Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zima je, mar ne?

Zima je, mar ne?

Že od jutra poslušam Val 202. Non stop obvestila o razmerah na cestah, o motnjah z elek. energijo, na telefonski zvezah,… Še nobene besede pa o tem, kako je prijetno z nosom na šipi gledati prelepo naravo. O tem, kako paše kuhano vino na tak dan. O tem, kako prijetno je delati angelčke v snegu. O tem, kako prijetno se je skupaj z otroci stiskati pod odejo in brati Piko Nogavičko. O tem, kako prijetno je pacati krofe skupaj z otroci (tisti, ki jih je v drobnih ročicah oblikovala še ne dveletnica, so tako zanimivih oblik:O))))
Saj je vendar februar. Zima se konča, se mi zdi, šele proti koncu marca. Pa vsepovsod samo jamranje, pritoževanje. Nekateri niso nikoli zadovoljni. Ja, pa sem tudi jaz morala vstat ob petih, da sem skidala sneg do ceste (dobrih 50 metrov). To pač sodi zraven.
Tako lep dan je danes. Ne zapravite ga.
deka

Današnji sneg mi prav paše. Pri nas ga je kakšnih 30 – 40 cm, pa čisto puhast je. Zjutraj sem starejšo peljala do kombija, ki jo je odpeljal v šolo smučanja, pa tamalo vrtec na maškare in potem kar nisem mogla ostati doma. Enostavno sem morala še malo na sneg. Hoja po sveže zapadlem snegu, enkratno. Ko plundra nastane, tudi mene veselje mine.

Popoldan bom pa še skidala okoli avta :))

Natassa,
Primorka z Gorenjske

prav lepo je zunaj,ce nimas kaksne nujne poti! pri nas definitivno najbolj uziva nasa kuza! vceraj zvecer je kar znorela,kar vrtela se je,skakala,se valjala. no, sicer so pa vsi kuzki taki. lp petra

Ha, ha, ha, Petra, pa sem mislila da je samo naša tako blesava. No, mene je sicer minila romantika zimske idile že ob pol treh ponoči, ko sem mojo kužo že četrtič to noč peljala ven (ni je matral samo sneg, ne, še ženini so bili blizu hiše) ;-). Sicer pa je lepo, tako kot praviš – če ni nujnih opravkov, če ne obtičiš kje na cesti v gneči, če te po “splundrani” cesti že na poti do službe 3x ne zalijejo mimovozeči avtomobili…. Vse je stvar perspektive, s katere gledaš v sneg :))))))).
Na deželi je lepše kot v mestu, definitivno.
Se pa zaradi takšnih dni jaz toliko bolj veselim pomladi (če ne bi bilo snega in vsegakarzravenpaše, ne bi bila tako težko pričakovana verjetno.
LP
D.

Hehehe, no, pa smo enkrat na istem glede snega. :)))))

In sploh moram rect, da je Slovenija super, kar se tice kidanja in ciscenja cest, ce primerjam s Svedsko. Vsaj v mestih. Tega, da bi vsak lastnik moral skidat okoli hise, pa plocnik pred hiso, da bi bili vsi plocniki spluzeni ali skidani, itd., tega NI. Po plocnikih se zgazi in shodi potke in to je to. Kdor je prvi zjutraj, tega caka najvec gazenja. Da se spluzijo ceste, traja pa tudi 2-3 dni, kar je definitivno dalj, kot v Ljubljani.

Da boste vedeli, da tam doli pri vas SPLOH ni tako slabo, pa ceprav se vsi pritozujejo nad snegom. ;)))

nasa je se mlada- slabih 5 mesecev in temu primerno se bolj nora na vse novo,malo drugacno! zenini nas pa se cakajo! priblizno se se spomnim. to je namrec nasa tretja psicka!!

definitivno pa mora biti na dezeli prava idila!! ali pa v kaki planinski koci!
tukaj v lj je pa idila pricela izginjati ze zgodaj dopoldan…plundra,pa spricanje po cesti..pa parkiranje…! popoldan grem s psicko na travnik-tam bova pa obe uzivali v “celem” snegu !!:) lp petra

Petra, moja bo kmalu stara 7 let, pa je kar se snega tiče čisto na istem kot je bila pri pol leta :))))))). Naše sploh ne minejo neumnosti. Jaz bi jo tudi prav z veseljem peljala v sneg, tako da bi se ga naužila do konca (vrt je sicer dovolj velik, ampak to ni to), ampak trenutno ne bo nič – ne vem če bi se dobro končalo če bi ene trije psi za nama capljali. Sicer dokler samo capljajo še gre, enkrat je bil cel hudič, ko sem jo peljala na sprehod, pa en od zvestih oboževalcev lepo za nama. Seveda je bilo vse fajn in ok, dokler ni prišel še en nov oboževalec – kako se je tistemu prvemu stragal film – ga je nagnal tako, da ga je skoraj pogrizel. Od takrat je naša dvakrat na leto za krajši čas obsojena samo na domači vrt.
Uf, dovolj pasjih zgodb na kulinarčni strani :)))))))))).
LP
D.

