Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženski pogoji

Ženski pogoji

Matkic, nikjer nisem omenjala popolne, drastične, usodne predaje.

Zveza temelji na sodelovanju, ne metanju polen pod noge. Briga me, kaj drugi počnejo s svojim lajfom, govorim svoj pogled.

Verjetno se mu je skrčil, ko ste mu pošiljale svoje nage fotke.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Ampak to nima nobene veze s homosexualnostjo…

Seveda ne, na to ni nihče pomislil:))))))).

Nič ni težje s homoseksualnostjo, dandanes imate več pravic kakor nekoč 🙂
enakopravnost pa te fore 🙂

kaka pa je ta predaja če ne usodna in drastična… namreč o ljubezni o kateri je govora in ti govoriš je

1. Do konca življenja
2. Te skozi pogovore spreminja
3. in je CELOTNA (ker se tudi celi predaš?)

Tvoj pogled soustvarja ta Svet in mnenje večine/manjšine …. bogve koliko ljudi je povzelo tvoje moje ali poglede nekoga drugega….. bodisi ker so bolj šibkega značaja so jih ponotranjili in mislijo da so to zdaj njihovi unikatni pogledi…. nenazadnje si tudi ti in pravtako jaz pobrala dele pogledov nekje prej kajti vsega se pač nisi domislila iz nič ampak si nekaj prebrala, slišala, gledala pri drugih… tako to gre.

Dejstvo je da če bi ljudje razumeli da smo na Svetu le kratek čas (sicer se nam zdi forever ker je to najdalša stvar ki jo počnemo) bi morda doumeli kako brezpredmetno se je ubadat s tem ali je varanje ok ali ne ali je tip prišo pijan domov ali je ženska vrgla stran dan s kolegicami na manikuri in pedikuri….

Ampak omejeni kot smo pač v naših malih balončkih menimo da je to najpomembnejša stvar…. V resnici pa ni nič v primerjavi z večnostjo….

Čar ni v tem da imamo vse (s seznamov) ampak da nič ne potrebujemo…. namesto da bi težili k čim manj alinejam večina teži k čimveč in si sama komplicira življenje

Life is simple, it is we that complicate it!

in ko bo večina ljudi pogruntala pomen tega pregovora nad tem odstavkom v ang. bo naenkrat zelo enostavno….

Samo kaj ko moja teorija spet meji na idealizem tipa komunistične ureditve in večne ljubezni. in je kot taka neizvedljiva ker ljudje prej umrejo kot pogruntajo svoje zablode in čas ki ga porabijo s prerekanjem, kreganjem, spreminjanjem in prepričevanjem (vključno z mano sploh tu na forumu) Ampak jaz za razliko od večine vsaj uvidim da je spreminjanje in prilagajanje slabo za vsakega izmed nas ampak toleriram pa vse in to strašansko moti večino ljudi da nisem vkalupljen v neko monotono zvezo večine in da nisem tak kot drugi.

ko mi ženska reče ”poglej druge, svoje prijatelje, noben ni taki!” potem vem da sem na dobri poti .

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Pa si rad primerjan? Primerjani so radi tisti, ki niso sigurni vase.

kaka pa je ta predaja če ne usodna in drastična… namreč o ljubezni o kateri je govora in ti govoriš je

1. Do konca življenja
2. Te skozi pogovore spreminja
3. in je CELOTNA (ker se tudi celi predaš?)

Tvoj pogled soustvarja ta Svet in mnenje večine/manjšine …. bogve koliko ljudi je povzelo tvoje moje ali poglede nekoga drugega….. bodisi ker so bolj šibkega značaja so jih ponotranjili in mislijo da so to zdaj njihovi unikatni pogledi…. nenazadnje si tudi ti in pravtako jaz pobrala dele pogledov nekje prej kajti vsega se pač nisi domislila iz nič ampak si nekaj prebrala, slišala, gledala pri drugih… tako to gre.

Dejstvo je da če bi ljudje razumeli da smo na Svetu le kratek čas (sicer se nam zdi forever ker je to najdalša stvar ki jo počnemo) bi morda doumeli kako brezpredmetno se je ubadat s tem ali je varanje ok ali ne ali je tip prišo pijan domov ali je ženska vrgla stran dan s kolegicami na manikuri in pedikuri….

