Ženski in moški svet
Moški moramo prav tako opravljati gospodinjska dela in špilati babo v hiši. Pa še naj ženske špilajo dedce, da bomo res enakopravni. :)[/quote]
Robi, ti se obnašaš kot en velik otrok. Kot da sta z ženo taka mala bratec in sestrica.
Jaz bom naredil to, če bo ona naredila ono. Ne, ne bom pospravil sobe, ker jo je razmetala ona. In tudi zob si ne bom umil, ker si jih ona tudi ni. Ueeee Ueeee :))))
Moški moramo prav tako opravljati gospodinjska dela in špilati babo v hiši. Pa še naj ženske špilajo dedce, da bomo res enakopravni. :)[/quote]
Robi, ti se obnašaš kot en velik otrok. Kot da sta z ženo taka mala bratec in sestrica.
Jaz bom naredil to, če bo ona naredila ono. Ne, ne bom pospravil sobe, ker jo je razmetala ona. In tudi zob si ne bom umil, ker si jih ona tudi ni. Ueeee Ueeee :))))[/quote]No ja pol pa pride nekdo in namesto njega preštiha njen vtriček, ah kaj preštiha sfreza u nulo…. 😀
Jaz te razumem. Ampak tako bo ostalo, dokler se ženske ne bodo ukvarjale z designom na teh področjih. Podobno kot oblikovalci kuhinjskih pripomočkov pozabljajo na levičarje…
Jaz te razumem. Ampak tako bo ostalo, dokler se ženske ne bodo ukvarjale z designom na teh področjih. Podobno kot oblikovalci kuhinjskih pripomočkov pozabljajo na levičarje…[/quote]
Punce ne vem kaj jamrate? Če nekdo rabi klešče, da bo precvikal žico, ključ, da bo odvil vijak, kladivo, da bo zabil žebelj….. rabi to orodje z točno določenim namenom in je v prvi vrsti pomembno, da se z dotičnim orodjem doseže želeni cilj, pika. Tu ni šminkiranja ni neke estetike, ker si z njo nimaš kaj pomagat. Neuporabno!
Če pa se nekdo hoče malo ven metat si pa lahko kupi klešče z utripajočimi lučmi…
Ko imajo deca denar so kramarji veseli…. 😉
Jaz te razumem. Ampak tako bo ostalo, dokler se ženske ne bodo ukvarjale z designom na teh področjih. Podobno kot oblikovalci kuhinjskih pripomočkov pozabljajo na levičarje…[/quote]
Punce ne vem kaj jamrate? Če nekdo rabi klešče, da bo precvikal žico, ključ, da bo odvil vijak, kladivo, da bo zabil žebelj….. rabi to orodje z točno določenim namenom in je v prvi vrsti pomembno, da se z dotičnim orodjem doseže želeni cilj, pika. Tu ni šminkiranja ni neke estetike, ker si z njo nimaš kaj pomagat. Neuporabno!
Če pa se nekdo hoče malo ven metat si pa lahko kupi klešče z utripajočimi lučmi…
Ko imajo deca denar so kramarji veseli…. ;)[/quote]
Utemelji, kje jamram.
Jaz bom naredil to, če bo ona naredila ono. Ne, ne bom pospravil sobe, ker jo je razmetala ona. In tudi zob si ne bom umil, ker si jih ona tudi ni. Ueeee Ueeee :))))[/quote]No ja pol pa pride nekdo in namesto njega preštiha njen vtriček, ah kaj preštiha sfreza u nulo…. :D[/quote]
In potem ne bo priznal, da je sam kriv, ampak se bo pritoževal, češ da je to samo zato, ker je imel oni drugi boljše orodje. ://
Ko imajo deca denar so kramarji veseli…. ;)[/quote]
Utemelji, kje jamram.[/quote]Jamra Skela ti jo razumeš, torej sta že dve, in še pridaš svoj jmr, da bo to tako dokler bo oblikovanje orodja primat moških….. 😉
Te oblikovalske finte nimajo nič opraviti s samo funkcionalnostjo, uporabnostjo izdelka. To je zgolj pihanje na čustva kupcev in ni presenetljivo, da se je razmahnilo ravno v času hiperprodukcije, ko je vsega preveč in si proizvajalci izmišljujejo načine kako pritegnit določen segment (čustveno labilnih?) kupcev in jim pod krinko lepe embalaže izpulit njihov denar.