Hej,snezinke so tudi na obali malce gostejse;ne se bat,ne bo nas zamedlo!Jaz delam krhke flancate,le vnuka pogresam,da bi delal svoje vozle.

Nas Kim(kuza,ki ga vec ni) je po snegu naravnost norel.Hudo je bilo,ko si je lizal blazinice in so se mu na dolgio dlaki naredile prave ledene kroglice,pa za smucmi je norel- seveda dalec od smucisc,kar po celcu.
15 let nam je delal druzbo.

Muca se raje po strehi potepata. Zima je lepa!!
Malce huje je biti na cesti. Lep pozdrav Babi

No da ne boste mislili, da so samo kužki veseli snega. Jaz sem učeri ob pol noči delala snežaka – pri svojih tridesetih :-)) Kužica je pa že popoldne po mojem čutila sneg, ker je bila čisto zmešana še predno je začelo snežiti :-))
Uživite ta prelepi dan! Jaz komaj čakam da bo konec službe da grem domov, potem pa čelno lučko na glavo in na en hrib :-))))

Hmmm… Pri nas sicer lepo sneži, samo o kakšnih 30, 40 cm snega lahko že celo zimo samo sanjamo. Ni-ni. No, po bregih ga seveda je nekaj (v kolikor ni umetni sneg), tu v mestu pa bolj malo (že celo zimo tako). Se pa naša Micka (razvajeno mestno mače) toliko bolj veseli snega in predvsem kepanja – noro obužuje sneg in vse naokoli prosi, da bi šli z njo ven in ji metali kepice, ki jih potem ona lovi (igra tenis 🙂 ). :)))))))

Ah, ja… ta zima letos pri nas ni nič zimi podobna.

Lp, mishika

joj jaz pa sem mislila da je samo nas kuza taka budala da se pri svojih 4h letih znori ko je sneg. drugače kar nekako uboga, ampak zdaj ko je na vrtu polno snega ga pa sploh ne spravim notr v njegovo hisko.. 🙂

In kaj ima to s prehrano??
Aja. lačna si bila po kidanju, OK.

Lep pozdrav tudi tebi. Ni le hrana tisto, kar nam daje energijo, a ne?
deka

Res ne, ampak na Prehrani pa le naj bo tako.
O snegu, psih… pa lahko npr. na Ženskem čveku.

Hm, Lacna – malo za šalo ti pa bom odgovorila, da veš :)).
Ker je na tole Dekino temo reagiralo kar nekaj stalnih uporabnic tegale foruma (in očitno ne negativno), lahko sklepam dvoje – ali ti nisi “uporabnica” tega foruma (ali ga pač samo bereš), ali pa se ne upaš podpisati s svojim “običajnim” imenom. V iskalniku namreč na temle forumu ne da drugih rezultatov, če vpišem Lacna pod avtorja, kot tale dva odgovora na tej temi ;))))).
In zdaj sem samo hvaležna (ker očitno poznaš forum Ženski čvek), da nisi tam pri debati o spermi in njenem okusu napisala naj se gredo povarjat na prehrano :))). (saj nisi, ali pač – nisem brala te teme, samo eno temo, ki je bila replika na prej omenjeno).
Glej, jaz drugih forumov v bistvu ne uporabljam (mi recimo niso všeč), na temle pa “poznam” ljudi in vem, kaj lahko pričakujem – vse dobro ponavadi. Me prav nič ne moti, če kdo reče kakšno še na kako drugo temo ne samo na temo prehranjevanja.
In dokler ta forum ni tako grozno obiskan kot recimo starši staršem, bo tako čisto v redu, po mojem skromnem mnenju.
Tako, malo za šalo, malo pa zares ;-).
En zasnežen (prav pasje vreme je 😉 ) pozdrav.
D.

se strinjam.prepricana sem,da prav nobenega od stalnih “sodelavcev” ne moti,ce malo “zavijemo” vstran!?? vcasih je prav prijetno! saj to tudi “pase” k druzenju,mar ne? lep pozdrav…pa cim manj kidanja:) petra

deka

se dobro , da so tudi maskare 🙂 da sem lahko svoje otroske norcije skrila pod izgovor maskar :-))) Ker je res, kar si napisala, jaz sem noro vesela snega. Pa čeprav sem zjutraj morala najti avto, ga resiti izpod snega, bila mokra do kolen, zeblo je v roke .. PA KAJ?!?! Saj je ZIMAAAAAAA, prava, bela, s snežinkami .. ob 3h zjutraj sem se zbudila in sem odprla okno .. spokojna tisina, ko sneg pokrije mesto .. noro lepo (moj dragi me je malo cudno gledal, potem pa z mano malo uzival!!)

