Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske, ste kaj drugačne???

Ženske, ste kaj drugačne???

Vem, da sem isto temo odprl na moškem čveku, a me zanima, kaj mislite ve, o tej temi.

Kreslinov koncert………se je zgodil včeraj zvečer v ljubljanskih Križankah.Pa ne mislim delat reklamo za pevca in vse ostale, ki so nastopali.Tako kot vemo, vsaj za ljubitelje njegove glasbe je bil koncert nabito poln in profesionalno izveden.
Me pa je pri občinstvu motilo nekaj drugega.
Videl sem že nekaj koncertov Kreslina ali pa koga drugega, v različnih krajih po Sloveniji, pa se mi zdi, da bi bilo potrebno ljubljanskemu občinstvu odčitat lekcijo obnašanja na prireditvah.
Prideš na koncert, da boš užival v njegovi glasbi, pa nisem mogel verjeti, poleg mene sedi gospod, ki močno zaudarja po žganih pijačah, da sem se skoraj sam opil njegovih hlapov, ki jih je spuščal proti mojemu nosu.Pa ne me narobe razumeti, tudi jaz ga ne izpljunem, mislim, kakšnega pirčka, kozarček rujnega,ampak tako hlapov polnega, pa ne, hvala.Njegova draga, očitno je bila prvič na kakšni prireditvi, klepeta, glasno govori in s svojimi komentarji, oprostite prosim, neprekinjeno je glasno govorila več kot deset minut, moti okolico, ljudje se obračajo, jo gledajo, pa nič.
Madonca a mora Hribovc priti v dolino, da ženski ljudno reče, da je prišel koncert poslušat, ne pa njeno govoričenje…………….
Pa še druga stvar, ki Hribovca bode v nos………………..mobilni telefoni.
Povejte mi ljubljančani, je to statusni simbol v prestolnici?????
Mora res nekaj manj kot vsa vesoljna Ljubljana videti, da obvladate fotografiranje s fotoaparatom na telefonu, da med koncerti pošiljate SMS-e, da med koncertom kličete prijatelje in se glasno pogovarjate, da ste na koncertu in prijateljem predvajate nekaj utrinkov iz njega.
Mar res v tej svoji znanosti in poznavanju mobilne tehnologije, ne znate poiskate nastavitve na mobilnem telefonu, s katerimi lahko spremenite profil uporabnika in ga nastavite na “TIHO”.Je res FULL KUL, da ti ta reč brni in zvoni med prireditvijo.
Dragi moji, razočaran sem nad občinstvom, ki ne premore kulture, bontona in še marsičesa.
Pa verjemite, na prejšnjem koncertu, ki ni bil v velemestu, ki se imenuje Ljubljana, je občinstvo pelo, živelo in dajalo tempo izvajalcu………in užitek je biti del tega.
In zato.
V velecenjeno mesto Ljubljana, na koncert……….NE HVALA.
Raje počakam še nekaj časa in uživam v prireditvi, kje bogu za hrbtom, pa magari v naših prelepih hribih.

P.S.
Pljuvalnik sem pa tudi kupil, zato kar…………….užgi po Hribovcu.

Nasmehni se, nekdo te ima rad................

ti si zihr en zabulen lublan
an,
e si prau na koncert, nebi gledu soseda kako sms – e piae

Na žalost nisem zabulen lublan………
Sem čistokrven hribovc, ampak bonton pa poznam in o obnašanju na javnih mestih, prireditvah, pa tudi nekaj obvladam……….

Ne bi rekla, da je scena na koncertih samo v Lj takšna kot si opisal. Sem že marsikje drugje v Sloveniji doživela še kaj hujšega.

hribovc, ti čisto verjamem in res je to moteče na koncertu. ampak, kreslin poje muziko za vse generacije in je pričakovati v Križankah, da bo koncert tako zgledal. V CD so pa gostje drugačni in je tam vzdušje drugačno, tudi bolj zrelo in tam tega ni. Pojdi raje tja na koncert, če si želiš “mirnega” koncerta. Križanke so pa res bolj tko tko, kaj se šele zunaj dogaja :))).
mi je pa vseeno kar malo žal, da nisem šla, se ga je slišalo do nas, pa smo kar daleč iz centra.

Mi na štajerskem ko gremo na koncert se imamo fajn. Se sprostimo in uživamo ob glasbi, tako da se ne pogovarjamo vmes, če pa že kdo slika ali pošilja smsje ali kdo komu kaj pove, pa nas ne moti, če znamo res uživat. Če pa gledaš na okoli kaj kdo dela ti pa sigurno ni koncert dosti zanimiv.

Meni se je nekaj podobnega zgodilo v CD na koncertu folklorne skupine Marolt. Ena je kar naprej čebljala in ni pustila drugim v miru uživati v prireditvi. Imela sem polno mero in sem ji rekla, če je lahko tiho. Nos do tal, ampak mir je pa tudi bil.
Kar se pa Križank tiče in Kreslina, sem bila lani. Lahko sem uživala v prijetnem vzdušju, obkrožena s sodelavci, ker sem karte kupila pri podjetju. Sicer sem se malo nelagodno počutila, obkrožena z bolj ali manj znanimi obrazi, kultura obnašanja pa je le na bolj zavidljivem nivoju.