Ok, nisem proti oblikovanju, prida izdelku neko dodano vrednost, a ko se rabi neko robustno orodje za točno določen namen je (pretirana) šminka čisti nesmisel.
Utemelji, kje jamram.[/quote]Jamra Skela ti jo razumeš, torej sta že dve, in še pridaš svoj jmr, da bo to tako dokler bo oblikovanje orodja primat moških….. 😉
Te oblikovalske finte nimajo nič opraviti s samo funkcionalnostjo, uporabnostjo izdelka. To je zgolj pihanje na čustva kupcev in ni presenetljivo, da se je razmahnilo ravno v času hiperprodukcije, ko je vsega preveč in si proizvajalci izmišljujejo načine kako pritegnit določen segment (čustveno labilnih?) kupcev in jim pod krinko lepe embalaže izpulit njihov denar.
Ok, nisem proti oblikovanju, prida izdelku neko dodano vrednost, a ko se rabi neko robustno orodje za točno določen namen je (pretirana) šminka čisti nesmisel.[/quote]
Saj On_ dobro razume vidim 😀
Pač niti ni problem to da tega moški oblikovalci orodja NE BI želeli storit…. ampak tako MALO žensk uporablja štemarce, vrtalne stroje, motorke itd, da ni EKONOMSKE RAČUNICE (kot se ponavljam) da bi sploh to delali….
Ker zato da bo Skela pa še 5 Slovenk kuple elegantni vrtalni stroj iskra ne bo spremenila designa in dodala novo linijo proizvodnje 🙂
Če pa ma kera od vas milijone pa vam bodo naredli avto po LASTNIH ŽELJAH in designu 😉 pa verjamem da za par miljončkov tudi linijo z seksi motorkami in lahkih materialov zaženejo….
samo plačajte pol to….
Če bi pa taka motorka al pa vrtalnik stal 5x več kot tisti ta težki bi skela spet ”jamrala” oziroma govorila kako služijo na njenem okusu…
pač brezveze.
[right][/right]
Ok, nisem proti oblikovanju, prida izdelku neko dodano vrednost, a ko se rabi neko robustno orodje za točno določen namen je (pretirana) šminka čisti nesmisel.[/quote]
Ti enostavno nočeš razumet, zanalašč po mojem.
Moja roka, pa tvoja roka sta RAZLIČNI. Moški imate večjo dlan, večjo roko, daljše prste…kako naj ti
še povem? Pri šraufercigerju se to toliko ne pozna, pa teh je res na voljo dovolj v vseh velikostih.
Pri drugem orodju, ki je pa sploh zadnje čase ulito iz plastike in ergonomsko narejeno, da paše v
MOŠKO dlan, se pa pozna.
Pol je pa razlika še v moči. Pri istih kilah moški lahko dvigne skor 160 kil, ženska pa 120. Take so
pač fiziološke razlike.
In to ni “šminka. Sej se da delat, jasno tudi z tem orodjem. Je pa to tako, kot hodit v tri številke prevelikih
čevljih….hodiš nekako lahko, plesat pa ne moreš….
Skela rataj inovator, pa bo. Boš videla, če se splača za par žensk zrihtat macolo, bormašino, švas aparat za v ženske roke.
Za plesat pa..v skrajni sili se lahko sezuješ…res jaz ne vem koliko lukenj ti tedensko zvrtaš, da bi rabila tako orodje al pa da ti je težko potem dvignit, če že sosedu nočeš rečt.
