Ženske z otroki si vzamete vikend zase?
Anonimna735, 07.09.2025 ob 17:58
cazimi, 07.09.2025 ob 17:14
OMG, 07.09.2025 ob 16:47
cazimi, 07.09.2025 ob 16:10
Ne oziraj se na druge. To je stvar dogovora med teboj in možem. Če njega ne moti, te podpira pri tem in se ti dobro počutiš, pojdi.
Da, ampak družina nista samo ona in mož! Ne more biti vse samo tako, kot njima paše.V družini sta zdaj tudi otroka.Tudi onadva sta zdaj pomemben člen v družini.
Če oče dobro poskrbi za otroka, jima prav nič ne bo, če bo mati kakšen dan odsotna. Ko ženske v ZDA morajo po 3 mesecih v službo pa je v redu, ali kako? Ko naše medicinske sestre delajo po dva dni skupaj in potem skurjene pridejo domov je v redu? Če ženska, mati, čuti da potrebuje počitek, spanec, odmor in si ga lahko privošči ter ima pri tem vso podporo moža, je to edino pravilno in smiselno. Včasih potrebuje klepet, včasih sprostitev, masažo, nego telesa, karkoli že.. in ko postane ženska mama, bi prav, da se čisto vsemu odreče, da bi zato bi bila v očeh drugih “dobra mama”. Dobra mama poskrbi tudi zase, da ima kaj dati otrokom. Zanimivo, da se takih stvari ne očita očetom, ki so službeno odsotni bodisi po cele dneve ali celo tedne, mesece.
Jaz bi vedno rekla vsaki, delaj kar čutiš da je prav in po lastni presoji, zmogljivostih. Niti dve ženski nista enaki in se ne moreš primerjati z nikomer, zato poslušaj sebe in svoje telo. Sploh po porodu.
Cazimi , mojstrica obračanja besed. Ne ni normalno, je slaba mati. Zakaj ima otroke če ji grejo na živce?
Na živce ji gresta zato, ker izvaja permisivno vzgojo, namesto avtoritativno.Nisem napisala avtoritarno! Avtoritativna vzgoja pa ni slaba.Otrok mora imeti meje, samo tako se normalno obnaša tudi doma, v vrtcu in v šoli.Otrok, ki doma vrešči, se dere in ima stalne zahteve po pozornosti, bo tak tudi zunaj doma.In kdo bo takega otroka prenašal v vrtcu ali v šoli? Mama beži od doma, da se ji ne strga, kaj pa naj naredi s takim vreščečim otrokom vzgojiteljica v vrtcu ali učiteljica v šoli? Avtorica, na tvojem mestu bi se presneto zamislila nad svojo vzgojo.Odpri na YouTube kakšno predavanje Marka Juhanta, preberi njegove članke in kupi kakšno njegovo knjigo in začni vzgajati.Namesto, da potuješ in se izogibaš otrokoma in možu.
Joj joj ma same perfektne cankarjanske matere … katerih otroci ne jokajo, se ne derejo, ne vreščijo …. ma komu lažete????
VSI otroci vreščijo in kričijo ….in vsem materam gredo njihovi otroci vsake tolko na živce …. samo ene smo toliko poštene, da to priznamo, ene pa lažete sebi in drugim …. in vse bi nekam šle vsake tolko cajta …. ma samo ene si upajo, večina pa ne ….
Bah, 07.09.2025 ob 22:31
Domnevam, da tudi tvoj mož izgine tiste vikende, ko si doma, da si spočije živce od tebe in otrok. Tako malo s frendi v Prago, pa sproščeni we po kakšnih finih vinskih kleteh, SPA, savna… In je v ponedeljek, kot nov moški zate in novi izpolnjen atek otrokom. Ne ?
Iz tebe pa prav vejejo zavist, nezadovoljstvo, žlehntnoba.
Prav očitno je, da si nesrečna. Poskrbi zase.
takoje, 07.09.2025 ob 22:16
Joj joj ma same perfektne cankarjanske matere … katerih otroci ne jokajo, se ne derejo, ne vreščijo …. ma komu lažete????
VSI otroci vreščijo in kričijo ….in vsem materam gredo njihovi otroci vsake tolko na živce …. samo ene smo toliko poštene, da to priznamo, ene pa lažete sebi in drugim …. in vse bi nekam šle vsake tolko cajta …. ma samo ene si upajo, večina pa ne ….
Če si doma zaradi družine, absolutno nisi cankarjevska mama! In ja, vsak otrok kdaj vpije in se dere, pa se nam zato še ne trga in ne hodimo zato po Parizu za vikende! Ne opravičuj in ne potenciraj! Ker ni normalno, da hodiš mesečno za vikend naokrog s prijateljicami, zato, da se otreseš moža in otrok.