Veliko sreče in užitkov naslednjič.

Jaz bi rad odšel na kakšen heavy metalni koncert pa je na takih koncertih veliko norcev,ki iščejo pretep,mamilašev,pjandur in ostalih fehtarjev,ki delajo samo pizdarije.Jaz pa bi rad užival in poslušal trde zvoke kitar ne pa gledal od kje me bo kdo lopnil,zaštihal,pobruhal,brcnil.Varnostniki pa tako ali tako “ne vidijo nič”.Všeč mi je tudi Punk a tam so tudi podobnih kultur.

Res je Nina, kakor si napisala, ampak saj sem hotel odklopit tisti dve, pa hlape, pa mi ni ratalo.Je klepetulja preglasila Kreslina.
Saj jaz ponavadi odklopim, pa pozabim, da je kdo okoli mene, samo je bilo res malo preveč moteče.

….to se dogaja povsod, ne samo na koncertu……v vseh gostilnah, pri zdravniku(?), čeprov je tm lepo napisano oz.narisano, da se mobilci izklopjo, celo med poukom, v avtomobilh – kazen je sicer 10 jurjev-ma……kjerkoli. Enim se zgleda še zdaj fino zdi, da se “znajo” po mobilcu pogovarjat….

mislim, da se ti je to tokrat pač zgodilo. moti pa me, da za ta neljubi dogodek kriviš ljubljano in ljubljančane. ali imaš komplekse ali pa ti misliš, da si nekaj več od nas. ne vem, od kod prepričanje, da smo ljubljančani neki “friki”, pa čist drugačni od vesoljne slovenije?! Ja, nismo! malo več strpnosti in lp, leonca

Jaz sem bila nazadnje kake dve leti nazaj na koncertu Radolfija v Križankah in se mi je ravno tako zamerilo obnašanje ljudi na koncertu. Pred nami sta dve ženski ves čas klepetali precej glasno… halo a prideš čvekat na koncert. Alkohol in kajenje…povsem neprimerno se mi je zdelo. Pa nenehno brnenje mobitelov ti pokvari ves užitek. Komaj sem se lahko tako namestila, da me je vse skupaj najmanj motilo. Šla pa ne bom več, ker zame ni to tisto pravo vzdušje. Pa nisem še stara, zahojena, niti “hribovka”…

Mislim da je to posledica odtujenosti, premajhne kulture ljudi oziroma premajhnega občutka za soljudi, ne glede na kraj, starost, narodnost in čas.

Hja tkole je.
Kamorkoli pogledaš je neka blišč in beda u lublan.Kot sem napisal, če si skrbno prebrala, nikjer drugod se mi to ni dogodilo.V največji vasi v sredi Slovenije, so bolj kulturni, vsaj na prireditvah.Sorči, ampak občutek imam, da so lublančani nekako privzdignjeni nad drugimi, gledajo jih nekako zviška.
Moram pa ti povedati, da sem sam tudi živel v prestolnici, pa sem odšel, ravno zaradi vzcvišenosti.
Ljudje se priselijo v Lj, iz ne vem od kod, da ne bom kaj narobe napisal, pa rewciva iz hribov in ker mislijo, da so pač sedaj v prestolnici, gledajo na vse iz viška.
Seveda so izjeme izuzete, lepo prosim, ne se istovetiti z temi, kako naj rečem, kakor nekakšnimi yapiji, ki se razkazujejo na ven, noter so pa čisto gnili.Že po pogovoru sodeč, zato se opravičujem, če sem malo poslošil zadevo in ste ljubljančani prizadeti.
Ampak za primerjavo vam lahko povem, da pri nas, če kdo slučajno kihne v trgovini, mu vsi, ki so tam, zaželijo, na zdravje, o odpiranju vrat ipd. stvareh, da sploh ne govorim.

se strinjam s tem, da je čisto drugače živeti v manjšem mestu, tudi to sem že poskusila, ampak mi ni preveč ustrezalo. eni imajo raje, da jih vsi poznajo in vsi pozdravljajo, drugi pa smo raje anonimni in sami zase. mogoče mi zato bolj ustreza življenje v velikem mestu, ker sem pač bolj zadržana.

jaz v ljubljani vidim veliko vsega: veliko nekulturnih, a tudi največ ljudi, ki vedo, kako se obnašati. veliko “raje”, a največ izobražencev. zato je res nedopustno posploševati. še sreča, da se lahko vsakdo svobodno odloča o tem, kje bo živel in kam hodil na koncerte. si prestavljaš, da bi jaz tebe zaničevala, ker pač nisi iz ljubljane? in se norčevala iz vaških ali gasilskih veselic, na katerih naj bi bili sami neotesanci? ne, se ne bi, ker tudi ne mislim tako.

skratka: živi in pusti živeti.

