak kaj ko pojma nimam….
Prav nobene veze nima to s tem, kdo sprašuje, ampak s tem, kaj vprašaš.
No, vsaj jaz tako mislim. Pa še nekaj je – pride dan, ko je tale forum zelo obiskan, in je veliko odgovorov, pride pa dan ko se ne dogaja tako rekoč nič. Ampak tako pač je, jaz bi rekla da smo vsi precej omejeni s časom, ampak včasih ga je več kot drugič, včasih ga pa cel teden ni sploh :)).
Lep sončne pozdrav.
D.
P.s.: danes je pa res jutro vredno enega “orenk” pogleda – zjutraj se je nad mrzlo reko dvigala meglica, okoli zasnežena drevesa – čarobno. Vse dokler mi ni na ledu spodrsnilo kostomater :))))))))).
Sonce rumeno, ti pa znaš polepšat jutro. Tudi meni je spodrsnilo kostomater (sem kar nekaj časa prebirala to besedo, da sem ugotovila, kaj piše:) tako da imam obkladke na kolenu. O neodgovarjanju na vprašanja se pa povsem strinjam. Tista, ki je spraševala o sokovniku Omega, bi bila zelo vesela, če bi dobila 48 odgovorov. Pa ni popolnoma vseeno, če bi 48x pisalo: Tega sokovnika ne poznam, zato ti žal ne morem pomagati. Bi ji to kaj pomagalo? Kot če ne bi bilo nobenega odgovora, po mojem mnenju.
Še en vic:
Iz uredništva časopisa kličejo eno staro ženičko: Mamca, je pri vas res tako mrzlo, kot pravijo?
Mamca: Čakajte, grem na toplomer pogledat….Veste, 18 stopinj pod nulo je.
Novinar: Ah, pa so rekli, da je v vašem koncu 45 minusa.
Mamca: Ja, saj zunaj pa najbrž je res.
LP
deka
Hej!
Sem ze povedala,zakaj me je ta forum pritegnil. Skusam odgovoriti na vsa
tista vprasanja,na katera lahko;so pa tudi taka,na katera ne poznam odgovora. Zgodilo se je tudi,da sem katero vprasanje nehote prezrla in odpisala kasneje, z opravicilom. Vcasih tudi namenoma ne odgovorim,ker zelim,da kdo drugi pred mano,da ne bi izpadlo,da se povsod “stulim”,kot recemo na Primorskem. Recimo na jedilnike za po operaciji zolcnika nisem odgovorila,ker imam starejso knjigo in vem,da se v medicini stvari se kako spreminjajo;pa se pred 10 dnevi je bilo podobno vprasanje in tam nas je kar nekaj svetovalo. Tudi za sladice prepuscam raje besedo mlajsim,saj
sem jaz na tem podrocju bolj klasika.
Je pa res,da se nekdo oglasi z vprasanjem zelo poredko ali celo samo enkrat. Poisces,napises(vcasih kar veliko) in potem ne ves,ali je to komu pomagalo ali ne,ker ni odziva. Res ne delam razlik. Ko sem pred enim letom zacela,nisem imela nikoli obcutka,da se delajo razlike.Pritegnila so me pa tista izmenjava mnenj,kjer sem zacutila se nekaj vec kot samo pust recept.
Vem,da so se drugi forumi in bi lahko kaj tja napisala,toda tam se pocutim tako tuja in niti zame niso,zenski cvek pa se najmanj. Na nekaterih se toliko prepirajo,da zacutim vso tisto negativno energijo in se temu raje izmaknem.Ce izkoristis ta kuharski forum in dodas kaj, recimo o knjigi, predstavi,vremenu,trenutnemu vzgibu…,res ni tak greh in ne zameriti.
Pisati dolge recepte,sem jih kar nekaj,je tudi malo dolgocasno,raje kuham. Tudi pri stedilniku sem rada v druzbi;vonjave iz lonca pricarajo toliko spominov.
Ce sem koga nehote prezrla,naj mi prosim oprosti in pogleda,koliko je mojih odgovorov. Imam pa ta dekleta rada in sem jim zelo hvalezna,da so mene, upokojenko sprejele medse.
Lep soncen dan,kot je na obali,zelim vsem Babi
Babi in ostale: lepo pozdravljene. Ko sem danes zjutraj dhajala v Kranj, me je presenetil neverjeten – prekrasen pogled na lepo osončen in ves zasnežen Lubnik. Prav žal mi je bilo, da nisem imela novega filma v fotoaparatu. Saj nekomu drugemu morda ne bi fotka pomenila nič, mene pa bi spomnila na čudovit pogled. Babi, zakaj se opravičuješ za stvari, za katere se ni potrebno opravičevati. Jaz včasih pogledam še v Skrinjico idej in med Vrtičkarje. Tam je šele neodgovorjenih vprašanj. Verjetno so nove članice (dobrodošle na forumu Prehrana) mislile na druge forume, ker na tem “našem” jaz opazim zelo malo neodgovorjenih. Tudi jaz imam včasih slab občutek, če ni odziva, a se pogovarjam sama s sabo, da ni zanimivo, da se ne ve odgovora in podobno. Prav zares nismo vsi za vse. Iz odzivov pa je razvidno, da nam ustreza. Prilagajanje pa je tako ali tako del življenja. Moram povedat, da so mi vsi (razen kritik) posti čudoviti, saj me spomnijo tudi na otrštvo, ko smo tiščali noske na šipe in občudovali ples snežink. Imela bi psička, a nimam časa za to odgovornost. Kadar koga srečam, pa ga z veseljem pobožam in vprašam: ” kako si kaj, Piki?” Marsikdo me zato postrani pogleda, včasih je pa kakemu kužku le ime Piki,
lep pozdrav Mica
Ja, Mica lepa je danes narava v naši deželici, res. Tudi jaz sem pomislila na fotoaparat, ampak – ponavadi ga res ne nosim v službo s seboj ;-).
