Ženske se same ne znajdejo
Moja pot do sestankov in sami sestanki so vedno na območju, kjer je signal. Ne živim v božjih rovtah. Prej bi se zgodilo, da bi mi crknila baterija. Ali bi jo filala v avtu ali pa bi mimoidočega prosila, če lahko pokličem preko njegovega fona asistenco. V kolikor bi mi kdo nesebično pomagal, bi mu absolutno dala denar.
Pa ti še dimnikarja ne rabiš, ki bi naj bil obvezen. 🙂
Občudujem takšne samostojne ženske.[/quote]
Samo take ženske so redkost. Tako, da vsaka čast takim sposobnim ženskam.[/quote]
Sploh ne. Jaz nisem nobena bela vrana….ženske marsikaj znajo…ampak se po starodavnem dogovoru
delajo nemočne in nesposobne, zato da se moški lahko izkažejo pred njimi…a veš, kok se vsakemu
moškemu neverjetno fajn zdi, ko je “rešil” ubogo, nemočno žensko…kar sije…
Jah, tko je to.
Kako vam rata tolk defektov narest? Al ste vse že stare al pa vozite stare kripe in živite v stanovanjih, hišah, ki niso redno vzdrževani.[/quote]
Nisem vedela, da je gumidefekt odvisen od starosti avta. Vsak dan nekaj novega zvem.
Nisem vedela, da se v redno vzdrževeniah stanovanjih in hišaš ne more zgoditi, da bi crknila žarnica ali varovalka. Pri nas je navada, da žarnico oz. sijalko menjamo, ko crkne. Ne pa preventivno.
Kako vam rata tolk defektov narest? Al ste vse že stare al pa vozite stare kripe in živite v stanovanjih, hišah, ki niso redno vzdrževani.[/quote]
Nisem vedela, da je gumidefekt odvisen od starosti avta. Vsak dan nekaj novega zvem.
Nisem vedela, da se v redno vzdrževeniah stanovanjih in hišaš ne more zgoditi, da bi crknila žarnica ali varovalka. Pri nas je navada, da žarnico oz. sijalko menjamo, ko crkne. Ne pa preventivno.[/quote]
Pri novih avtomobilih in določenih znamkah, nimaš več klasičnih gumi defektov.
Na stanovanje oz. hišo sem mislila, ko je skela omenjala dimnik. Glede žarnic je pa tako, da je pri novih življenjska doba izredno dolga. Res pa je, da se cene gibljejo od 20€ naprej za eno ubogo žarnico:). Res se ne spomnim, kdaj je prišlo do kakšne “okvare”. Boš rekla, da je to sreča?:) Tudi možno.
Daj me razjasni no, kakšni so potem neklasični gumidefekti in kateri avti so to in koliko stari?
Ja, sem že tako dolgo na svetu, da sem že kar nekaj žarnic, sijalk in podobnih zadev zamenjala. Blagor tebi, ki še ne živiš tako dolgo, da se ti to še ni nikoli zgodilo.
Pa glede dimnika, veš to je potrebno vsako leto početi. Tako, da sploh ni treba biti star, da se ti to delo zgodi. Če počistiš sam, je potem dimnikar dosti cenejši. Ker samo kontrolo naredi.
Nisem vedela, da se v redno vzdrževeniah stanovanjih in hišaš ne more zgoditi, da bi crknila žarnica ali varovalka. Pri nas je navada, da žarnico oz. sijalko menjamo, ko crkne. Ne pa preventivno.[/quote]
Pri novih avtomobilih in določenih znamkah, nimaš več klasičnih gumi defektov.
Na stanovanje oz. hišo sem mislila, ko je skela omenjala dimnik. Glede žarnic je pa tako, da je pri novih življenjska doba izredno dolga. Res pa je, da se cene gibljejo od 20€ naprej za eno ubogo žarnico:). Res se ne spomnim, kdaj je prišlo do kakšne “okvare”. Boš rekla, da je to sreča?:) Tudi možno.[/quote]
To o menjanju žarnic se pa hecate, a ne?
A če ti crkne žarnica. pol v temi sediš, dokler ti je kdo ne pride zamenjat, al kaj?
Dejte no pretiravat…
Svaka čast Skeli, da vse to zna!. Jaz priznam, ne znam menjati gume, kljuke na vratih, itd – ne vem zakaj bi to mogla znati! Zaradi tega ni moje življenje nič bolj bogato. To mi naredi partner, prijatelj, brat, hišnik kdor je pač pri roki. Saj pa vsi vsega ne znamo. Znam pa marskikaj drugega npr speči slasten sufle ali pa ribico. Me zanimajo vrhunska vina in lahko tudi na to temo s kom govorim, obvladam masažo, … Zakaj morajo danes ženske znati vse? Če bi ženske malo manj govorile, manj tečnarle, več poslušale in imele malo več empatije, bi partnerji z veseljem naredili kaj za njih oz. namesto njih.
Jest ne znam vsega….in veliko stvari je, ki so mi pretežke…ampak da pa grem a priori iskati pomoč samo
zato, ker je to “moško ” delo…to je pa kozlarija….
Ta delitev se mi od nekdaj zdi butasta do amena…a zdej bo dec lačen in neopran če žene ni doma…žena
bo pa v temi sedela. če moža ni doma? Opravilno sposobni, odrasli ljudje ne znajo narest osnovnih stvari?
Jaz pogledam….če ni kej posebej kunštnega ali fizično zahtevnega, potem se lotim. In to enako pri kuhanju,
šivanju, menjanju olja ali polaganju ploščic. Sej to ni nobena raketna znanost, no.
Konkretno tisti slavni raufenk včeraj….vzameš zajlo s žično krtačko na koncu, odpreš loputo, požokaš z zajlo
parkrat gor in dol, pospraviš pepel in saje, ki priletijo dol…in to je vse.
A zdej bom zato klicala “strokovnjaka” ? (Ja, bom vsake par let plačala dimnikarja, da ornk spuca, ziher je le
ziher)
Govorila bom pa točno tolk, kolkor mi paše….in tud empatije mam čist dovolj…res ne vem, kaj ma to veze…
Pokliče asistenco. Zato zgleda, da je največja katastrofa to, če crkne telefon. 🙂
Da zna moški opravljati “ženska” opravila in obratno, je seveda to prednost zaradi samostojnosti.
Ker vsak ve, da ne rabi drugega nujno zaradi preživetja. Da moški ve, da se bo ženska sama znašla in ne bo sedela v temi, če crkne varovalka ali žarnica…In da ženska ve, da ne bo moški umrl od lakote ali odšel k mami, ker si ne bo sposoben sam skuhati.
Takšen odnos potem obema nudi občutek svobode in miru, ker ni nekega strahu ali občutka dolžnosti, da bi morali ob partnerju stati, kot ob otroku, ki se ne znajde sam v nepredvidljivih situacijah.
Forum je zaprt za komentiranje.