Ženske se same ne znajdejo
Ni čist tko….ona je napisala, kako ji “dobri ljudje” zamenjajo žarnico, oziroma njej še sploh ni
nobena crknila. Ne gre zato, ali ima kdo dovolj DENARJA, da najame ljudi, ki kaj naredijo
namesto njih. Gre čist samo za odnos – njen NI TREBA, ker ona ima druge, da naredijo zanjo.
Pa to nima veze s sposobnostjo ali znanjem, po mojem samo z pripravljenostjo lotiti se nekega
sela ne glede na to, ali je “moško” ali “žensko”, pa s časom, ki ga imaš na razpolago.
V končni fazi lahko dnar poverbam, pa mi ne bo treba nikol več nič delat….a je to cilj?
Po mojem ne.
Jaz razumem, da je nekdo tako okupiran z kariero, da mu ZMANJKA časa…to je čist ok.
Da se pa ne lotiš česa, ker je to “moško delo”…je pa zame mem.
Človek, ki ponižuje druge, največ pove sam o sebi.
Neka ženska, ki je uspešna v službi, ki fajn zasluži. Mora tudi resno delati. Predvsem pa ne bo taka ženska imela poniževalnega odnosa do ljudi, ki delajo. Pa ne glede ali so čistilke ali pa vrhunski znanstveniki. Pa tudi ne bo se prepirala z Matkičem glede plače in se mu posmehovala.
Poniževal odnos glede teh zadev imajo lahko kvečjemu tiste osebe, ki so do denarja prišle na enostaven način. Torej zadetek na loteriji ali pa recimo bogata dediščina pa nekom ali pa še najbolj verjetno, da jih mož financira, ker on dobro zasluži, one pa so samo lepe in kako srajco zlikajo pa je.
Jaz tebe popolnoma razumem in marsikatero delo doma ali pa kje drugje opravim z veseljem. Ampak dajte še vi razumeti njo. Jaz jo popolnoma.[/quote]
Jo tudi jaz razumem, vendar kljub temu ne gledam in ne pišem podcenjevalno o nikomur. pa naj bo kmet, gospodinja, snažilka, zdravnik ali učitelj.[/quote]
To je pa druga zgodba. In dam prav tebi.
Ha, ha, veš arhitektke imajo narejen faks. Torej neko znanje, razgledanost. Kar pa GF nima. Daj mi povej, katera arhitektka bo imela čas vse dni monat tu gor?
Verjamem pa, da je njen mož uspešen biznismen in fajn služi, da potem njej ni treba migat, da lahko mona tu gor.[/quote]
Veš, obstajajo ljudje, ki nimajo faksa, nimajo znanja, niso razgledani, povrhu vsega so še odvratni, nesposobni, … in še kaj bi lahko naštela. Pa jim vseeno v življenju rata. Tudi meni ni jasno kako.
Se ne ubadam s tem, nisem te sreče, zato pač zaviham rokave in si rečem kaj češ… zato imam pa kaj drugega, kar oni nimajo. Ok?
Tudi to je primer poniževanja.
Kot, da je človek kaj manjvreden ali manj pameten, če dela za minimalca.
V tej naši državi je ravno obratno. Najvišje plače imajo ponavadi tisti, ki so tja prišli le preko VIP, državo pa vodijo v propad.[/quote]
EB-jeva hitra izpeljanka. Z Matkićem sem se pogovarjala o čisto drugem kontekstu. On piše, kako je ponosen na minimalca, kako še prihrani vsak mesec in da ne bi rad več zaslužil za ceno manj prostega časa. Prav, če bo živel cel lajf pri mamici. Sicer pa to ni denar, s katerim bi familije preživele in še hkrati prihranile.
Ni čist tko….ona je napisala, kako ji “dobri ljudje” zamenjajo žarnico, oziroma njej še sploh ni
nobena crknila. Ne gre zato, ali ima kdo dovolj DENARJA, da najame ljudi, ki kaj naredijo
namesto njih. Gre čist samo za odnos – njen NI TREBA, ker ona ima druge, da naredijo zanjo.
Pa to nima veze s sposobnostjo ali znanjem, po mojem samo z pripravljenostjo lotiti se nekega
sela ne glede na to, ali je “moško” ali “žensko”, pa s časom, ki ga imaš na razpolago.
V končni fazi lahko dnar poverbam, pa mi ne bo treba nikol več nič delat….a je to cilj?
Po mojem ne.
Jaz razumem, da je nekdo tako okupiran z kariero, da mu ZMANJKA časa…to je čist ok.