Jamra Skela ti jo razumeš, torej sta že dve, in še pridaš svoj jmr, da bo to tako dokler bo oblikovanje orodja primat moških….. 😉
Saj On_ dobro razume vidim 😀
Pač niti ni problem to da tega moški oblikovalci orodja NE BI želeli storit…. ampak tako MALO žensk uporablja štemarce, vrtalne stroje, motorke itd, da ni EKONOMSKE RAČUNICE (kot se ponavljam) da bi sploh to delali….
Ker zato da bo Skela pa še 5 Slovenk kuple elegantni vrtalni stroj iskra ne bo spremenila designa in dodala novo linijo proizvodnje 🙂
Če pa ma kera od vas milijone pa vam bodo naredli avto po LASTNIH ŽELJAH in designu 😉 pa verjamem da za par miljončkov tudi linijo z seksi motorkami in lahkih materialov zaženejo….
samo plačajte pol to….
Če bi pa taka motorka al pa vrtalnik stal 5x več kot tisti ta težki bi skela spet ”jamrala” oziroma govorila kako služijo na njenem okusu…
pač brezveze.[/quote]
Saj pravim….s to ekonomsko računico imaš prav….
Čeprav se recimo lahko vprašaš….če bi bilo orodje bolj “ženskam prijazno”, bi ga mogoče uporabljalo
več žensk in bi šlo bolj v prodajo….in bi bilo posledično ceneje….
Za avte pa ne razumem….če grejo milioni za nek blesav spojlerček, ki je definitivno šminka (vozne
lastnosti spremeni minimalno) , če grejo milioni za F1 in dirkalnike, pa da ni denarja za dizajn ene
malo bolj “ženske linije” notranjosti?
Ampak …kot rečeno, moški svet….
Ne rabim izumljat….saj nekaj že obstaja…samo pri nas ne.
Pač naročim po eBayu ali Amazonu…
Pa v ZDA je tega kar nekaj.[/quote]
A to si hotela že skoz povedat:-))))
Jaz se te pa tako trudim prepričat, da je hitrej in mnogo bolj efektivno za medsosedske odnose, soseda prosit…[/quote]
Mah…..kaj naj ti rečem….živim na dolenjskem :-))
Pol si predstavljaj, kakšne sosede imam…. ;-(
Neeeee, sej so fejst. Sej za z motorko delat jih res prosim….
A to si hotela že skoz povedat:-))))
Jaz se te pa tako trudim prepričat, da je hitrej in mnogo bolj efektivno za medsosedske odnose, soseda prosit…[/quote]
Neeeee, sej so fejst. Sej za z motorko delat jih res prosim….[/quote]
Ne vem, obležijo preden dokončajo?
:-)))
Neeeee, sej so fejst. Sej za z motorko delat jih res prosim….[/quote]
Ne vem, obležijo preden dokončajo?
:-)))[/quote]
Mah….bi ti pokazala, kaj mi je zganjal en možakar, ki mi je kao prišel z mini bagerčkom ravnat
dvorišče…pijan ko macola….mi je odbil kos škarpe…pa kos cisterne….pol pa rekel, da se ne da
nič narest, ker je skalnato in šel….
Smola pa taka! Bager pa nima prilagojenih ročic za ženske roke čeprav je mini? 🙂
Skela ti bi bilo pravo orodje zate! Namesto vrtalnega stroja dokupiš pikhamer in pol je ni luknje, ki je ne bi mogla sama zvrtat… 😉
Glede na to, da si mi skoraj soseda bi lahko prišla še k nam kaj skopat…. :))
Smola pa taka! Bager pa nima prilagojenih ročic za ženske roke čeprav je mini? 🙂
Skela ti bi bilo pravo orodje zate! Namesto vrtalnega stroja dokupiš pikhamer in pol je ni luknje, ki je ne bi mogla sama zvrtat… 😉
Glede na to, da si mi skoraj soseda bi lahko prišla še k nam kaj skopat…. :))[/quote]
Pa kakšen si ti dec?