Ja hribovc, zaupaj nam tvoj kraj, kajti takih krajev je malo. Jaz sem nekoč živela v Ljubljani, zdaj pa že nekaj let živim na vasi in sem tudi tu že marsikaj doživela. Tko da ni povsod lepo ali pa grdo, je tudi nekaj vmes.

o ja, tudi pri zdravniku! sem dozivela, da je zenska, ki je prisla na pregled za delo, sredi preiskave za sluh, ko ima slusalke na glavi, zacela brskati po torbici, da bi se javla na telefon, ki ji je zacel zvoniti, mislim, eni res ne poznajo kulture!

Oj hribovc, koliko bi ti jaz lahko povedala o tem, kako je priti živet na vas….tam so ljudje ponosni na svojo bebavost, kajti oni so tam staroselci in zaradi tega večvredni in priseljencev ne sprejemajo, kreganje za vsak cm zemlje, če v zadnji vaški gostilni ne greš plesat z nekim norim vaščanom, si kurbica ,…..itd.. No, tako in še hujše bi zgledalo, če bi posploševala, dejstvo pa je, da se povsod najdejo taki in drugačni….

Verjetno bi pa lahko malo premaknil svojo rit stran od govoreče ženske in po alkoholu smrdljivega tipa….
In mimogrede, po čem sodiš, da on ni prihlačal na koncert iz kakšnih hribov??

Drugačne ?

Valjda , na koncertu mobitel ugasnjen , saj vemo kakšen je bonton, da lahko uživaš na koncertu.
Kaj pa počnejo drugi , na to pa na žalost ne moremo vplivati, kljub temu, da nas moti .

:)) tudi jaz bi rada šal na kak spodoben heavy koncert. Si mogoče bil par let nazaj v Izoli, ko so Iron Maiden imeli koncert? Meni je bilo prav všeč. Bila sem na tribuni, tisti bolj razbijaški feni so se pa itak drenjali pred odrom. V glavnem, če bi še bilo kaj takega…bi bilo prav fino.

LP

O lublančanka, sej bi, sej bi se presedel, pa so bili stoli označeni(oštevilčeni), pa Križanke polne 🙂 🙂 🙂

Prav imaš Leonca.
Se strinjam s teboj, res je tako, da so povsod taki in drugačni.Če se jim le lahko ognemo, ignoriramo, potem je v redu, se človek pač umakne in si misli svoje, tako v mestu, kakor na vasi.

Ko vse tole prebiram, se mi zdi, da sem res malo preveč popljuval lublančane.
Se jim iskreno opravičujem.
Ljudje so različni in se različno obnašajo na različnih krajih.Saj to mi je čisto jasno, kot beli dan.Sem se pač zjutraj stresel na forumu.
Me je pa pogrelo, resnično.
Ampak me je zanimalo predvsem to, kako reagirate ob takem početju nekoga, ki je moteč za okolico, ne vem, če se ravno ne morete presesti, umakniti, izklopiti dogajanje okoli sebe, ker je preveč moteče in če vas res tako moti, kako pač dotičnega opozorit, ne vem, opomniti na to, da kar počne, ni primerno za prostor, dogajanje in čas, ko se pač to dogaja.
Mogoče sem malo zakomliciral, ampak, saj je vseeno, če je veselica, koncert na vasi ali mestu.
Kaj naredite v tem primeru ženske.
Moški tudi različno reagirajo, nekateri bi kar po gobcu, drugi so tiho kot miške in se umaknejo.
Ne vem, zanima me vaša spontana reakcija, kako ste v takih primerih reagirale.

Največji blagor meni, ker bojkotiram take prireditve. Musko pa vseeno lahko poslušam in tiste prikazni na odru tud vidm v veleslavnih medijih…..

Ce se ne bi mogla umaknit in bi me res motilo, bi dotičnega lepo prosila, če preneha z motečo dejavnostjo.

Razen, če bi predolgo čakala in bi me hudo pogrelo… v tem primeru, bi mu manj lepo rekla :))

Kar se pa mobielov tiče, se mi pa čudno zdi, da se na takem koncertu sploh sliši zvonenje, pa tudi če se, se je praktično nemogoče pogovarjat. Ampak to z mobiteli je res poglavje zase….ne vem pa, če le v Ljubljani :))

Hojla Hribovc, zdejle sem Te pa našla na temle forumu in to z zelo zanimivo temo!Pa ne bi na temo Ljubljančani ali ostali, ker ljudi ne sodim po tem od kod prihajajo, pač pa po tem kako se obnašajo. Mene osebno to kar si napisal zelo rezbesni, ne morem pomagat, takšna pač sem!Čeprav sem ženska, se mi je zgodilo, da bi koga kar na gobec…………
Nedavno tega se mi je to zgodilo v kinu . Film ” Sestre Magdalenke.”
Gledamo film, v dvorani tišina, in ob prizoru, ko mati prednica neznansko ponižuje mlade ženske(sleči so se morale do golega in potem se je iz njih norčevala) , poleg mene neki mladec plane v glasen krohot!!!
Ti povem , da sem ga ozmerjala s kretenom in ne vem več čim še. Ampak je bil tiho kot rit in še pisnil ni nazaj, ampak, ga je bilo po mojem zelo sram!
Kar pa se tiče mobilnih telefonov , o tem raje ne bi…..
LP Jula

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close