Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zgoščevanje hrane

Zgoščevanje hrane

Opazila sem, da marsikdo še vedno uporablja moko za zgoščevanje hrane. Upam, da ne prežgane.
Če je potrebno, se lahko hrano zgosti tudi z drobtinami črnega kruha, z otrobi, s krompirjem. Poznate še kaj?

ja, riževo moko ali smetano

Z zmiksano zelenjavo

brez okusa in kalorij se v Intersparu dobi gostilo BIOBIN. To je izvlecek iz rozicevih semen. Prah se lahko mesa v toplo ali hladno hrano. Dober tek

Ali je uporaba moke nevarna pri zgoščevanju hrane?

Hvala za odgovor in lp.

jedilni škrob!

Alja ali ta BIOBIN zelo upliva na okus jedi? Ali se ga lahko uporablja za omake in sladice?

Kot sem ze napisala je izvlecek is semen rozica. To so tisti veliki stroki iz katerih naredijo moko in potem je to nadev za potice, V otroskem adaptiranem mleku Aptamil AR je ta dodatek, da mleko samo zgosti ( ni vonja, ni okusa, ni kalorij), namenjeno je dojenckom, ki zelo mocno bruhajo. Torej je popolnoma varno….. LP

kje približno (na katerih policah) v Šparu pa ga najdem?

Mislim, da sama moka za zgoščevanje ni “nevarna”. Sama jo uporabljam redko.
Bolj nevarno se mi zdi prežganje, prepražena moka na maščobi.

lp

Ja, prežgana moka ni ravno ok.

Chia semena 🙂

od moke ne boste umrli

http://www.24kitchen.nl/recepten/gumbo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close