Ampak omejeni kot smo pač v naših malih balončkih menimo da je to najpomembnejša stvar…. V resnici pa ni nič v primerjavi z večnostjo….

Čar ni v tem da imamo vse (s seznamov) ampak da nič ne potrebujemo…. namesto da bi težili k čim manj alinejam večina teži k čimveč in si sama komplicira življenje

Life is simple, it is we that complicate it!

in ko bo večina ljudi pogruntala pomen tega pregovora nad tem odstavkom v ang. bo naenkrat zelo enostavno….

Samo kaj ko moja teorija spet meji na idealizem tipa komunistične ureditve in večne ljubezni. in je kot taka neizvedljiva ker ljudje prej umrejo kot pogruntajo svoje zablode in čas ki ga porabijo s prerekanjem, kreganjem, spreminjanjem in prepričevanjem (vključno z mano sploh tu na forumu) Ampak jaz za razliko od večine vsaj uvidim da je spreminjanje in prilagajanje slabo za vsakega izmed nas ampak toleriram pa vse in to strašansko moti večino ljudi da nisem vkalupljen v neko monotono zvezo večine in da nisem tak kot drugi.

ko mi ženska reče ”poglej druge, svoje prijatelje, noben ni taki!” potem vem da sem na dobri poti .[/quote]

Kakor za koga. Če si rojen samotar, boš seveda težko živel v dvoje itd. Zato vsak sebi prvo razčisti in se šele nato poda v razburkane vode:)).

Ljubezen, o kateri govorim je mišljena tukaj in zdaj. Nihče ne more napovedati prihodnosti. Nihče ni vseved in ne more predvideti, kaj vse se mu v lajfu lahko zasuka in v kolikšni meri. Ljubezen pomeni trenutek, ki je ujet v sedanjosti in velja želja, da bi ta trenutek trajal čim dlje ali celo večno. Ljubezen je takrat, ko drugemu lahko rečeš: tukaj sem, tvoj/a sem in želim si biti s tabo. Ja, predaš se v celoti, to pomeni, da pokažeš svojo ranljivost in tvegaš, da te ta drugi lahko rani. Brez tveganja tudi ni ljubezni, je le gonja za tem, kdo dobi več.

Dvosmerna komunikacija je (kot sem rekla) poslušanje in govorjenje. Ne vem, zakaj v to hodiš s predpostavko, da te nekdo drug želi spreminjati. Morda imaš v mislih svoje starše, ki ti v vseh dobrohotnosti oz. želji po dobrem, kar naprej sugerirajo kakšen bodi. Nisem imela tega v mislih, ker govorim o partnerstvu:).

Meni so malenkosti pravtako pomembne, ker brez njih ne bi bila to, kar sem. Ne morem se delati gluhe in negirati vse dogajanje okoli sebe. To je neodgovorno in brezčutno. Na svetu smo res kratek čas, ampak ta čas je namenjen nam, da ga izkoristimo v najboljši veri. Če je to zate zatiskanje oči in ušes, da lažje živiš, potem je to zate optimalno. Zame pač ne, ker želim čim več stvari doumeti, dognati, spoznati, raziskati, predelati, uresničiti itd.

Lahko greš tri korake nazaj, ampak takšno življenje je težje kot če si ozaveščen in živiš na polno.

mogoce se boji, da ce nima rad zivali, ne bo imel rad otrok. Ta zenska ni zahtevna, pac pa predvsem negotova. Zal pa neizkuseni moski to razumejo kot prezahtevno. Tudi ona rabi nekoga, ki ji bo vsaj malo pregnal vse te dvome.[/quote]
Da bi šel v vezo z žensko zato, da bi ji preganjal dvome, pa ne zveni skromno. 🙂
To lahko pomeni še ena dodatna služba. 🙂
Podobno, kot če živiš z nesamozavestno žensko. Vedno in povsod lahko vidi razlog za dvom, nespoštovanje…[/quote]

ja, moja short replika, tole se strinjam..pol se pa lahko dalje pogovarjamo, namrec bejbe mi deluje rahlo obupano tko da ekzekli my point. Mas pa lahko se take sezname pa ko ti en obnori glavo, neki stoleriras, neki tudi on tebi saj se je treba v prvi vrsti vprasat kaj lahko ti nekomu nudis v isti meri kot on tebi.. s tem da nihce ni popoln. 🙂

“I come to you with defences down, with a trust of a child…”

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Bolj kot smo posebni in edinstveni, manj smo kompatibilni z vecino. Izgled, status, “sarm”, … lahko posebneza naredijo bolj zazeljenega (od vecine), ampak se vedno nekompatibilnega z vecino (ki si ga zeli).

