Ženski in moški svet
Če jaz rabil luknjo 10 tvoja mašina pa zmore največ 8…. kaj naj z njo, če je še tako lahka in lepa?[/quote]
A dej no.
Kot prvo, 10 lukne se vrtajo zelo redko, ampak ok.
Kot drugo, zakaj pa lažja mašina ne bi zmogla desetke? Mogoče bi bila dražja, ker bi bila iz
lažjih materialov, ne vem pa, zakaj bi moralo to vplivati na moč ?
Kr neki….[/quote]Ok, vzela si dobesedno čeprav ni bilo tako mišljeno.
Manjša mašina pač ne zmore ker ima premajhen rotor, premalo navitja in posledično proizvede premalo sile.
Pridi ti raje drva žagat, bom te seznanil še z neko polavtomatsko mašino, ki jo gor dvigaš dol pa sama pade. Reče se ji sekira… 🙂
Pretiravaš…Saj nimajo vsi vrtalni stroji 6 kil. 🙂
Se dobijo manjši, ki imajo kakšno kilo ali dve, pa so prav tako dobri, da boš z njim dvakrat na leto zvrtala luknjo v steno, da boš obesila sliko.
Še pnevmatski vrtalni stroji nimajo vsi 6 kil…
Če pa ti je pri avtu težko odviti vijak pri kolesu, pa uporabiš podaljšek za ključ (cev), da povečaš navor. To ti je osnovnošolska fizika. 🙂
Malo preveri kaj je navor.[/quote]
Jest že vem, kaj je navor (ga krepko izrabljam, če hočem nadomestiti manjko moči), gume sem
manjala žnj-krat. In ja, RES razumem, zakaj matice na kolesu MORAJO biti zategnjene…in SPET
poudarjam, da to niso edini šraufi na svetu, ki meni grenijo življenje.
Doma mam Boshevo mašinco…s katero sem prevrtala celo bajto….vagala je pa nisem (ima udarno
kladivo, ja)….meni je težka, pa bohpomagej. Za dve luknji zvrtat ne rabim lažje, za 30 bi se pa že
prileglo…
in po nekaj mm izvrtane luknje v malo tršo steno se namesto svedra začne vrteti stroj z žensko vred.[/quote]
Pa imaš ventilator. Poleti prav pride. 🙂
Kateri šraufi pa ti grenijo življenje ?
Pa si kupi baterijsko vrtalko in nastavke za matice in šraufe…..
Včasih je obstajal en takšen ročni vrtalni stroj. Si vrtel z roko in vrtal. 🙂
Imel je veliko prednost, da je bil čisto lahek. 🙂
in po nekaj mm izvrtane luknje v malo tršo steno se namesto svedra začne vrteti stroj z žensko vred.[/quote]
Pa imaš ventilator. Poleti prav pride. 🙂
Kateri šraufi pa ti grenijo življenje ?
Pa si kupi baterijsko vrtalko in nastavke za matice in šraufe…..
Včasih je obstajal en takšen ročni vrtalni stroj. Si vrtel z roko in vrtal. 🙂
Imel je veliko prednost, da je bil čisto lahek. :)[/quote]
U ja, se spomnim, ja. Podobnega je imel moj oče…
http://tinylittlelife.org/?p=202
A dej no.
Kot prvo, 10 lukne se vrtajo zelo redko, ampak ok.
Kot drugo, zakaj pa lažja mašina ne bi zmogla desetke? Mogoče bi bila dražja, ker bi bila iz
lažjih materialov, ne vem pa, zakaj bi moralo to vplivati na moč ?
Kr neki….[/quote]Ok, vzela si dobesedno čeprav ni bilo tako mišljeno.
Manjša mašina pač ne zmore ker ima premajhen rotor, premalo navitja in posledično proizvede premalo sile.
Pridi ti raje drva žagat, bom te seznanil še z neko polavtomatsko mašino, ki jo gor dvigaš dol pa sama pade. Reče se ji sekira… :)[/quote]
Mam glih tako. Pa še eno, ki se mu reče kramp…
A pol mi prideš nažagat drva, al kako?
Si balončke že napihnu?
Ok, vzela si dobesedno čeprav ni bilo tako mišljeno.
Pridi ti raje drva žagat, bom te seznanil še z neko polavtomatsko mašino, ki jo gor dvigaš dol pa sama pade. Reče se ji sekira… :)[/quote]
Mam glih tako. Pa še eno, ki se mu reče kramp…
A pol mi prideš nažagat drva, al kako?
Si balončke že napihnu?[/quote]
pa ne pozabita motorke vžgat, drugače se vama bo žaganje zavleklo
Drži. Najlepš je u kopalkah s fleksarco žagat….[/quote]
najlepš je ležat s pirom v roki in gledati žensko v kopalkah kako dela:)[/quote]
No, jaz komot tud brez pira….ležim v senčki na ležalniku in gledam brhke mladce, ki šibajo s
šajtrgo gor in dol…
Prešvicana majčka brez rokavov….al pa brez…pa da hlače tko mal zlezejo na boke….lepo 🙂
Kaj jest špilam al pa ne špilam, ti pojma nimaš, na srečo.
Ampak delo je za naredit in za vsak šrauf al pa lukno v steni pa res ne grem fehtat okol…
Al pa opico špilat…
In preden spet krempeljčke ven daš – sem bila poročena ja, in sva z možem SKUPAJ delala…
in znam vse v roke prijet…od pilce za nohte, do štemarce….
Samo da jaz jemljem to kot moj plus….teb se zdi pa hecno….
Saj ni problema, ti so pa meni hecna, glavno, da se zabavamo….
Ampak delo je za naredit in za vsak šrauf al pa lukno v steni pa res ne grem fehtat okol…
Al pa opico špilat…
In preden spet krempeljčke ven daš – sem bila poročena ja, in sva z možem SKUPAJ delala…
Saj ni problema, ti so pa meni hecna, glavno, da se zabavamo….[/quote]Skela, če si sedaj sama potem je ok, da znaš tudi sama kako luknjo kam zvrtat, če je pa dec pri hiši je pa prav, da ti on luknje vrta, da ne bi drugač ostal brez dela in začel na kake neumnosti mislit…. 😉
Al pa opico špilat…
Saj ni problema, ti so pa meni hecna, glavno, da se zabavamo….[/quote]Skela, če si sedaj sama potem je ok, da znaš tudi sama kako luknjo kam zvrtat, če je pa dec pri hiši je pa prav, da ti on luknje vrta, da ne bi drugač ostal brez dela in začel na kake neumnosti mislit…. ;)[/quote]
Tko ja.
Itak je boljš, če sta dva, da eden drži cev od sesalca….
Skela, če si sedaj sama potem je ok, da znaš tudi sama kako luknjo kam zvrtat, če je pa dec pri hiši je pa prav, da ti on luknje vrta, da ne bi drugač ostal brez dela in začel na kake neumnosti mislit…. ;)[/quote]
Tko ja.
Itak je boljš, če sta dva, da eden drži cev od sesalca….[/quote]:))))Ti raje držiš ali raje sesaš?…..cccc
Moški moramo prav tako opravljati gospodinjska dela in špilati babo v hiši. Pa še naj ženske špilajo dedce, da bomo res enakopravni. :)[/quote]
Robi, saj boš sčasoma ugotovil, če še nisi, da znamo ženske moškega mnogo bolj zavrtet okol prsta, kot pa moški žensko :-)))
No, samo verjetno smo to tiste, ki opico špilamo, ampak sem pa spočita opica…
Forum je zaprt za komentiranje.