Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske se same ne znajdejo

Ženske se same ne znajdejo

Babnice-nesposobnice, brez moških vam živeti ni.

Zdaj tako zgleda kot da ničesar ne delam sama in imam okrog sebe služinčad. A ti razumeš, da imamo ljudje drugačne prioritete? Ženska, ki se je odločila, da bo doma gospodinja, se bo fokusirala bolj na to. Ti si se odločil, da boš v svojem prostem času počel fizična dela. Zakaj jst ne smem imeti svojih “hobijev”? Zakaj hudiča moram znati zamenjati gume? Saj to učenje bi mi vzelo minimalno časa, ampak tega ne rabim. Kot še petsto drugih stvari. Imam druge interese. Je to tako težko razumeti?

Zanmiv hobi, ljudi zmerjati z budalami. Zelo produktiven hobi :).

Sorry, ampak, da tud žarnice ne znaš zamenjat, potem moraš met pa že orng temo v glavi.

Mogoče razmišlja v stilu kot sem že v tej temi napisal: http://med.over.net/forum5/read.php?124,10026173,10026246#msg-10026246

Seveda pa ima ženska lahko tudi kak hobi, če ji to ni dovolj in če ima še kaj energije. Primerni hobiji za žensko bi bili recimo vezenje, šivanje, pletenje, klekljanje ipd. :-)))

[/quote]

Joj, kje še najdeš žensko, ki zna vesti, štrikati? To so prave dame. Jaz imam pravi fetiš na take ženske, ki znajo taka dela.

Mogoče razmišlja v stilu kot sem že v tej temi napisal: http://med.over.net/forum5/read.php?124,10026173,10026246#msg-10026246

Seveda pa ima ženska lahko tudi kak hobi, če ji to ni dovolj in če ima še kaj energije. Primerni hobiji za žensko bi bili recimo vezenje, šivanje, pletenje, klekljanje ipd. :-)))[/quote]

Umrem od groze :-))))
Ok, štrikat znam, svoje čase sem kar nekaj puloverjev naštrikala….in šivat znam, mam mašino doma.
Oboje ne super, znam vzet kroj iz revije pa nekej sešit, enako pri štrikanju, zame je dobro.
Vse ostalo pa…. :-))) če me bo kdo hotel kdaj kaznovati za neprimerno pisanje na forumu, naj mi prinese
recimo en velik gobelin….:)
(po možnosti kkšne jelenčke)

Ja, to je isto.[/quote]
Če samo pogledaš kaj ti google da pod tema dvema imenoma ne more bit isto. Ali vidva nista opazila nobene razlike?
Mogoče vama samo nekaj prakse manjka 😉 Pejta probat s tistimi papagajkami kako cev zmontirat in bosta potem povedala 🙂

Kako pa kaj vajin zakon, ko ne poznata tako osnovnih orodij? Da vama ne pušča voda po vseh špranjah mim cevi…. :D[/quote]
Seveda imamo različne tipe in velikosti teh klešč. A gre se za poimenovanje in pri nas smo tistim manjšim kleščam rekli papagajke in prav tako tistim večjim, kjer imaš matico za nastavljanje velikosti odpiranja čeljusti.

Seveda pa ima ženska lahko tudi kak hobi, če ji to ni dovolj in če ima še kaj energije. Primerni hobiji za žensko bi bili recimo vezenje, šivanje, pletenje, klekljanje ipd. :-)))[/quote]

Moja mami me je učila vezenja, šivanja, pletenja…ful veliko stvari. Zdi se mi pomembno, da se to prenaša iz roda v rod in tudi obdobje otroštva je pravi čas, da se te stvari pokaže. Otroci so vedoželjni in preproste stvari so najbolj zanimive. Kar pa ne pomeni, da se danes s tem še ukvarjam, tudi ljubiteljsko ne:)).
Moji “hobiji” so čisto drugačni od moških, kar je meni razumljivo…On_ se pa še dons ne more s tem sprijazniti:). Kakšna sem, da ne znam niti gum zamenjat:). Da ne govorimo o električarskih, kleparskih in ne vem še kakšnih delih. Kaj vse zamujam:))).

