Zeza me LAN
Preko routerja Planet XRT-401D želim priklopit drugi računaknik v hiši.Prvi dela na prvih vratih brez problema.Drugi pa je priklopljen preko 28 m kabla z vtičnicami in na mrežni piše, da je”omrežni kabel izključen”.Kabel sem preveril z ohmmetrom in gredo vse povezave skozi.Menjal sem tudi mrežno kartico in povezovalne kable,rezultat pa je še vedno isti.Tudi lučke na routerju ne svetijo.Je mogoče problem v vezavi.Vezal sem vse enake barve skupaj(brez križanja.Hvala za odgovor!
Preko routerja Planet XRT-401D želim priklopit drugi računaknik v hiši.
Prvi dela na prvih vratih brez problema.
Torej bi moral napisati, da imaš tudi hub/switcher.
Drugi pa je priklopljen preko 28 m kabla z vtičnicami in na mrežni piše, da je”omrežni kabel izključen”.
Pa nisi napisal čisto nič pametnega..
Kabel sem preveril z ohmmetrom in gredo vse povezave skozi.
Računalniški kabli se nikdar ne merijo z ohmmetrom, ker ne zna pokazati navskrižnih povezav, niti presluha ne, pa še marsikaj ne, pa nima veze…
Menjal sem tudi mrežno kartico in povezovalne kable,rezultat pa je še vedno isti.Tudi lučke na routerju ne svetijo.Je mogoče problem v vezavi.
Možno je, da router/hub/lan kartica ni avtosense.
Na računalniku postavi mrežno kartico v 10 MB/half duplex
Vezal sem vse enake barve skupaj(brez križanja.
Napaka – marsikateri hub/router ima točno določen port za uplink, ali pa stikalo, običajno je to port št. 1 ali pa externi port, zraven katerega piše Uplink.
Če je pa škatla predvidena za 10/100 MB, potem je pa križanje skoraj obvezno, pa ne mislim s tem cross kabel. Potem pa naredi kabel za CAT5
Ker kablaža 1 – 1 je mišljena če se prav spomnim samo za CAT3, ki je do 10 MB, tvoja oprema pa podpira CAT5
Hvala za odgovor!
Malenkost..
Če ne gre, se pa oglasi!
“Preko routerja Planet XRT-401D želim priklopit drugi računaknik v hiši.
Prvi dela na prvih vratih brez problema.
Torej bi moral napisati, da imaš tudi hub/switcher.”
Router ima štiri LAN izhode.
“Drugi pa je priklopljen preko 28 m kabla z vtičnicami in na mrežni piše, da je”omrežni kabel izključen”.
Pa nisi napisal čisto nič pametnega..”
Ko zapeljem miško nad ikono #povezava lokalnega omrežja#se prikaže napis:Omrežni kabel je izključen.
Ohmmeter sem uporabil,ker drugega pač nimam.S tem sem ugotovil, če so žice vsaj fizično pravilno povezane.
Možno je, da router/hub/lan kartica ni avtosense.
Na računalniku postavi mrežno kartico v 10 MB/half duplex.
Sem dal v halfduplex ,pa ni sprememb.Poleg tega mi je prvi računalnik pravilno zaznalo brez problemov in tu ni hakeljca.
Potem pa naredi kabel za CAT5
Kaj pa je to?????Vtičnica je enojna CAT.Kabel pa imam UTP ECS .Zdaj pa mi reči, da ni pravi!
Ja dejstvo je, da je kabel narobe narejen. Konektorje dol, pa še enkrat
veselo na delo, pa naredi si kabel cat 5.
Če želiš ti napišem barve.
Verjetno imaš barve:
bela/oranžna
bela/zelena
bela/modra
bela/rjava
je tako, ali ne ??
Prisrčen pozdrav!
ALi ti ne narediš na koncu kabla kar direktno UTP vtikača.
Ja se strinjam – če bi bil jaz lan network tudi ne bi delal v takih pogojih.
Uporabljaš pa čisto nestandardne zadeve. En kup rdečih barv in podobnega.
Daj še nariši točno kaj in kako imaš sedaj narejeno, magari v Wordu,
pa daj link do slike gor.
Delaaaaaaaa!!Je bil problem v vezavi( mora biti cross ),kot je napisal Sith (hvala ti, kaj piješ?) in pa dela samo na 10 Mb halfduplex (kaj pa ti piješ,Klemenxx,pa vem,imaš dva Laška v dobrem).Me je pa dobro jeb….Zeznil sem se sam,ker sem gledal upside-down…in sem križal neprave žice.Še enkrat hvala obema!
jah, jah, jah. Tako pač je.
Samo da dela, preden strela razgoni vse skupaj :)))))))))))))))))
Pijem pa samo tisto, kar mi drugi plačajo :)))) pa četudi je to voda, samo
da je z ljubeznijo postrežena (in seveda zgoraj brez hehe)..
lp
Forum je zaprt za komentiranje.