Zgrožena nad njegovo snubitvijo
Moj fant ve, da sem romantična duša, pa si je vseeno privoščil kiks, ki ne vem če bom šla lahko čez njega. Po tem kar mi je naredil, sploh ne vem, če sem lahko še z njim ali pa kako bo to izgledalo čez nekaj let, če je že zdaj kar nekaj. Ne bi se rada prenaglila saj je drugače kar vredu fant. Mi je pa z to snubitvijo dal kar misliti, če si res želim s takim moškim preživeti do konca življenje. Prosim za vaša mnenja, ker lahko pa da sem samo razočarana, ker ni bilo kot v romantičnem filmu.
No, Skratka, z njegovima staršema smo šli hodit pa tem pa na kosilo v eno totalno kmečko gostilno. Tam pred staršema, kar za mizo me je vprašal če bi se poročila z njim, pod nos pa mi je molil lesen prstan. Vedno sem si predstavljala, da bova nekje sama, v lepi naravi in on me bo držal za roki….., on pa takole mimo udari. Sem mu kar povedal, da to ni nobena snubitev, da naj se malo bolj potrudi, da takrat pa mu bom dala odgovor. Sploh nisem zmogla z njim domov, me je peljal k mojim domov. Zdaj pa res ne vem, naj kar ostanem doma ali se lahko on zaradi ljubezni do mene spremeni, da bo bolj romantičen in naj se vrnem k njemu?
moje mnenje, 31.01.2022 ob 13:14
Prosiš za mnenja. Moje je, da nimaš ravno talenta za pisanje zgodbic, zato je bolje, da se posvetiš čemu drugemu. Vse po istem kopitu, enak besednjak, tako blazno predvidljivo in dolgočasno, da res nima smisla.
E, to.
Že leta eno in isto. Ni dovolj ideja, izvedba je pomembna.
Meni je fant kar v pismu napisal (pismo iz vojske, takrat še ni bilo mobitelov in elektronske pošte) : Kdaj se bova pa poročila? Bila sem besna in užaljena. Pa taka snubitev! Tudi jaz sem si predstavljala nekaj čisto drugega.
Epilog: s tem istim moškim sem poročena že več kot 40 let, imava otroke in vnuke in nikoli mi ni bilo žal, da sem se poročila z njim. Res ne zna rožic sadit, kot se reče, mi pa zna z dejanji pokazati svojo ljubezen. Še zdaj po tolikih letih mu zvečer rečem: še en lep dan s tabo! Tako da ena ponesrečena snubitev še ni merilo. Dejanja so tista, ki štejejo! Je pa prav, da mu poveš, kako si se počutila. Če se imata sicer rada, si gotovo zasluži še eno priložnost. Če so pa besede edine, ki pri tebi štejejo, si pa poišči takega, ki te bo obnorel z romantičnimi izjavami na romantičnih krajih. Ni pa izključeno, da se bo kmalu zatem ali že medtem že spogledoval z drugimi. Vsega pač ne moreš imeti. Tudi ti nisi popolna, veš. Vsak ga kdaj polomi in jasno, snubitev tvojega fanta dokazuje, da ima sicer smisel za humor, ampak moral bi si predstavljati, da je v takem trenutku popolnoma neprimeren! Na vsak način ti svetujem, da nekaj časa živita skupaj, da se dobro spoznata v dobrem in slabem in se šele potem odločita za poroko ali razhod. Če se znata iskreno in brez žaljivih obtoževanj pogovarjati o vsem, sta na dobri poti. Sicer pa mislim, da morata oba še malo odrasti.
Tisto “snubitev” sem mu še dolgo zamerila, ampak kaj se hoče.
Pri meni pa takole, 31.01.2022 ob 14:16
Meni je fant kar v pismu napisal (pismo iz vojske, takrat še ni bilo mobitelov in elektronske pošte) : Kdaj se bova pa poročila? Bila sem besna in užaljena. Pa taka snubitev! Tudi jaz sem si predstavljala nekaj čisto drugega.