Glede ogovarjanja psov si ma pa nasmejala: našo višavko (višavski terier) vsi ogovarjajo v stilu: “Lej ga Cezarčka” – zaradi pasje hrane, na kateri je naslikan višavček. Ampak naše to nič ne moti, ponavadi čisto pozitivno reagira in se pusti ogledovati, razen kadar je na sledi vročim pasjim novicam (beri: kadar ima šnoflo na tleh in voha kot zmešana), takrat pa je ne ganejo ljudje.
LP
D.
Ej, dekleta, pa še jaz pristavim piskrček 🙂
Nova sem na tem forumu oz. bom tako povedala; nova, da sprašujem, brala pa sem ga že nekaj časa in pridno shranjevala vaše recepte in priporočila.
Hvala za vse odgovore, zelo sem vesela, ko razrešim kakšen kuharski problem.
Vsak dan kuham in zato mi zmanjka idej. Predvsem pa sem tudi bolj začetnica, čeprav že nekaj let kuham, sem pripravljala bolj vskodnevne reči, sedaj pa se poslužujem tudi česa novega in z vašo pomočjo mi uspešno ratuje. Hvala!
Bi vam poslala sliko zasnežene Gorenjske, pa je nimam kam prilepiti 🙂 Res imamo lep dan.
Lep pozdrav, Aleksandra
Tudi jaz ponavadi ne pišem na ta forum ( namerno nisem napisala Vaš) , vedno pa rada pogledam kaj je novega in dobim kar velik nasvetov in idej. Moram pa povedati, da mi je ta forum veliko bolj pri srcu, kot recimo ženski čvek, kjer se nikakor ne najdem , ker se mi zdi da se oglašajo same ” fine dame”, ki ne vedo kaj bi s svojim časom in poskušajo na dostikrat primitiven način dokazati svoj prav.
In ker tudi jaz čutim tam velikokrat prav negativno energijo , nameravam v bodoče kaj napisati tudi na tem forumu ( zelo zelo rada kuham) in prav nič me ne moti, če teče debata ob kuhanju, še o čem drugem
Pa lep pozdrav do prihodnjič
P.S. Danes zjutraj je Koroška čudovito zasnežena, verjetno je tako tudi drugje in vsem Vam želim lep , prijeten dan- kjerkoli ste že..
Pozdravljena Shine!
No, je pa vedno lepo slišati, da se še kdo tukaj počuti prijetno, torej dobrodošla med nami ;-).
Zdajle na Dolenjskem “divja” prava snežna nevihta – okoli vogalov tuli veter in prav prijetno je gledati ven kako nosi sneg iz streh (pa tudi sicer prav pridno pada).
Lep zimski pozdrav,
D.
Hej,Tanja! Sem ze ob treh napisala,kako se snezni kosmi vrtincijo v burji,pa mi je racunalnik zamrznil.Medtem je ze prenehalo in cez nekaj casa
spet zacelo.V Kopru vse stopljeno.Ko sem se ozirala po grickih okrog,sem si rekla:Tanja pa ima sneg!! Morje pa jekleno sivo.
Da pa bo se nekaj o kuhanju.Sladkali smo se z refoskovimi palacinkami.
Lep vecer Babi
Tudi mi že ves dan pomalo spremljamo sneženje po Sloveniji, gledamo slikice na internetu, pa se nam kar malo toži po snegu :o)
A nas po drugi strani tolaži pri nas že prav pomladno vreme. 26 stopinj smo imeli danes, napovedujejo pa nam še dodatne otoplitve… menda nas v četrtek čaka 35 stopinj :o)
Pozdravček v zasnežene kraje!
Vladka
Oh ta zima. Sneg, ki ga je letos zapadlo zelo veliko naenkrat, se že seseda. Moram vam povedati, da so v soseščini naredili celo družino sneženih mož (4) in veliko trdnjavo, kjer zvečer gorijo lučke. Zelo čarobno. Tudi kadar ni veliko snega, se potrudijo in naredijo mali iglu, zvečer vanj postavijo lučko, in razveseljuje mimoidoče. Lep pozdrav Mica
tv, blagor ti, mi smo regrat jedli samo enkrat, potem pa ga je pokril sneg. Mi ga ponavadi pripravimo z domačim špehom (slanino – prevajam v slovenščino) in zraven jemo sveže pečen domač kruh.
Mica, tudi pri nas pred hišo stoji snežena družina. Naredila sta jo hčerka in mož. Sneženi mož drži lopato, snežena gospa drži v rokah svečke, ki jih zvečer prižgemo, sneženi mladički pa imajo v rokah igračke iz kinder jajčkov. Prisrčno. Sem takoj boljše volje, ko pridem domov. Se bojim, da se bo danes poglavar družine prevrnil. Že zjutraj je stal čudno postrani.
Uživajte
deka
Oh, Deka, mi ga še enkrat ne bomo 🙁 So tudi take drobne stvari, ki jih pogrešamo tu.
Tele snežake bi pa res rada videla….
Uživajte v zimski idili in pozdravček iz zelo toplih krajev… 28°C imamo danes :o)
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.