Da se pa ne lotiš česa, ker je to “moško delo”…je pa zame mem.[/quote]
Je tako, kot si ti napisala. Ni ženskih in moških del. So samo dela, ki jih lažje opravijo ženske in pa dela, ki jih lažje opravijo moški. Ti pa iskreno priznam, da meni na misel ne pride, da bi zamenjala žarnico. To pri nas počne dedc. Mislim, da bi se počutil kot skopljenec, če bi me videl viseti na kakšni lojtri (še prej bi umrl od smeha :)), zato pa mu jaz ne pustim blizu pralnega stroja. Če ne bi imela denarja za najet “strokovnjaka” bi jo pa zamenjala sama. Kaj pa naj? Sedim v temi? Kaj vse sem že v življenju počela ….
Po mojem ne.
Da se pa ne lotiš česa, ker je to “moško delo”…je pa zame mem.[/quote]
Je tako, kot si ti napisala. Ni ženskih in moških del. So samo dela, ki jih lažje opravijo ženske in pa dela, ki jih lažje opravijo moški. Ti pa iskreno priznam, da meni na misel ne pride, da bi zamenjala žarnico. To pri nas počne dedc. Mislim, da bi se počutil kot skopljenec, če bi me videl viseti na kakšni lojtri (še prej bi umrl od smeha :)), zato pa mu jaz ne pustim blizu pralnega stroja. Če ne bi imela denarja za najet “strokovnjaka” bi jo pa zamenjala sama. Kaj pa naj? Sedim v temi? Kaj vse sem že v življenju počela ….[/quote]
Enkrat sem gledala eno predstavo, ko je ena huda bejba telovadila na lojtri….ti povem,
zadeva je bila uiber seksi….lahko pa do lustra nastaviš drog (dobiš zdaj montažne, nečakinja
ga ima) …menda je ful v redu za postavco…
Veš, za moj uspeh (pa da se ne bo kdo smejal: za nekoga, ki si briše rit s stoevrskimi bankovci, bo smešno, da jaz govorim o nekakšnem uspehu) so bili največkrat zaslužni ravno neki vratarji, ki so me spuščali k direktorjem, snažilke, ki so imele kakšne informacije ipd… Treba je ostati skromen v duši, ne glede na to kako ti v življenju gre…
Veš, za moj uspeh (pa da se ne bo kdo smejal: za nekoga, ki si briše rit s stoevrskimi bankovci, bo smešno, da jaz govorim o nekakšnem uspehu) so bili največkrat zaslužni ravno neki vratarji, ki so me spuščali k direktorjem, snažilke, ki so imele kakšne informacije ipd… Treba je ostati skromen v duši, ne glede na to kako ti v življenju gre…[/quote]
Vsekakor. Pa četudi služiš po nekaj 10 jurjev na mesec je prav, da spoštuješ vse. Tudi tiste na minimalcih. Pravzaprav morajo tisit na minimalcih ponavadi trdo garati. Tako, da si še toliko bolj zaslužijo spoštovanje.
Je tako, kot si ti napisala. Ni ženskih in moških del. So samo dela, ki jih lažje opravijo ženske in pa dela, ki jih lažje opravijo moški. Ti pa iskreno priznam, da meni na misel ne pride, da bi zamenjala žarnico. To pri nas počne dedc. Mislim, da bi se počutil kot skopljenec, če bi me videl viseti na kakšni lojtri (še prej bi umrl od smeha :)), zato pa mu jaz ne pustim blizu pralnega stroja. Če ne bi imela denarja za najet “strokovnjaka” bi jo pa zamenjala sama. Kaj pa naj? Sedim v temi? Kaj vse sem že v življenju počela ….[/quote]
Enkrat sem gledala eno predstavo, ko je ena huda bejba telovadila na lojtri….ti povem,
zadeva je bila uiber seksi….lahko pa do lustra nastaviš drog (dobiš zdaj montažne, nečakinja
ga ima) …menda je ful v redu za postavco…[/quote]
Haha :))) že slišim dedca, kaj bi mi rekel:
Ej, dej pejd raj dol … ziher si boš kej nardila :)))
Odpor ni pri vseh enak. Največ ga je pri tistih, ki so že v osnovi razvajeni. tistim je problem že, če morajo migniti s prstom, pa se že smilijo sebi.
Seveda pa tudi otroci radi pomagajo, ker človeku paše, če se še malo razmiga, potem ko cel dan sedi v službi ali pa v šoli.
Seveda pa ni vsak dan fizičnega dela. Je prej izjema, kot pa pravilo.
