zgledam najbolj stara
Do sobote sem živela v prepričanju, da za svoja leta zgledam mladosto. V soboto pa šok. Imeli smo 20. obletnico mature, ko sem videla svoje bivše sošolke sem bila nemalo presenečena, vse zgledajo tako mladostno, nekaj jih je sicer pridobilo par kilogramčkov, ampak v obraz vse tako mladostne. V trenutku sem pristala na realnih tleh in pozabila na postavo, ki mi jo zavidajo tudi nekatere najstnice, pred očmi se mi je vrtela samo podoba, ko se zjutraj pogledam v ogledalo in opazim gube na čelu in okrog oči.
Jah, kaj čem, še vedno sem v šoku, da je srce in um ostalo mladostno tako dolgo, gube pa mi ne prizanašajo. Bom potrebovala nekaj časa, da se sprijaznim, pa več make-upa na fris, da zakrijem to zgago.
… pravijo pa tudi, da smo do sebe (večina) najbolj neprizanesljivi. Pred ogledalom in na fotkah se preveč zapičimo le vase – v domnevne nepravilnosti, gubice, bojda nelepe poteze, grimaso, ki jo naredimo …
Ni nujno, da te drugi vidijo enako, kot ti vidiš sebe. Mogoče so videli samo tvoje iskre v očeh, ne pa gubic, ki jih obkrožajo. Tvoj prijeten nasmeh in ne povešenih lic … saj veš, no 😉 … to, kar si ti videla v drugih in na drugih.
Če smem…Samo nikarte mejkapa in sto in enega pudra in sto in ene maskare mazat na obraz. Vsak dan gledam ženske (stranke, valjda) v kostimih, s postavčkami, ki bi jih zavidala vsaka najstnica, potem pa pogledaš v obraz kako skušajo s tistimi pacarijami skriti gubice in hrapavo kožo in vse ostale reči, ki pridejo z leti. In vedno znova pomislim, da kakšna škoda, da si ravno z ličili pokvarijo izgled, ko pa oči tako lepo izdajajo, da gre za eno luštno žensko. Sicer pa, glede na to, da sem sam pred kratkim imel dvajseto obletnico zaključka srednje šole, razmišljam, da sva tam nekje enakih let in ker jaz nosim brado in brke samo zaradi tega, ker brez obojega zgledam kot mulo za ga poslat po cigarete, naj ti povem, da sem se s tem bejbi fejsom na obletnici počutil kot da jaz izstopam, ne drugi, ki so jih leta že pošteno načela 😉
Mogoče sem res do sebe preveč kritična, ampak vseeno mi ne da miru to spoznanje. Lahko trdim, da še je vedno žar v očeh, tudi v notranjosti sem zadovoljna in zanimivo nekaj časa nazaj mi je partner povedal, da sta se pogovarjala z enim prijateljem in, da ta ni mogel verjeti,da bom v kratkem dopolnila 4, ampak jaz se od sobote počutim tako staro, da bi najraje šla na plastiko in bi naredila ravnovesje med notranjostjo in zunanjostjo.
Oh, je ta narava neprizanesljiva, pa moja nočna služba tudi verjetno pripomore, da je kakšna gubica več.
BlueRed bom upoštevala tvoje mnenje in bo samo malo make-upa, blue and red pill pa se bom izogibala, bo mi uspelo to nadlogo premagat na “naraven” način.
Nehajte s temi dodatnimi kilami, da se gube ne poznajo … Pri 40 dela gravitacija in se ti lica obesijo niže od čeljustne kosti, da ti vleče okoli oči kožo kot pri tistih bassetih al kaj je že tista pasma, a je to mogoče mladostno?
Obletnica mature, približno tako, kot zgledajo tvoje bivše sošolke, zgledaš tudi ti. Ekstremnih odstopanj je zelo malo. Gube pa sploh niso toliko merodajne, kot misliš. Zadnjič sem v trgovini videla eno gospo z najstniškim sinom. Je bila tak drobižek, pa športno oblečena, brez mejkapa, obraz že precej zguban, ampak sploh ni zgledala stara, pa jih je verjetno imela vsaj pet let več kot ti.
Si v teh letih in tako pač gre življenjski krog. Eni smo zgubani, drugi so malo manj. Eni že težko vstanejo, drugi še vedno letimo kot ptički. Eni so srečni, drugi ugotavljajo, da so zapravili življenje. Eni začenjajo na novo, drugim se zdi, da so že vse končali.
sem zelo “naivna” in zaupljiva. zato verjamem vsako stvar, ki jo slišim, preberem, ker pač si mislim, zakaj bi se nekdo hecal.
zato to ni moj način, kar bom napisala. tole mi resnično diši po provokaciji.