OMG, 08.09.2025 ob 00:49
Če si doma zaradi družine, absolutno nisi cankarjevska mama! In ja, vsak otrok kdaj vpije in se dere, pa se nam zato še ne trga in ne hodimo zato po Parizu za vikende! Ne opravičuj in ne potenciraj! Ker ni normalno, da hodiš mesečno za vikend naokrog s prijateljicami, zato, da se otreseš moža in otrok.
Jaz nisem imela čisto nobene želje iti čez vikend s prijateljicami. Če smo šle, smo šle skupaj z otroci. Da bi šla sama brez otrok, mi na kraj pameti ni padlo. Zato nismo cerkljanske matere. Ne vem zakaj je treba poniževati ženske, ki nimamo te želje. Meni je že kava čist dovolj . Niti ne želim biti 3 dni v družini prijateljic, ker mi to ni filter sproscanja. Sprostim se v družbi moža, njemu lahko največ zaupam. Poznam samo en primer, ko je ona že kmalu po rojstvu otrok hodila na ločene dopuste se prijateljicami, on tudi. Sedaj samo še živita skupaj, dopust vsak preživlja po svoje, imata ločeno družbo. Zakaj se taki ljudje odločajo za družino, pa res ne vem, ker se naprej živijo samsko življenje.
Mah, še ena ofucana kur..ica , ki si je nekje pobrala papka , mu povrgla par mladičev, da si zasigura finančno prihodnost, zdaj pa njen real me prihaja na plano in bi še in spet in še in spet in še…….fural life,kot pred poroko in otroki.
Pač tipična današnja 30+- “emancipirana” ženska, ki ne zna ne kuhat, ker ne misli špilat nikomur zastonjske gospodinje ipd. Otroci pa so itak katastrofa in bodo še hujša, saj od take “mame” res ne moreš pričakovat česa spodobno normalnega.
jeannie, 08.09.2025 ob 09:59
Avtorica, absolutno nič ni narobe, da greš za par dni s kolegicami na oddih.
Sploh naj ti komentarji teh mučeniških mam ne pridejo do živega.
Mučeniške mame? 100 na uro se motiš! To smo in so mame- vzgojiteljice po naravi z dušo in srcem. Naši otroci so vzgojeni, imajo meje zdravega razuma in z njimi imamo dobre odnose.Ko so bili majhni , smo se jim posvečali, jim brali, se z njimi igrali in jih spremljali v odraščajočih letih.Zato so danes vsi očki in mamice in naprej podobno vzgajajo svoje otroke.Torej smo bili na pravi poti! In smo še vedno.
Absolutno grem, vsak človek si ima pravico vzeti čas zase. Jaz grem vsako leto oz. 1x na leto za vikend s svojimi best frendicami ali na morje, ali v toplice, ali v hribe…. od petka do nedelje. Kljub temu, da med letom se tudi družimo. Ampak vse smo mamice in nas je šest in prav nobena nima slabe vesti, ko gremo. Tiste, k pravte da smo zarad tega slabe mame imate itak največ masla na glavi in ste najbolj usekane, če mene vprašaš. Vsaki normalni mami se lahko utrga zaradi otrok in moža…. Ker noben ni popoln in ko so bli otroc mejhni sem mislila večkrat, da se mi bo utrgalo…. Ampak, če imaš otroke to daš čez in sprejmeš in to je to. Tiste k pravjo, da so rade vsak dan 24 ur na dan z možem…. tam neki ne štima! To ti vsak psiholog loh pove…. to je pol že na meji obsedenosti, posesivnosti….. Brez slabe vesti grem kamor mi paše. Važno je, da ko sem doma imam vse pošlihtano tako, kot je treba. Ko me ni, pa pošlihta mož. Saj so otroci tud njegovi!
To je že malo pretiravanja, da se 15 let niti za dan ne odlepiš od otroka, treba ga je vreč samega v blato, med patogene, da razvije imunski sistem in v hosto med volkove, da ne bo slabič.
V starih časih so šle ženske po porodu v Egipt za dojilje, po par let niso videle otrok, pa so čisto okej ven prišli, še fajn se jim je zdelo, da so se lahko sošolcem pohvalili, da je mama službeno v tujini.
Meni se zdi da smo bile me drugačne. Sama sem 50 let stara. Ni bilo časa niti želje za vikend z prijatelji, še za kave ne. Gradili smo hišo, otroci so bili majhni, obiskovali smo se družine z otroci. Moja hči je drugačna. Njen partner ji ustreza v vsem, on kuha, on večkrat kot ona pospravlja, živita v stanovanju, ni tako kot mi , ki smo ob majhnih otrocih še gradili. Danes imajo dosti več časa zase, kot smo imeli mi. Drugačna generacija in ženske danes so res bolj razvajene, pričakujejo da bo partner z njimi, ne da bi gradil hišo. Danes moški bolje kuhajo kot večina mladih žensk .