Odpor ni pri vseh enak. Največ ga je pri tistih, ki so že v osnovi razvajeni. tistim je problem že, če morajo migniti s prstom, pa se že smilijo sebi.
Seveda pa tudi otroci radi pomagajo, ker človeku paše, če se še malo razmiga, potem ko cel dan sedi v službi ali pa v šoli.
Seveda pa ni vsak dan fizičnega dela. Je prej izjema, kot pa pravilo.[/quote]
Nisem bila razvajeno dete. Tudi ne podpiram razvajenosti.
Tudi to je primer poniževanja.
Kot, da je človek kaj manjvreden ali manj pameten, če dela za minimalca.
V tej naši državi je ravno obratno. Najvišje plače imajo ponavadi tisti, ki so tja prišli le preko VIP, državo pa vodijo v propad.[/quote]
EB-jeva hitra izpeljanka. Z Matkićem sem se pogovarjala o čisto drugem kontekstu. On piše, kako je ponosen na minimalca, kako še prihrani vsak mesec in da ne bi rad več zaslužil za ceno manj prostega časa. Prav, če bo živel cel lajf pri mamici. Sicer pa to ni denar, s katerim bi familije preživele in še hkrati prihranile.[/quote]
Če rabiš za vsako domače opravilo serviserja, ki ga plačaš, res ne. Če pa znaš kaj postoriti tudi sam, pa kar gre.
Seveda pa ni vsak dan fizičnega dela. Je prej izjema, kot pa pravilo.[/quote]
Nisem bila razvajeno dete. Tudi ne podpiram razvajenosti.[/quote]
Saj, razvajenost ima takšen negativni pomen, kot če priznaš kakšen zločin. 🙂
Prav tako se niti noben otrok ali starš, ne zaveda, da otroka razvaja. Vsak samo zagovarja svoj način, ki se mu zdi edini pravilen in najboljši.
Če otroku ni do dela ali če starša ne upošteva, potem starš meni, da od njega preveč pričakuje. Z raznimi oblikami pomilovanja, pa otrok staršu še dodatno vceplja občutek krivde in tako starš od otroka vedno manj pričakuje.
Mah ženske…
Kaj sploh one zmorejo. Avtor teme je povedal resnico. Ženska brez moškega ne preživi. Še tok samostojna ženska, kot je skela. vsestransko uporabna, univerzalna, zrela, odgovorna, resna, pravi, da je življenje v dvoje lažje, pa neki bi se cortala, pa za nov let ne bi bla rada sama,…That’s so feminine.
Niste ženske tok trdožive, močne, kot nam tu nakladate, da ste…
Ja lej, če te noben ne mara, ti pač ne preostane drugega, kot da se znajdeš sam. Vsak se znajde po svoje. Nič sramotnega ni sprejeti pomoč drugega, kakor ti želiš tu prikazat. Ljudje smo vendar socialne bitja, če sploh razumeš, kaj to pomeni. Kak sociopat tega verjetno ne razume.
Ja lej, če te noben ne mara, ti pač ne preostane drugega, kot da se znajdeš sam. Vsak se znajde po svoje. Nič sramotnega ni sprejeti pomoč drugega, kakor ti želiš tu prikazat. Ljudje smo vendar socialne bitja, če sploh razumeš, kaj to pomeni. Kak sociopat tega verjetno ne razume.[/quote]
To lahko kar sebi razlagaš.
A če nimaš ženske si sam ? :D. Mogoče je tako pri vas asocialnežih.
In ja, meni bi ženska pokvarila novo leto. V tem primeru grem raje s frendi žurat. Bolj bo zabavno, večje pizdarije lahko počnem, overall much fun. Ne pa tisto objemanje, poljubljanje, romantika, do jutro gledaš eno in isto faco. Potem pa da mi tm še jamrat začne, kako se ji spi, da ji ni všeč glasba, da jo noge bolijo,…
Vlačite tisto žensko s sabo, kot kos prtljage. Kamorkoli greste, treba še žensko s sabo vzet. In potem se še čudite, zakaj imate tako malo prijateljev lol
Točno tako. Ženske smo vsestransko uporabne in univerzalne in prav to je tisti del našega šarma, ki vas najbolj pritegne. Všeč vam je, da smo samostojne in da znamo poskrbeti zase, vse do trenutka, ko v naše življenje vstopite vi. Potem to skrb želite prevzeti nase. Ker je to značilnost vašega spola. Da ste močni, pogumni, trdni, zaščitniški, pametni. Prav je, da se hočete tako obnašati in neumna je vsaka, ki se temu upira.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://www.models-port.com/images/hsv7/hsv_050307_2.jpg[/img]