Ženske v moških poklicih?!
Torej danes vidim skupino delavcev, ki malčujejo. Grem mimo in presenečeno ugotovim, da je eden izmed njih ženska. Vsa oblečena v delovska oblačila in povrh tega še lušna. Res mi ni šlo v glavo kaj dela v taki panogi. To tudi ni edinkrat, ko sem videl žensko fizično delat. A je sedaj to nek nov standard, da ženske delajo z obrtniki?!
Tudi jaz delam med samimi moškimi. Delam na smučišču. Pa se mi nič narobe ne zdi, če me kdo vidi z lopato v rokah :). Vsekakor bolje zaslužim kot čistilke, delavke v proizvodnji, negovalke…
Zakaj bi morale ženske delati samo tista fizična dela, kjer je plača za zjokat? A ni bolje, da delamo dela, ki so sicer tudi fizična, ampak je pa plača boljša?
zaposleni, 28.01.2022 ob 12:24
Ja, sam to je drugače. Delati na smučišču imaš opravka predvsem s ljudmi samo pri obrtniških delih pa ženska dela samo s moškimi in orodjem.
Ma s kakimi ljudmi? Table šraufam, kole štriham, skupaj s sodelavci, ne s turisti. Lopatam tudi skupaj s sodelavci, ne s turisti.
Hvala, 28.01.2022 ob 13:43
Kok hud ogovor…….sem se pa zelo nasmejala sedaj – hvala za smeh!! 🙂
He, he, če je pa res tako :).
Ene očitno res mislijo, da moramo ženske, če že delamo fizično, delati samo tista totalno zanič plačana dela. Boh ne daj da kako delo skupaj z moškimi, ki je bolje plačano. Čeprav še vedno slabo.
Pozdrav soncu, 28.01.2022 ob 17:59
Eno največjih ladij, letalonosilke v *Amerika je prvič v zgodovini, prevzela ženska poveljnica, kapitanka in nadrejena vojaški mornarici na jedrski letalonosilki.
Saj tudi v Sloveniji je bila ženska gemeral. Predsednik EU parlamenta je polutično neizkušena ženska in postavljanje žensk za vodilna mesta je zadnjih pet let zelo v modi.
Nimam nič proti tem da so ženske na vodilnih mestih imam pa proti temu, če je povprečno sposobna in je na poziciji samo zaradi spola.
To če je nekdo lušten ali ne, nima nobene veze s sposobnostjo, pametjo in ostalim.
Anonimno 8878, 28.01.2022 ob 19:07
Saj tudi v Sloveniji je bila ženska gemeral. Predsednik EU parlamenta je polutično neizkušena ženska in postavljanje žensk za vodilna mesta je zadnjih pet let zelo v modi.
Nimam nič proti tem da so ženske na vodilnih mestih imam pa proti temu, če je povprečno sposobna in je na poziciji samo zaradi spola.
To če je nekdo lušten ali ne, nima nobene veze s sposobnostjo, pametjo in ostalim.
Kaj ti misliš, da kapitanka jedrske letalonosilke je tam po lepoti? Ženska je izkušena pilotka vojaških letal. Z odličnim znanjem in sposobnostmi. Tu znaš ali ne znaš, obvladaš, če ne cbneš na tla. Moški pa v jok.
Brez skrbi, da ne dajo povprečno sposobnih žensk na visoka poveljniška mesta samo zato, ker so ženske. Ravno obratno je. Ženska se za visoko mesto mora krepko več trudit kot moški za to isto mesto. Že xkrat potrjeno s strani raziskav, kjer ženske za isto delo dobijo manj denarja kot moški.
In letos bo prvič v zgodovini ZDA na mesto vrhovne sodnice postavljena temnopolta ženska. Se ti zdi, da je zgolj povprečna? Veliko več povprečnih moških je postavljenih na najvišje položaje. Če je tam ženska, bodi prepričana, da je fajn sposobna.
To pa je izziv, 28.01.2022 ob 19:15
Kaj ti misliš, da kapitanka jedrske letalonosilke je tam po lepoti? Ženska je izkušena pilotka vojaških letal. Z odličnim znanjem in sposobnostmi. Tu znaš ali ne znaš, obvladaš, če ne cbneš na tla. Moški pa v jok.
Faca je. Odlikujejo jo znanje in izkušnje.
Pa dajte no ste že prav smešni s tem. Kaj, če je moški frizer ali baletnik ga označite ziher je gej. Če je pa ženska pilotka ali kaj drugega je pa možača? Danes so drugi časi, če boš želel preživeti bo treba delati karkoli, če ti ni vsojena sanjska služba, in seveda ležanje na socjalkici. Vedno manj bo tudi tega, da bo lahko en član družine torej moški preživel z eno plačo celotno družino.
Stroji in podobno so pa dandanes vedno bolj lažje upravljivi preko računalnikov in drugih zadev, pa vedno bolj udobni niso več tako robustni, tako, da jih lahko tudi ženske upravljajo, čeprav imajo manj fizične moči kot moški.
Forum je zaprt za komentiranje.