In danes norim okoli z dvema copkoma, vsi se mi smejejo .. a ni to fino?!?!?!? pa nisem lih najstnica .. po letih, v dusi pa velikokrat!

Nezi

Smejte se!

Ej Dekica jaz ti dvigujem šapico v pozdrav in že čisto cel dan mi plešejo pred smrčkom snežinke, med snežinkami in mojim smrčkom je pa steklo ha, ha …

Medvedek Pu, ki je danes M _ _ _ A

Ja, prav lepo je brati te zimske, snežne prigode, pa čeprav na forumu Prehrana. Uživajte še namesto nas!!!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej,
da bo Lacna zadovoljna,bi ji najraje poslala malo flancatov ali krostol,kot recemo na obali. Res so krhki in okusni.Moz pa se je samo smejal,ko sem sedla k mizi s poudarjenimi pegami(jih sicer nekaj tudi imam).
Ko bodo prisle otroske maskare(znane so se ze najavile),jim bo odprala vrata nasmejana babi s pikicami.Imam krostole, ursine semle(iz skrinje),nekaj kupljenih krofov in pisane bonboncke.
Uzivajte lepo pustno popoldne in pojejte vsaj en krof ali krostolo.
Prisrcen pozdrav Babi

babi,prav sigurno bomo jedli krofe /kupljene/ !! pa ves kaj..:) ko jaz kuham “pustno vecerjo”,si ponavadi naredim dva copka in nekaj pegic….ali pa pobarvam nos in zavezem veliko pentljo okrog vratu!:) danes bom verjetno pekla ocvirkovco….pa zraven kislo zelje ..pa…?! ….v koga se bom “oblekla” ,se ne vem! ? lepo se imej petra

Uh, meni pa danes tale sneg prav nič ne paše. Na žalost sem zbolela in sem že navsezgodaj zjutraj kidala sneg z avtomobila, potem pa ugotovila, da nikakor ne bo vžgal; zato sem mogla z busom.
Verjetno bo bolje, ko bo na to lepo belo barvo posijalo sonce, ampak danes priznam, da bi mi bilo bolje, če ga ne bi bilo…

Moram še nekaj dodat. Pripomba Lačne me je malce sprovocirala. Ta forum je pač zame. Redno berem, malo se oglašam, vse pa shranjujem oz. tiskam. Ogromno dobrih nasvetov, idej sem dobila tukaj. Pa koliko dobrih želja, pozitivne energije.
Lačna, ti pa mi svetuješ, naj to napišem na Ženski čvek. Ja, lepo te prosim. Na čveku nimam kaj počet, meni je življenje še vse kaj drugega kot kozmetičarka, frizerka, zadnja moda, kako se najhitreje ločiti. Saj bi me napadle kot garjavega psa. Le kdo bi me razumel tam na čveku. Pa ne gre za nikakršno podcenjevanje, mogoče se motim, ker sem čvek obiskala le enkrat – bilo mi je zadosti.
To sem napisala tukaj zato, ker te dobre duše tukaj poznam in vem, da vaša življenja živite, ne le životarite. Na kraj pameti mi ni padlo, da bi me kdo napadel, češ, da to ne paše sem. Pa še kako paše. Kako naj dobro skuham, z nasmehom pripravim obed mojim dragim, če ne bom zadovoljna, pomirjena sama s seboj, napolnjena z energijo, ki mi jo je danes dal sneg, čeprav sem ga morala kidati?
Zaradi enega gnilega jabolka lahko propade cel zaboj jabolk, pravijo. A tu to ne drži, zato bom še pisala. Ker mi pač ni treba razmišljati zraven: Ja, kaj bodo pa rekle?
Ostanite take kot ste. Rada vas imam
deka

No, ne bom preveč pametovala, zato, ker se na forumu ne oglašam, vas redno spremljam, ampak sodelujem pa ne.
Lacna je mogoče res malo trapasto reagirala na to temo. Bi pa jaz samo dodala, da se ta forum včasih spreobrne v vašo privatno debato. Da razložim: npr. Babi, ki je zelo spoštovana članica, lahko napiše karkoli, pa ji bo vedno nekdo odgovoril, če ne drugače, bo napisal vsaj kaj. Medtem ko vprašanja tistih, ki niso “vaši” dostikrat ostanejo neopažena.
Ne mislite, da vas napadam, to je le moje osebno mnenje. Osebno vas rada prebiram in upoštevam veliko vaših nasvetov, povedala sem le, kar se mi zdi.

Se popolnoma strinjam s kiki. Ta forum res postaja samo “vaših”, enega
zaprtega kroga udeleženk, ki ne ločijo več kaj je za na te strani.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close