8409, 08.09.2025 ob 13:08
To je že malo pretiravanja, da se 15 let niti za dan ne odlepiš od otroka, treba ga je vreč samega v blato, med patogene, da razvije imunski sistem in v hosto med volkove, da ne bo slabič.
V starih časih so šle ženske po porodu v Egipt za dojilje, po par let niso videle otrok, pa so čisto okej ven prišli, še fajn se jim je zdelo, da so se lahko sošolcem pohvalili, da je mama službeno v tujini.
O my god! Kaj pišeš o aleksandrinkah? Kaj nič , popolnoma nič ne veš , kako tragične zgodbe so to bile? Ko je mama pustila svojega malega dojenčka doma in šla v tujino dojit tujega otroka??? Namesto, da bi skrbela za svojega? In ko je prišla domov čez par let z denarjem, da so naredili doma novo streho- je lastni otrok ni spoznal, niti je ni imel za svojo mamo! Oglej si dokumentarec o Aleksandrinkah režiserja in avtorja Metoda Pevca, preberi si knjigo Prvotno besedilo življenja Alenke Puhar, da ne pišeš več takih neumnosti! Revščina doma je bila huda in ženske so šle v tujino iz hude nuje, ne kot ti misliš, za zlato in bisere…Si ne predstavljam, da bi morala doma pustiti enoletnega otroka in iti v tujino!
slaba, 06.09.2025 ob 22:14
Jaz si pogosto vzamem vikend zase in grem s prijateljicami na kako razvajanje v terme, na morje, na kak vikend izlet v Prago, Pariz itd.
Tašča me šimfa napolno okoli in vsa ostala žlahta tudi, vključno z mojo mamo, ki mi pere možgane, da se to ne spodobi, da sem slaba mama in vse ostalo.Imam dva otroka v OŠ, mož čisto fajn poskrbi zanju in nima nič proti, da grem.
A je to res tak greh? Saj pridem nazaj bolj srečna in zadovoljna… Zakaj toliko zgražanja nad tem? Jaz ne morem non stop bit doma z otroki in možem, pač ne morem. A vi lahko? Se vam ne strga?
Druga zgodba pa je, če ti čez teden nisi ob otrokih jih podtaknes babicam, za vikend h babicam, počitnice babicam, potem si res slab starš.
Ja, je normalno, da pride situacija, ko so otroci bolj glasni, pride dan, ko nam gredo na živce, pride tudi dan, ko nam gre mož na živce – takrat greš za uro ali dve po svoje, se dobiš s prijateljicami, greš na sprehod, kolo, v fitnes, karkoli kjer malo spihaš glavo in je ok. Včasih je že dovolj, da doma jasno in glasno poveš “danes sem slabe volje, rabim malo miru, da pridem k sebi, pustite me, ker brezveze, da se kregamo”, mož (če je vsaj malo pameten) poskrbi za otroke, ti pa si vzameš malo pavze.
Normalno je tudi, da greš recimo enkrat letno s prijatelji za vikend nekam, ker uživaš v njihovi družbi, ker si želiš ohranjati odnose, ker je to za vas neke vrste tradicija in je to čas samo za vas, ker so ti prijatelji pomembni in želiš tu in tam res eno orenk druženje.
To, da mesečno hodiš na vikende s prijateljicami, da zbežiš pred možem in otroki, ker ti gredo vsi na živce… no, to pa žal ni najbolj normalno, kakorkoli obrnemo. Kdaj ti imajo sploh čas it na živce? Med tednom ste skupaj tistih par ur popoldan, da te pa med vikendi uspejo toliko znervirat, da ne zdržiš vseh vikendov doma… nekaj ne štima.
Glede na to, kako opisuješ obnašanje otrok, deluje, da sta navajena na animacijo nonstop, in če je nimata, je pač vreščanje, dretje, cukanje in napad nate, ker se sama nista sposobna normalno zamotiti. To, da vreščijo, vpijejo in podobno, za osnovnošolce ni normalno obnašanje. Tu in tam, če pride do nekega konflikta že mogoče, konstantno pač ne.
Kaj mož dela tako zelo narobe, da z njim ne zdržiš/ti gre na živce, veš samo ti, ampak zame to ni normalen partnerski odnos.
Tudi trditi, da je ženska “cankarijanska mati” in “mučeniška mati” in podobno, samo zato, ker ne lajdra okoli kot ena študentka na izmenjavi, je malo mimo… nekatere z veseljem preživljamo proste trenutke z družino, nas družina ne obremenjuje in biti doma nam ne predstavlja nobene žrtve, ampak se v svojem domu dobro počutimo in smo povsem zadovoljne, da vsak teden dočakamo vikend, ko smo lahko malo več skupaj, se kam odpravimo (ali pa ne), kaj zabavnega počnemo, se družimo, koga povabimo na obisk, si s partnerjem vzamemo več časa zase… Med tednom je itak služba, šola, obveznosti…
Forum je zaprt za komentiranje.