Najprej naj bi ti pršla drva žagat, pol vrtat, zdej še kopat….ti boš pa gledal pa papal, pa pupal?
Evo nazornega primera dolenjčkov….
Meni sicer ni jasno kaj ti bo taka ”notranjost” kot si pokazala slikice….. jaz ko vozim avto sploh ne ”vidim” armaturke oz. jo spremljam ravno toliko da kolko tolko pazim na hitrost in ko je treba na bencin…. torej minimalno….
Jaz 96% vožnje itak gledam ven na cesto in v ogledala…. nimam niti časa ”občudovat” armaturke in ročne in prestavne ročke in kaj vem kaj še vse….
Po drugi strani pa spojlerje in neonke vidijo ljudje od ZUNAJ (kar je namen da se gleda) čeravno meni še vedno brezvezni imajo vsaj minimalni smisel ker nekdo vidi…… če 96% časa gledaš ven na cesto kaj ti bo taka fina armaturka…. razen če pol še sediš pol ure v avtu pa jo občoduješ….
Dobro al pa če ŽIVIŠ v avtu 😛
Sploh mi je smešno ko si dala tiste slike kaki designi so ”dobri” al pa zanimivi….
kaj mi bodo spodaj lepo oblikovane bremza, gas itd… če jih še v ŽIVLJENJU nisem pogledal….
Oziroma sem jih pardon, ko sem enkrat čisto avto 😀
Mislim saj jaz razumem kaj hočeš ti povedat overall, ampak jaz bi si tudi mogoče želel da je kuhna Črna, pa v Star Wars temi al pa Dinozavri poslikana al pa Vojaška….. ampak mi to ultimativno ni pomembno, ker meni je važno, da v njej lahko skuham sebi kosilo ali pripravim sveže stisnjen sok 🙂 😀
Meni sicer ni jasno kaj ti bo taka ”notranjost” kot si pokazala slikice….. jaz ko vozim avto sploh ne ”vidim” armaturke oz. jo spremljam ravno toliko da kolko tolko pazim na hitrost in ko je treba na bencin…. torej minimalno….
Jaz 96% vožnje itak gledam ven na cesto in v ogledala…. nimam niti časa ”občudovat” armaturke in ročne in prestavne ročke in kaj vem kaj še vse….
Po drugi strani pa spojlerje in neonke vidijo ljudje od ZUNAJ (kar je namen da se gleda) čeravno meni še vedno brezvezni imajo vsaj minimalni smisel ker nekdo vidi…… če 96% časa gledaš ven na cesto kaj ti bo taka fina armaturka…. razen če pol še sediš pol ure v avtu pa jo občoduješ….
Dobro al pa če ŽIVIŠ v avtu 😛
Sploh mi je smešno ko si dala tiste slike kaki designi so ”dobri” al pa zanimivi….
kaj mi bodo spodaj lepo oblikovane bremza, gas itd… če jih še v ŽIVLJENJU nisem pogledal….
Oziroma sem jih pardon, ko sem enkrat čisto avto 😀
Mislim saj jaz razumem kaj hočeš ti povedat overall, ampak jaz bi si tudi mogoče želel da je kuhna Črna, pa v Star Wars temi al pa Dinozavri poslikana al pa Vojaška….. ampak mi to ultimativno ni pomembno, ker meni je važno, da v njej lahko skuham sebi kosilo ali pripravim sveže stisnjen sok 🙂 :D[/quote]
A pol se lahko zmenva, da tisto, kar tebi je, ali pa ni pomembno, ne velja 100% za vse druge ljudi?
Da imamo lahko drugi ljudje lahko drugačne želje? (pa ne me spet s Hitlerjem in Stalinom primerjat)…
Da imamo različne okuse in prioritete?
Da je meni večji UŽITEK v lepi kuhni kuhat in se v lepem avtu pelat, kot ne?
In da mi po drugi strani popolnoma dol visi, kako vidijo avto ljudje od zunaj….?
A dovoliš?
Forum je zaprt za komentiranje.