Mene ni strah primerjave s komerkoli. Pa po svetu hodijo milijoni in milijoni ljudi od katerih sem v marsicem “slabsi”. Z lahkoto priznam njihovo superiornost. Ker sem pomirjen sam s sabo.

Provokator, nekaj si zamešal, jaz sem bil tem ženskam ljubimec. 🙂 In takim kot si ti ženske vun popravljal, kot ti rečeš.

Ti svoje izkušnje projiciraš na moja pisanja. TI si tisti, s komer se ženske samo pogovarjajo, seksajo pa z drugimi.

Jaz problema dobit žensko za seks nimam. Nisem ga imel, ko sem iskal vezane, nimam ga zdaj, ko iščem samske.

Najlažje se parčkajo ljudje brez posebnosti.

Vse drugo je križ.

“I come to you with defences down, with a trust of a child…”[/quote]

Mater senza tebe pa orng meče zadnje čase 😀 😀

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Zakaj se ga pa pol napiješ, če nič ne potebuješ in si s tem samo zakompliciraš življenje? :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zakaj se ga pa pol napiješ, če nič ne potebuješ in si s tem samo zakompliciraš življenje? :))[/quote]

Ko se ga napijem ne rabim več nič 🙂 in takrat (med drugim) pridem do tega stanja……. sicer pa se ga nisem napil že uf…. praktično letos le 1x pa še to je bilo zaradi nekega dogodka ne kar na blef :)))

Samo jaz mam zelo malo ”potreb” in zato je moj lajf 10x manj zakompliciran kot od velike večine…. jaz hitro rečem da ne rabim več ničesar 🙂 eni pa nikoli (ali kar večina) skoz se za nečim ”pehajo” pa naj bo v smislu materialnih ali duševnih ”dobrin”

Tu je point 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Zakaj se ga pa pol napiješ, če nič ne potebuješ in si s tem samo zakompliciraš življenje? :))[/quote]

Ko se ga napijem ne rabim več nič 🙂 in takrat (med drugim) pridem do tega stanja……. sicer pa se ga nisem napil že uf…. praktično letos le 1x pa še to je bilo zaradi nekega dogodka ne kar na blef :)))

Samo jaz mam zelo malo ”potreb” in zato je moj lajf 10x manj zakompliciran kot od velike večine…. jaz hitro rečem da ne rabim več ničesar 🙂 eni pa nikoli (ali kar večina) skoz se za nečim ”pehajo” pa naj bo v smislu materialnih ali duševnih ”dobrin”

Tu je point :)[/quote]
Point je tu, da imaš ti vsega polno rit! Tu je ves point! Da nimaš nobenih resnih skrbi v življenju in ti je glavna skrb kje se ga boš najceneje napil in kdaj bo kakšna tekma na tv. Za vse ostalo so poskrbeli oz še vedno skrbijo, tvoji starši, zato tudi ne moreš vedet kaj je res vredno v življenju oz imaš “rahlo” izkrivljeno predstavo o tem, kot tudi vsi tebi podobni katerim mama zapolnjuje čustveno bližino in zagotavlja/je garancija za materialno blagostanje.
Takim je težko/nepredstavljivo se spopast z življenjskimi vprašanji, ki jih prinaša zveza z žensko, ki ima neke pogoje, da nekoga sprejme v svoje življenje.
To ti je ves point.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

To, da hitro nič ne potrebuješ, je sicer lahko tudi posledica le gole lenobe in nič drugega kot izgovor za stanje v katerem človek je.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

On_, si se razpištolil! 🙂

Mene samo to moti pri celi stvari aka debati, da Matkič govori s stališča, kot da je zgolj njegovo mnenje edino pravilno, kot da zgolj njegove izkušnje nekaj pomenijo, so bile edine pristne. NI point v različnosti, to nam je že spočetka skupno: da smo si različni. Catch je, kako to različnost povezat, kje najt skupne točke, da ne izpade noben “vesoljec”, noben posebnež.