1. do srečanja si bila prepričana, da za svoja leta odlično zgledaš, potem pa kar naenkrat ne več? pa kaj v okolici ne opažaš generacije, vsakodnevno se lahko “primerjaš”, če želiš, zato mislim te tvoje spoznanje ne bi smelo tako šokirati. ali pa so samo tvoje sošolke tko oh in sploh vse ostale ženske pa postarane?!?!?!??!?! (tvoje starosti)
2. notranje si zadovoljna in pomirjena sama s sabo?!?!??!?!?! ti to resno in potem se zaradi izgleda zasekiraš? a to, kaj kera ima, je dosegla ni pomembno, samo gubice, postava in ksiht pri tebi štejejo?!??!?!? ne vem če so to res kriteriji, ki kažejo na notranje zadovoljstvo.
3. celo mož in prijatelj ti pravita, kako dobro zgledaš in da skrivaš leta?!?!?!??!?! hm ali se “lažeta”, da tebi godita, ali pa glej točko 1 (so v resnici samo tvoje sošolke tko top ostale sovrstnice pa postarane “žene”)
AKHMB
lepo napisano se bom zamislila, ko se bom naslednjič pogledala v ogledalo, ko me zmotijo moja lica, pobradek … 😀 morda drugi vidijo drugače, če pravjo, da sem simpatična mlada ženska 🙂 hja včasih smo res preveč kritični do sebe. podobno kot npr. ko imamo herpes pa se samo nam zdi, da ven seka, da je ogroooomn pa se sploh ne opazi toliko.
avtorica ti predlagam, da pozabiš na nedavno srečanje in živiš še naprej v starem prepričanju. hej, če ti drugače drugi pravijo, da skrivaš leta se ne sekiri.
sicer pa na teh obletnicah vedno mora biti en k zgleda najbolj zdelan, en k najbolj cveti, en k se je najbolj poredil, shujšal, osivel …
emšo vsakemu posebej pusti takšne ali drugačne posledice
lp
aja še to. veliko na izgled in lastno občutenje samega sebe vpliva že dnevno razpoloženje. morda si bila samo malo slabše volje, te je kaj drugega v bistvu zmotilo, potem pa si dala to na videz. js se že v enem dnevu včasih občutim od smotane v glavo kot kokoš, do prav lušne postavne “punce”, ko se pogledam v ogledalo. pride tak dan 🙂
Jaz sem ena taka, ki mi gubice niso prizanesle, tako da sem jih začela dobivati zelo zgodaj in so tudi precej opazne. Pa kaj! Če me kdo sodi po tem ali me zaradi tega opravlja, pač smola zanj.
Včasih poslušam ravno to, kake “brezgubne” vrstnice, ko se spravijo na koga in ga glodajo, kar je samo odraz tega, kako nezadovoljen je človek sam s sabo.
Hočem povedati, da k temu, če si zadovoljen sam s sabo ali ne, pač ne pripomore število nekih zarez na obrazu, ampak to izhaja iz človeka samega.
Zdaj si zafrustrirala še mene,da sem se šla detaljno pogledat v špegu, kolk mam gubic. Ker jaz to ponavad nardim na hitro in pol opazim samo razlio izpred desetih let in zdaj. Ma jaz se počutim dobro v svoji koži, kljub kaki novi gubici, seveda pa nimam več 30 let. Bi pa skor rekla, da se imam zdaj boljš, kako zgledajo ostali moji nekdanji sošolci in sošolke, zelo podobno kot jaz, samo da, ko jih srečam, jih ne seciram do obisti.
Glede na to, da se ponašaš s postavo najstnice, sklepam, da si precej suha. Morda bi pridobila kg ali dva in bi tudi koža postala bolj napeta.[/quote]
Se strinjam z Elaine. Tudi jaz imam eno sošolko in SŠ, postava da “dol padeš”, v obraz pa čisto posušena 🙁 Koža se ji kar obesi na tkosti… Kilogramček ali dva bi definitivno popravil situacijo.
