Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis zgodovina papirja

zgodovina papirja

Dan,
jaz pa bi vprašala če kdo pozna kakšno knjigo o zgodovini papirja, kjer je opis od začetka iznajdbe do danes.

Hvala in lep dan

V NUK se obrni na eno njihovo tehnologinjo, dr. Jano Kolar:

tel. +386 1 5861361
fax: +386 1 4257293
E-mail: jana.kolar@nuk.uni-lj.si

Kar nekaj knjig je o zgodovini knjige, tiskarstva in skoraj v vsaki bi morala biti tudi zgodovina papirja. Pa gesli papir in tiskarstvo v enciklopedijah poglej. Vprašaj v knjižnici ali pobrskaj po cobissu (ključne besede: papir, zgodovina ali pa zgodovina, knjig*)

Hvala obema, sem po cobbisu že iskala, pa ne najdem nič primernega, zato sem vprašala še tukaj, če morda kdo ve prav naslov ali avtorja.

Poišći med deli Zvonimirja Kulundžića (recimo: papir 1947; zgodovina knjige 1967), dela so malo starejšega datuma, pa saj tudi papir ni od včeraj. in – po njem smo delali na faksu.

povprašaj na Inštitutu za celulozo in papir -> tam imajo v knjižnici kar veliko knjig na to temo, sicer v angleščini. Pri nas se prav veliko o tem ni pisalo, nekaj malega je v knjigah Staneta Bonača in Boža Igliča, pa tudi Gabrijele Novak. Sicer imaš precej gradiva tudi na netu (išči pod history of papermaking, npr.)

Če te zanima prav slovenska zgodovina, pa morda kontaktirajo ga. Darka Cafuto v papirnici Goričane, veliko raziskuje pa ima kar nekaj podatkov.

papirus sdfghj vdtzuk cd67ik, c7 dtzjm cxdt

New Report

Close