Itak, da je zgolj njegovo pravilno, ko pa druga ne pozna…. 😉
Če je edino orodje ki ga poznaš kladivo ti vsak problem izgleda kot žebelj…… 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Point je tu, da imaš ti vsega polno rit! Tu je ves point! Da nimaš nobenih resnih skrbi v življenju in ti je glavna skrb kje se ga boš najceneje napil in kdaj bo kakšna tekma na tv. Za vse ostalo so poskrbeli oz še vedno skrbijo, tvoji starši, zato tudi ne moreš vedet kaj je res vredno v življenju oz imaš “rahlo” izkrivljeno predstavo o tem, kot tudi vsi tebi podobni katerim mama zapolnjuje čustveno bližino in zagotavlja/je garancija za materialno blagostanje.
Takim je težko/nepredstavljivo se spopast z življenjskimi vprašanji, ki jih prinaša zveza z žensko, ki ima neke pogoje, da nekoga sprejme v svoje življenje.
To ti je ves point.[/quote]

kako polno rit ….. zakaj bi pa moral met ”resne” skrbi v lajfu? Sicer si lepo spustil da kuham jaz kosilo, da dam prat cote jaz itd.

kakšno čustveno bližino jaz manj kot vidim svojo mati rajši jo mam…. ona meni ne zapolnjuje ničesar…. jaz na dan spregovorim mogoče 10 besed z njo v povprečju in to je pri kosilu in zjutraj ko rečem dobro jutro in večer ko rečem LAHKO NOČ(če sploh)

ni mi jasno zakaj bi ti tak rad da ljudje imamo skrbi če ni potrebno…. jaz tudi ko sem sam živel nisem mel skrbi ker je bv….. skrbi so za tiste ki nimajo kaj bolj pametnega delat…. edina razlika med mojim trenutnih statusom in samostojnim stanovanjem je ta da doma moram videt starše dnevno in da bi v samostojnem stanovanju imel za cca 100€ več stroškov mesečno (odvoz smeti itd)

to je vse….. nič dodatnega nebi blo zdaj pač foter da na trajnik položnice jaz pa njemu keš al pa če si jih sam dam na trajnik… WOW jaka resna skrb…. pač 1 uro dela… če sploh.

To je ravno tvoj problem On_ ker od nekod jemleš neke SKRBI v lajfu…. lajf je brezskrben največja skrb ti mora biti kaj boš imel za jest/pit in da plačaš položnice….. pa da ohranjaš stik s prijatli…. vse ostalo je drugorazredna tema…. Ti pa sanjaš o nekih RESNIH PROBLEMIH…. resen je problem toliko kolikor ti ga tvoja zgornja glava naredi resnega nič več in nič manj.

Opažam, da je On_ spet bil ownan. Nič novega torej…

To ti je ves point.[/quote]

kako polno rit ….. zakaj bi pa moral met ”resne” skrbi v lajfu? Sicer si lepo spustil da kuham jaz kosilo, da dam prat cote jaz itd.

kakšno čustveno bližino jaz manj kot vidim svojo mati rajši jo mam…. ona meni ne zapolnjuje ničesar…. jaz na dan spregovorim mogoče 10 besed z njo v povprečju in to je pri kosilu in zjutraj ko rečem dobro jutro in večer ko rečem LAHKO NOČ(če sploh)

ni mi jasno zakaj bi ti tak rad da ljudje imamo skrbi če ni potrebno…. jaz tudi ko sem sam živel nisem mel skrbi ker je bv….. skrbi so za tiste ki nimajo kaj bolj pametnega delat…. edina razlika med mojim trenutnih statusom in samostojnim stanovanjem je ta da doma moram videt starše dnevno in da bi v samostojnem stanovanju imel za cca 100€ več stroškov mesečno (odvoz smeti itd)

to je vse….. nič dodatnega nebi blo zdaj pač foter da na trajnik položnice jaz pa njemu keš al pa če si jih sam dam na trajnik… WOW jaka resna skrb…. pač 1 uro dela… če sploh.