Epilog: s tem istim moškim sem poročena že več kot 40 let, imava otroke in vnuke in nikoli mi ni bilo žal, da sem se poročila z njim. Res ne zna rožic sadit, kot se reče, mi pa zna z dejanji pokazati svojo ljubezen. Še zdaj po tolikih letih mu zvečer rečem: še en lep dan s tabo! Tako da ena ponesrečena snubitev še ni merilo. Dejanja so tista, ki štejejo! Je pa prav, da mu poveš, kako si se počutila. Če se imata sicer rada, si gotovo zasluži še eno priložnost. Če so pa besede edine, ki pri tebi štejejo, si pa poišči takega, ki te bo obnorel z romantičnimi izjavami na romantičnih krajih. Ni pa izključeno, da se bo kmalu zatem ali že medtem že spogledoval z drugimi. Vsega pač ne moreš imeti. Tudi ti nisi popolna, veš. Vsak ga kdaj polomi in jasno, snubitev tvojega fanta dokazuje, da ima sicer smisel za humor, ampak moral bi si predstavljati, da je v takem trenutku popolnoma neprimeren! Na vsak način ti svetujem, da nekaj časa živita skupaj, da se dobro spoznata v dobrem in slabem in se šele potem odločita za poroko ali razhod. Če se znata iskreno in brez žaljivih obtoževanj pogovarjati o vsem, sta na dobri poti. Sicer pa mislim, da morata oba še malo odrasti.
Tisto “snubitev” sem mu še dolgo zamerila, ampak kaj se hoče.
A to si pišeš odgovor na temo?
Fiance, 31.01.2022 ob 13:07
Moj fant ve, da sem romantična duša, pa si je vseeno privoščil kiks, ki ne vem če bom šla lahko čez njega. Po tem kar mi je naredil, sploh ne vem, če sem lahko še z njim ali pa kako bo to izgledalo čez nekaj let, če je že zdaj kar nekaj. Ne bi se rada prenaglila saj je drugače kar vredu fant. Mi je pa z to snubitvijo dal kar misliti, če si res želim s takim moškim preživeti do konca življenje. Prosim za vaša mnenja, ker lahko pa da sem samo razočarana, ker ni bilo kot v romantičnem filmu.
No, Skratka, z njegovima staršema smo šli hodit pa tem pa na kosilo v eno totalno kmečko gostilno. Tam pred staršema, kar za mizo me je vprašal če bi se poročila z njim, pod nos pa mi je molil lesen prstan. Vedno sem si predstavljala, da bova nekje sama, v lepi naravi in on me bo držal za roki….., on pa takole mimo udari. Sem mu kar povedal, da to ni nobena snubitev, da naj se malo bolj potrudi, da takrat pa mu bom dala odgovor. Sploh nisem zmogla z njim domov, me je peljal k mojim domov. Zdaj pa res ne vem, naj kar ostanem doma ali se lahko on zaradi ljubezni do mene spremeni, da bo bolj romantičen in naj se vrnem k njemu?
Mene je moj v javnosti držal za roko kar naprej, pa dobesedno me je včasih nosil po rokah. V javnosti.
V bistvu pa je bila to samo fasada za javnost. Ker je bil egoistični sociopat. Ločitev je bila ena najboljših odločitev.
Razmisli o vajinem odnosu na splošno. Ali je neroden, ali pa mu samo dol visi za tvoja čustva.
Odvisno, 31.01.2022 ob 17:20
Mene je moj v javnosti držal za roko kar naprej, pa dobesedno me je včasih nosil po rokah. V javnosti.
V bistvu pa je bila to samo fasada za javnost. Ker je bil egoistični sociopat. Ločitev je bila ena najboljših odločitev.
Razmisli o vajinem odnosu na splošno. Ali je neroden, ali pa mu samo dol visi za tvoja čustva.
Točno!
Haha, ampak, sori, danes se ta snubitev preko pisma zdi zelo romanticna ?