Moji hobiji pa niso nič drugačni kot hobiji moških. Ne čutim potrebe, da bi bili drugačni.
Kolesarim, gorolazim, smučam, tečem in tako naprej. Ne zdi se mi potrebno, da bi se kot ženska morala odrekat športnim hobijem in namesto tega plesti ali pa hoditi na aerobiko.

Ok, hobiji so nekaj, ampak tukaj se folk vpikuje, kaj bi morala vsaka ženska znati, da je vsesplošno uporabna. Primer je menjavanje gum ali polaganje ploščic ali napeljevanje štroma po bajti (štemanje) ali sekanje drv…skratka vse to naj bi znala prava ženska, ker sicer je neuporabna in nič ne zna in jo bo lajf še tepel, ko bo bogu za hrbtom, brez signala, brez možnosti asistence čakala na usmiljenje mimoidočih.

Ja, ampak nešteto ni ravno hobi. Hobiji so prostočasna dejavnost, nekaj kar uživaš. Šivanje je meni muka in to delam le ko jenuja. Enim je pa to hobi in šivajo iz veselja, ne samo iz nuje.
Je pa tudi meni samoumevno, da znaš zamenjat gumo, če imaš seveda avto in izpit. Ostalo pa odvisno od potreb. Polaganje ploščici, napeljava elektrike – koliko moških to zna? To pa res ne rabiš redno.
Sekanje drv pa odvisno kako kurjavo imaš doma. Če si v bloku, tega res ne rabiš. Če pa si v hiši in kurite na drva pa je to samoumevno, da znaš.

Folk to počne za svoj hobi, da potem lahko rečejo, kako so vsestranski. Počnejo stvari, ki so prilično enostavne za razumeti, nekatere so fizične. Ne razumejo pa, da se nočemo vsi ukvarjati z enostavnimi deli.

Zadnjič smo ženske cepale od smeha. V družbi se je spontano razvila debata, kaj si moški (vsi +/- 40) želijo za darilo oziroma kaj kupiti moškemu in ne zgrešiti. V en glas so tulili, da so najbolj primerni kakšni multifunkcijski nožki, pa orodje za popravilo (tudi avta), pa set izvijačev in klešč (ampak vsaj 256-delni), pa takšne in drugačne svetilke, ki svetijo najmanj do lune, pa GPS-i al kaj so že vse tiste naprave. A v družbi sami takšni, ki majo polne riti vsega, na potovanje jih ne spraviš drugače kot z avionom in v hotel s petimi zvezdicami, najdaljši izlet je na sosednji hrib, pa še ta z avtom, za katerega pa, če slučajno crkne, itak rabiš pooblaščeni servis, samo da ti odpre havbo. Ampak ne, oni potrebujejo set za preživetje v “naravi”. Veš da. Ampak kaj češ, to imajo zgleda v krvi…

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Moja mami me je učila vezenja, šivanja, pletenja…ful veliko stvari. Zdi se mi pomembno, da se to prenaša iz roda v rod in tudi obdobje otroštva je pravi čas, da se te stvari pokaže. Otroci so vedoželjni in preproste stvari so najbolj zanimive. Kar pa ne pomeni, da se danes s tem še ukvarjam, tudi ljubiteljsko ne:)).
Moji “hobiji” so čisto drugačni od moških, kar je meni razumljivo…On_ se pa še dons ne more s tem sprijazniti:). Kakšna sem, da ne znam niti gum zamenjat:). Da ne govorimo o električarskih, kleparskih in ne vem še kakšnih delih. Kaj vse zamujam:))).[/quote]

pol sem pa čisto narobe razumel. Mogoče si pa on po tihem želi šivat, štrikat in klekljat namesto šraufanja zidanja in malanja.

Se hecaš? Meni je hobi, ko grem teči. Ko imam pa defekt, je pa to nuja, da rešim. Doma kurimo na drva in sekanje drv mi je nuja. Super, če je komu to hobi. Meni ni. Tudi služba mi ni hobi. Tudi pomivanje posode mi ni hobi. Pa vse to počnem.
Bi bila pa vesela, če bi imela koga, ki bi mu bilo vse to hobi.