To je ravno tvoj problem On_ ker od nekod jemleš neke SKRBI v lajfu…. lajf je brezskrben največja skrb ti mora biti kaj boš imel za jest/pit in da plačaš položnice….. pa da ohranjaš stik s prijatli…. vse ostalo je drugorazredna tema…. Ti pa sanjaš o nekih RESNIH PROBLEMIH…. resen je problem toliko kolikor ti ga tvoja zgornja glava naredi resnega nič več in nič manj.[/quote]Matkic, ko vseh teh ljudi nekoč ne bo več v tvojem življenju za katere sedaj veš, da te bodo podprli tako ali drugače, ko ne boš imel s kom spregovorit tistih 10besed na dan, če ti kaj zagusti, boš mogoče dojel o čem ti pišem, do takrat pa lahko zgolj zamahneš z roko, ker pojma nimaš, žal oz na srečo.
Bodi vesel, jaz ti privoščim, Vočkotu tudi 🙂 naj mami še dolgo zdravje služi…..

To je ravno tvoj problem On_ ker od nekod jemleš neke SKRBI v lajfu…. lajf je brezskrben največja skrb ti mora biti kaj boš imel za jest/pit in da plačaš položnice….. pa da ohranjaš stik s prijatli…. vse ostalo je drugorazredna tema…. Ti pa sanjaš o nekih RESNIH PROBLEMIH…. resen je problem toliko kolikor ti ga tvoja zgornja glava naredi resnega nič več in nič manj.[/quote]Matkic, ko vseh teh ljudi nekoč ne bo več v tvojem življenju za katere sedaj veš, da te bodo podprli tako ali drugače, ko ne boš imel s kom spregovorit tistih 10besed na dan, če ti kaj zagusti, boš mogoče dojel o čem ti pišem, do takrat pa lahko zgolj zamahneš z roko, ker pojma nimaš, žal oz na srečo.
Bodi vesel, jaz ti privoščim, Vočkotu tudi 🙂 naj mami še dolgo zdravje služi…..[/quote]

poglej Onček…. poznam človeka ki je zelo podoben meni….. živi sam stari so mu umrli star je 35 let torej cca 10 let starejši od mene… ima garsonjero ki si jo je kupo ko je prodal hišo v kateri so s starimi živeli ima 750€ neto plače in nima NOBENIH SKRBI! ima prijatelje s katerimi se druži skorajda dnevno (šiht/prosti čas) ima hobije….. ženske pa če katera je ali ni…..

A razumeš praktično nima sorodnikov bližnjih…. no teta in stric sta še živa samo ene 50km vstran živita… in sestrično ma v LJ 🙂

aj mu manjka? NIČ! Vsak petek organizira tarok večer in vsak vikend brezskrbo poležava, kolesari, teka zunaj, pospravlja, gleda nogomet karkoli mu srce poželi….

pa nima nobenih blaznih skrbi …. sploh pa ne VELIKIH skrbi…

Matkic, ko vseh teh ljudi nekoč ne bo več v tvojem življenju za katere sedaj veš, da te bodo podprli tako ali drugače, ko ne boš imel s kom spregovorit tistih 10besed na dan, če ti kaj zagusti, boš mogoče dojel o čem ti pišem, do takrat pa lahko zgolj zamahneš z roko, ker pojma nimaš, žal oz na srečo.
Bodi vesel, jaz ti privoščim, Vočkotu tudi 🙂 naj mami še dolgo zdravje služi…..[/quote]

poglej Onček…. poznam človeka ki je zelo podoben meni….. živi sam stari so mu umrli star je 35 let torej cca 10 let starejši od mene… ima garsonjero ki si jo je kupo ko je prodal hišo v kateri so s starimi živeli ima 750€ neto plače in nima NOBENIH SKRBI! ima prijatelje s katerimi se druži skorajda dnevno (šiht/prosti čas) ima hobije….. ženske pa če katera je ali ni…..

A razumeš praktično nima sorodnikov bližnjih…. no teta in stric sta še živa samo ene 50km vstran živita… in sestrično ma v LJ 🙂

aj mu manjka? NIČ! Vsak petek organizira tarok večer in vsak vikend brezskrbo poležava, kolesari, teka zunaj, pospravlja, gleda nogomet karkoli mu srce poželi….

pa nima nobenih blaznih skrbi …. sploh pa ne VELIKIH skrbi…[/quote]Ok, ok….sem srečen zanj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close