Za avtorico:
Res je totalno mimo, da te zaprosi pred starsema, a morda se je fantu zdelo to romanticno.
Drugace lesen prstan, narava, kak neokrnjen zabacen kraj, vidva sama, decko na kolenih… Sploh ni tako slabo, bi znalo biti zelo romanticno.
Ce pa pod romantiko stejes drago restavracijo, vecerna oblacila, prstan z diamanti in fanta na kolenih z metuljckom okoli vratu, potem verjamem, da se ti fantova snubitev ne zdi romanticna, a tu gre za razlicno dojemanje vaju obeh in je za razmislit, ce sta sploh za skupaj, ko ti zahtevas ne vem kaj vse, njemu pa ni do tega.
Takole. Napiši mu pismo s podrobnim opisom, kaka snubitev mora bit. Natančen scenarij. On tebi pač ne zna brat misli. In po moje tak tip, ki bo uganil tvojo željo, ki si jo videla nihče ne ve kje ne obstaja. Res dobro napiši in mu pošlji, daj mu 10 dni da zvadi. A to je pol kot nek izpit, al kako? Po moje gledaš neke Španske nadaljevanke, ki jih on ne in je za to kiksnil. Verjetno si je tip predstavljal, da boš ti full ponosna, da se te ne sramuje pred starši in da je un prstan res romantičen. Pojma nimam. Moj se npr z mano sploh ni hotel poročit in sem mu rekla, če se ne boš poročil pakiram. In sem skor spakirala. Pol se me je usmilil in imava dva otroka. Hm hja. Otroka ne prinese štorklja. Un tvoj princ iz tvojih sanj ne bo oživel. Mogoce je bolhe, da si sama. Tipa sigurno ne ljubiš. Dol ti visi za njega. Za to ga ocenjuješ, po dramskem nastopu za tebe. Namesto, da bi ga imela rada in se veselila, če le karkoli naredi za tebe.
zdravo!ne zapusti ga zaradi tega,nekateri smo pac smotani glede tega.je res nerodno,da se je pred starsi tako blamiral.nekaksna polomija pri snubitvi pa res ni merilo kaksen clovek je in kaj cuti do tebe,daj mu moznost in bos videla kaj bo sedaj naredil,ali bo popolno ali pa zopet kaksna se vecja polomija,kar pa dvomim.ne sekiraj se po moje to ni nobeno merilo.pa srecno pri naslednji subitvi.lp.
Mi punce, 31.01.2022 ob 14:33
Puncam so nam poroka, zaroka,… kar pomembne, vendar da bi fanta zapustila zaradi neizvirnosti pa ne no.
Piši zase. Meni je poroka in zaroka popolnoma nepomembna. Zarok v našem času sploh ni bilo, poroka je bila pa v najožjem družinskem krogu. In sva srečna več kot 35 let. Če pa bi bila v današnjem času mlada, bi pa absolutno živela na koruzi. Mene kar srh spreleti, ko slišim POROKA.
Punca (če ni zgodba izmišljena, upam da je) ti pa se spusti z oblakov in prenehaj gledati neumne španske limonade.
Ma točno tako sem jaz mojo zaprosil. Za moj rojstni dan smo šli na kosilo.. ‘da bo malce bolj fensi’
V resnici smo šli v gostilno samo zato, da jo tam zaprosim. Bili prisotni starši, pa moj brat, sestra… v glavnem 8 komadov nas je bilo.
Meni se je zdelo romantično, presenečenje je bilo na polno (vedel samo moj oče). Še sedaj se hecamo na ta račun.
Ampak moja je normalna, je rekla ja, ker me ima pač rada. Ne pa kot ti, ki pričakuješ ne vem kaj.
Če maš ti tega tipa rada, in se z njem vidiš v prihodnosti… se mu opraviči pa pač reči da si tako reagirala ker si imela drugačno predstavo o zasnubitvi. Mogoče te celo vzame nazaj.
Pa si potem daj duška z poroko in načrtovanjem le-te.
Forum je zaprt za komentiranje.