Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske v moških športih

Ženske v moških športih

Všeč mi je razmišljanje psihoanalitika Vodeba, ki piše na temo moških in ženskih športov. Strinjam se z njim, da ženske niso za borilne športe in podobne moške športe.
Meni je čudno, če je ženska nogometašica ali pa karateistka, boksarka. Kje je tu kaj ženstvenosti, kaj nežnosti? Da ne govorim o raznih alpinistkah, downhillerkah, motoristkah. Ženska mora biti ženstvena, da je privlačna. V teh grobih športih pa ni nič ženstvenega. Vozim DH in včasih vidim ženske pa ženske sploh ne pašejo v tak grob šport. Kako čudno je na tistme kolesu in vsa v ščitnikih pa ženska. Pa soseda alpinistka. Saj res, da je v kondiciji. AMpak njeno telo je čisto kitasto, nobenih oblin, sama kita in mišica in zagorel obraz.

Vse bolj pogrešam ženstvene ženske. Ste vse pozabile kaj je to ženstveno?
Kako lepo je pogledat kako odbojkarico na mivki ali pa plesalke ali pa ženske pri jogi, aerorobiki. Taka milina. Ne pa vse neke grobe.

Se strinjam, toda po drugi strani naj vsak počne, kar hoče. Ne morem pa reči, da je ženska bolj groba, če se recimo ukvarja z alpinizmom itd. Razvite mišice, moč, visoka zmogljivost premagovanja naporov, še ne pomenijo grobosti:).

eh

Nisem še srečal ženstvene alpinistke.

Meni so pa športnice všeč.

Mi je pa zanimivo, da bolj opaziš te ženske, ki ti sploh ne sedejo, kot tiste ženstvene … Jaz jih vidim vse polno, meni se zdi športnic bistveno manj (in v bistvu premalo!!!).

Nisem rekel, da športnice niso ženstvene. Za neženstvene sem označil le ženske v izrazito moških športih kot je boks, alpinizem, downhill, motokros, nogomet…
Odbojkarice na mivki, plesalke… te so še kako ženstvene.

Saj niso vse. Tudi moški so začeli gospodinjit, ko prej ravno niso a ne ali pa morda samo mi nismo tega opazili, ker nas ni bilo? Mogoče pa se vidva z Vodebom (in še kdo) samo ne moreta sprijaznit z resnico ali pa je sploh ne poznata.
So ženske, ki imajo v sebi manj moškega (značaja) in so moški, ki imajo več ženskega (značaja). Potem pa so moški, ki imajo več moškega značaja (kot ženskega) in so ženske, ki imajo, kot ti praviš, ženstvenost. Tako je in nobeno mišljenje tega ne more spremenit. Vprašanje je le, ali lahko to sprejmeš? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To še ne pomeni, da je ni. Jaz pa sem jo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Napisal si, da pogrešaš ženstvene ženske. Torej te motijo tiste tri, ki so za tvoj okus preveč robate? Res te ne razumem, kaj sploh hočeš povedati.

Da mi morale bit vse ženstvene oziroma da je nekaj narobe s tem svetom 🙂

To še ne pomeni, da je ni. Jaz pa sem jo.[/quote]

Je tudi odvisno od situacije in okolja…ali jo srečaš na plezalni steni ali na svečani prireditvi:).

Boksarska princesa:

http://www.fighter.si/boksarska-princesa-ula-brank/

To še ne pomeni, da je ni. Jaz pa sem jo.[/quote]

Je tudi odvisno od situacije in okolja…ali jo srečaš na plezalni steni ali na svečani prireditvi:).[/quote]

No, verjetno to velja za večino žensk in celo Helena Blagne včasih zgleda, kot bi prišla direktno iz plezalne stene.

Želim to povedat, da ti moški športi niso za ženske. Da so ženske, ki se ukvarjajo z omenjenimi športi moškinje, fantinje. Ne tri, ampak veliko je takih žensk, vse več. Pa še v raznih adrenalinskih športih jih je vse več.
To niso ženske, ampak moškinje.

Eh ti možakar pa verjetno poznaš bolj malo alpinistk. Kar jih jaz poznam so prav nežne ženskice. Tu pa tam se seveda najde kakšna možača, večina jih je pa čisto normalnih, povprečnih in prijetnih žensk z malo več kondicije, želje po adrenalinu, poznavanja svojih želja in ciljev in seveda samostojnosti. Se pa najdejo tudi prave pupike, ki rabijo biti vedno vodene.

Vprašanje za moške. Kako se počutite ob “močnejših” (samostojnih) ženskah? Nelagodno, mogoče celo ponižano?
Verjetno vsakemu moškemu paše, da se lahko izkaže pred žensko in to na področju kjer je praviloma močnejši. Vas moti, če je ženska boljša od vas? So vam bolj všeč ženske, ki se vam v takšnih situacijah prepustijo “v vodenje”, ?

Alpinistke so moškinje, ki hrepenijo potem, da bi biel enake moškim. Moški je pač fizično močnejši spol in smešno je videt, ko se ženska trudi, da bi moškemu parirala v športu.

Res je, lahko jim rečeš tudi možače. In s tem ni nič narobe. Ti si boš našel žensko, ki je ženstvena in oba bosta srečna. 🙂

Samozavestnih moških to ne moti. Ostali se pa počutijo kastrirane 🙂

Precej srednjeveško razmišljanje nekaterih v tej temi.

Zakaj meniš, da hočejo parirati moškim? Se ti zdi čisto nemogoča varianta, da preprosto uživajo v gibanju, v naravi, v adrenalinu?
In še enkrat, zakaj te motijo, če je pa itak 90 procentov žensk v normalnih športih, če sploh v kakšnem, in med njimi čisto dovolj ženstvenih primerkov. Zakaj si se vtaknil v to “pobalinsko” manjšino? Katera ti je stopila na žulj?

Zakaj se mi zdi, da se tudi ženske strinjate, da našteti športi niso za ženske :)?
Recimo ferbčna praviš, da jih je 90% v normalnih športih. Zakaj pa ostale niso v normalnih? Pobalinska manjšina? Vidiš, torej se strinjaš, da je z njimi nekaj narobe. S temi 10%.

Kaj je sploh normalen in kaj ni normalen šport?
Kaj so moški športi in zakaj? Meni se zdi hokej ali pa alpinizem čisto ok za oba spola. Boks pa recimo ne za moške in ne za ženske.

Ja, ritimična gimnastika pa trebušni ples pa se mi res zdita povsem ženska športa :).

Narobe sklepaš. Za namene debate pač moram avtorju neljube športe za ženske nekako opredelit. In ženske, ki se ukvarjajo s takimi športi, tudi. Lahko pa seveda uporabljam črevaste odvisnike.
Meni se zdijo vsi športi enako primerni ali neprimerni za oba spola.
Gimnastika je pa tako škodljiva za ženske, da je neprimerna zanje, moški gimnastiki ali kako se jim že reče, jo veliko bolje odnesejo.

Zakaj pa za 10% oznaka pobalinske?

Le kje so časi, ko so ženske sedele doma, vezle in čakale na princa na belem konju?

Ne vem, metka, kar tako. Da nisem napisala moškarce, moškinje, možače, fantovke … Pa ker dejansko niso čisto običajne ženske, pa ker ima pobalinski prej pozitiven kot negativen prizvok (no, morda se pa motim, bi morala kako analizo najti o tem).

Zdaj me lahko začneš hakljat še na procente, od kod vem, da jih je ravno deset procentov. Pa verjetno bi se našlo še kaj.

Če se ti to seveda zdi ključnega pomena za debato.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close