Glede na to, da se ponašaš s postavo najstnice, sklepam, da si precej suha. Morda bi pridobila kg ali dva in bi tudi koža postala bolj napeta.[/quote]
Se strinjam z Elaine. Tudi jaz imam eno sošolko in SŠ, postava da “dol padeš”, v obraz pa čisto posušena 🙁 Koža se ji kar obesi na tkosti… Kilogramček ali dva bi definitivno popravil situacijo.[/quote]
Moj bivši sosed je bil eden od priznanih plastičnih oz. estetskih kirurgov in on je vedno rekel, da mora imet ženska enih 5 kil viška, ker se s tem gubice skrijejo. Kar pa se tiče samega nastanka in ostalega okrog kože – nič sonca! Ampak jaz imam raje njegov prvi nasvet 🙂
Se strinjam z Elaine. Tudi jaz imam eno sošolko in SŠ, postava da “dol padeš”, v obraz pa čisto posušena 🙁 Koža se ji kar obesi na tkosti… Kilogramček ali dva bi definitivno popravil situacijo.[/quote]
Moj bivši sosed je bil eden od priznanih plastičnih oz. estetskih kirurgov in on je vedno rekel, da mora imet ženska enih 5 kil viška, ker se s tem gubice skrijejo. Kar pa se tiče samega nastanka in ostalega okrog kože – nič sonca! Ampak jaz imam raje njegov prvi nasvet :)[/quote]
Kolk prikladno, seveda prvi nasvet:))))
Kolikor vem, ima Elaine drobno ženo z dobro ritko in ne verjamem, da bi mu bil kak višek na njej v resnici pogodu.
Dodatne kile niso rešitev, sem že povedala, zakaj.
In če ima kdo tanko kožo, mu tudi 10 kg viška ne pomaga. Imam prijateljico, ki ima očitno “debelo” kožo, ker je sicer izrazito suha, gub pa praktično nima, čeprav je že abrahamovka.
Notranje sem res zadovoljna in mislim da ima skoraj vsak človek nekaj na sebi, kar ga moti in bi si želel spremeniti, mene so pač zdaj začele motit gube, čeprav jih mogoče drugi sploh ne opazijo tako kot jaz.
Lahko bi rekla,da je tudi odvisno od razpoloženja, da nas včasih nekaj moti bolj , drugič pa tega sploh ne opazimo.
Se bom pač morala sprijazniti, da so gube del življenja,moje so ziher okrog oči zaradi smeha, na čelu pa zaradi travm, ki sem jih doživela v preteklosti.
No danes, ko sem se pogledla v ogledalo, res ne zgledajo te moje gube tako katastrofalno,pa tudi koža na obrazu je sijoča. Bom pa verjetno od zdaj naprej bolj pozorna na komplimente oz. opazke glede mojega videza. Spomnila sem se ene lepe opazke od lani, ko sva bila s partnerjem na zabavi in me je ena gospa vprašala za partnerja, če je to moj oče (smeh, ker on pa res ne zgleda star za svojo 4, še manj gubic ima od mene),torej se lahko tolažim, da sem takrat v njenih očeh zgleda veliko mlajša.
Glede postave ne bom spreminjala nič, nisem debela niti suha, obline so ravno na pravem mestu in partner mi včasih reče, da je naša ženska žlahta nekaj posebnega s takšnimi šteli.
Na obletnici mature sem pa ziher če ne najbolj stara bila najbolj utrujena, ker je za mano bila nočna služba in tudi podnevi nisem zatisnila očesa, tako, da si lahko mislim, da sem delovala verjetno 10 let starejšo.
Nič, življenje teče naprej, glavno, da sem zdrava in srečna, gubice pa naj mirujejo.
Se bom pa še jaz malce pohvalila….jaz jih imam polnih 45 pa se lahko pohvalim, da mi vsi verjamejo, da jih imam 35.Nisem manekenka, sem rekreativna športnica, veliko seksam in sem srečna.Imam pa dobre gene, sem brez gub, brez ličil, negujem se s kremami, pa hodim v savne in na masaže.Imam pa 10 kg viška še od osnovne šole, sem na isti teži že 26 let…nikoli nisem bila suha.Res pa je, da veliko pijem vode in spim po 22 uri…do 8, 9 ur…..Lepota izhaja od vznoter, poleg pripomorejo pa še geni.
Moževa prijateljica pravi, da je odkrila eno novo reč, ki jo bo probala prodajat.
Je nekaj za obrazno jogo, ki ti naredi ličnice brez operacije. Dokler to ne začne prodajat pa ta namig za močnejše ličnice-čez čas res skočijo ven: raširiš usta kar se da na široko in delaš z mišicami kot da boš rekel samoglasnike A E I O U brez da jih rečeš, samo premikaš mišice. Čimvečkrat zvečer, zjutraj (hehe ko noben ne gleda, da ne teži da si obsedena in ne misli da se ti je ščupalo)
Forum je zaprt za komentiranje.