Malanje tudi naredimo sami doma, samo vsak se temu upira, zgleda, da nobenmu to ni hobi.

A dej no dej.
A menjavanje gum je hobi? Pa žarnic? To je čisto osnovno šofersko znanje.
In fizična dela tudi ne morejo bit hobi….jest vrta ne preštiham za hobi, ampak zato, da bo
kaj raslo. In drv ne sekam za hobi, ampak zato, ker preveliki kosi ne gredo v peč.
Finta je v tem, da me noben ne vpraša, al jaz to bi, al jaz to ne bi, pa če so ta dela men
“preenostavna” pa ne vem kaj…treba je narest in to je to.
In tega PAČ ne delam zato, da bom “vestransko uporabna”…kera formulacija, ej…

Se hecaš? Meni je hobi, ko grem teči. Ko imam pa defekt, je pa to nuja, da rešim. Doma kurimo na drva in sekanje drv mi je nuja. Super, če je komu to hobi. Meni ni. Tudi služba mi ni hobi. Tudi pomivanje posode mi ni hobi. Pa vse to počnem.
Bi bila pa vesela, če bi imela koga, ki bi mu bilo vse to hobi.[/quote]

Tako je. In ko je nuja se ljudje znajdemo na različne načine, a ne. Nekaterih stvari se lotimo sami. Ne pa vsega, za vsako ceno, ker je to kao ful dobro:)).

Fiši ne se jezit name 🙂
Ni vse to moj hobi se mi pa zdi škoda, da bi za to, da mi nekdo zamenja gumo na avtu, plačeval asistenco. Meni nesmisel.
Nimam pa nič proti, če ti tako trošiš svoje prihranke in podpiraš državo, da ne propade, če bi še ti nehala bi bilo pa vsega konc…. :))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

[sub]a[/sub]

95% kao intelektualnih del je rutinskih.
Sedaj se samo cakam, da mi reces, da to ni res.

Mi smo doma malali na vsake 3 leta. Ne vem sicer zakaj, očitno se je moralo:). Danes mi se lotila malanja kvečjemu za kakšno klet. Mi je lepše in boljše, ko to delajo profesionalci. Imajo posebne tehnike, znanje, da je delo opravljeno tako kot mora bit. Tudi ploščice sem že polagala sama, v mladosti kot pomoč neki družini. Ampak to ni enako kot če ti pride nekdo, ki to počne vsaj 40 ur na teden, 20 let. Seveda je tu marsikje ovira denar, ker nič ni zastonj.

Menjava gum je v bistvu prihranek. Si predstavljaš koliko časa porabiš za čakanje, če tega ne zmoreš sam narediti. Da ne govorimo o tem, da sem jaz imela defekt daleč stran od mobilnega signala, daleč stran od kakega naselja. Preden bi prišla do signala in preden bi kdo iz mesta našel do tja gor, bi zamenjala že vse kole :).
Zdaj boš zvedela, da vse to, kar delaš, delaš zato, ker nimaš polno rit keša, da bi vse to najela plačano pomoč.

Skela, kaj praviš, da si medva najdeva vsaka enega bogatega dedca, da bo plačeval vsa ta dela po hiši in okrog hiše? Veš kake fine dame bova, če bodo vse drugi naredili namestu naju. Samo bogatega dedca rabiva.

Mi smo doma malali na vsake 3 leta. Ne vem sicer zakaj, očitno se je moralo:). Danes mi se lotila malanja kvečjemu za kakšno klet. Mi je lepše in boljše, ko to delajo profesionalci. Imajo posebne tehnike, znanje, da je delo opravljeno tako kot mora bit. Tudi ploščice sem že polagala sama, v mladosti kot pomoč neki družini. Ampak to ni enako kot če ti pride nekdo, ki to počne vsaj 40 ur na teden, 20 let. Seveda je tu marsikje ovira denar, ker nič ni zastonj.[/quote]
No vidiš ko si bila mlada si polagala ploščice, sedaj samo še na ploščice…. :)))
Pa si uspešna tut brez asistence? 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close