Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske se same ne znajdejo

Ženske se same ne znajdejo

Pahnjena je v drugačno življenjsko situacijo.[/quote]…in ima drugačno življenjsko filozofijo.[/quote]

Naredi vse sam…glej On_, ti si itak super junak, s super znanjem, hotenjem, vedenjem. Upam, da dosledno predajaš to znanje naprej in bodo tvoje hčerke znale vsa težja fizična, umazana dela. V roko jim porini čim več težkih orodij, naj punce garajo. Pa pazi, da ne bodo zanemarjale gospodinjskih del, ki jih opravlja tvoja žena. In to je potem to. Še v šolo jim ni treba več hodit. Preskrbljene, samostojne bodo za celo življenje.

Vem, da ne odgovarjaš meni, ampak me pa pogreje če ti moram trikrat isto pisat…nikamor
nisem bila “pahnjena”…to je prvo in vse znam delati že od prej…to je drugo.[/quote]

Ok, primorana. Glej, celo otroštvo sem živela z mamo, ki je vse sama postorila, ker je to morala. Vsega se je lotila sama, ker ni bilo moške roke pri hiši. Otroci smo ji pomagali po svojih najboljših močeh. Veliko nas je iz tega razloga tudi naučila. Sami smo malali, sami prestavljali težke stvari, sami popravljali, sami zamenjali žarnice, sami prekopali vrt itd. Povsod sem bila zraven. Moja mami se je zavestno odrekla moškim, zato je vse padlo na njo.
In ja, ti si tudi sama za vse. Ne rečem, da tega nisi znala že prej, ampak dejstvo je, da delaš stvari, ki jih sicer moški pri hiši ali pa vsaj cela družina skupaj.[/quote]

Potem pa si se potrudila, našla moškega, ki ti da vsak mesec finančno inekcijo in se lahko preseravaš.

Vem, da ne odgovarjaš meni, ampak me pa pogreje če ti moram trikrat isto pisat…nikamor
nisem bila “pahnjena”…to je prvo in vse znam delati že od prej…to je drugo.[/quote]

Ok, primorana. Glej, celo otroštvo sem živela z mamo, ki je vse sama postorila, ker je to morala. Vsega se je lotila sama, ker ni bilo moške roke pri hiši. Otroci smo ji pomagali po svojih najboljših močeh. Veliko nas je iz tega razloga tudi naučila. Sami smo malali, sami prestavljali težke stvari, sami popravljali, sami zamenjali žarnice, sami prekopali vrt itd. Povsod sem bila zraven. Moja mami se je zavestno odrekla moškim, zato je vse padlo na njo.
In ja, ti si tudi sama za vse. Ne rečem, da tega nisi znala že prej, ampak dejstvo je, da delaš stvari, ki jih sicer moški pri hiši ali pa vsaj cela družina skupaj.[/quote]

Ne, tud “primorana” nisem. Pač sploh ne razmišljam tako, kot ti. Da “delam stvari, ki jih sicer
moški”….delam pač stvari KI JIH JE TREBA NAREDITI. Nič več, nič manj.
Sem že napisala, da ne delim na moška in ženska dela, ampak samo na tista, ki jih znam ali
zmorem sama, pa na tista, za katera najamem pomoč.

Oh, pa saj se najde rešitev….ogromno jih je brez službe, pa si najameš kerlca za vse to
naredit, pa še …hm….ostalo zraven poservisira?[/quote]

Samo takega serviserja je treba plačat :). Brezposelni rabi keš :). Jaz pa nimam bogatega dedca, da bi me zalagal s kešem. Moram kar sama vse zaslužit.

Sploh pa bi me bilo sram, če ne bi znala sama žarnice kupit in zamenjat. Pa toliko sem praktična, da imam ponavadi kako na zalogi. Da ne čepim v temi :), če crkne. Take stvari namreč znajo že otroci.[/quote]

Si jih kupila še na zalogo. Ja, tako so delali moji starši. Po celi bajti so bile enake žarnice in ko je ena šla, si samo skočil po novo. Včasih smo otroci še kakšno varovalko ven vrgli, da je bilo ziher, ko smo menjavali žarnico:).
Lepo, da si vsestransko uporabna.

Ne, tud “primorana” nisem. Pač sploh ne razmišljam tako, kot ti. Da “delam stvari, ki jih sicer
Sem že napisala, da ne delim na moška in ženska dela, ampak samo na tista, ki jih znam ali
zmorem sama, pa na tista, za katera najamem pomoč.[/quote]

Saj….meni pa NI TREBA TEGA DELATI. V tem je ves keč.

Oh, pa saj se najde rešitev….ogromno jih je brez službe, pa si najameš kerlca za vse to
naredit, pa še …hm….ostalo zraven poservisira?[/quote]

Samo takega serviserja je treba plačat :). Brezposelni rabi keš :). Jaz pa nimam bogatega dedca, da bi me zalagal s kešem. Moram kar sama vse zaslužit.

Sploh pa bi me bilo sram, če ne bi znala sama žarnice kupit in zamenjat. Pa toliko sem praktična, da imam ponavadi kako na zalogi. Da ne čepim v temi :), če crkne. Take stvari namreč znajo že otroci.[/quote]

Sej sem napisala, da ga najameš. In plačaš seveda.
Če je dobro narejeno, se pa ja splača 🙂

zmorem sama, pa na tista, za katera najamem pomoč.[/quote]

Saj….meni pa NI TREBA TEGA DELATI. V tem je ves keč.[/quote]

Ja blagor ti, kaj naj ti rečem. Če ti je to tako odveč, si si pač uredila drugače.
Kot sem rekla, vsak po svoje.

Saj pa se ženske borite za enakopravnost. Ali ne ? 🙂
Ali kako si predstavljate to vašo enakopravnost ?

Skelino zagovarjanje enakopravnosti je še upravičeno, če je res sama tako samostojna. Od drugih žensk, ki znajo samo peglati, pa tu pa tam kaj skuhati, pa mi res ni jasno, kaj bi one sploh rade. 🙂

Ne vem no… prav čudno nekateri razmišljate. Moj dedc je zelo tehnični tip in marsikatero stvar obvlada. Se je pa ne loti iz čisto matematičnega razloga. Zakaj bi se za*ebaval z menjavanjem ene pipe, ki bo njemu ziher vzela dve uri, če lahko v teh dveh urah zasluži s tistim kar zna bistveno več, kot pa stane vodovodar, ki bo to delo opravil v eni uri. Enako razmišljam tudi sama.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ja blagor ti, kaj naj ti rečem. Če ti je to tako odveč, si si pač uredila drugače.
Kot sem rekla, vsak po svoje.[/quote]

Ni mi odveč, marsikaj bi sama zmogla…pa mi NI TREBA. Fak ej, same trdonje kle gor. In po drugi strani…vsa dela, ki jih omenjaš, so običajno 1-2x na leto ali na par let ali sploh nikoli. Živim v hiši in ne brkljam non stop. Ok, drva imamo le za kamin, ki je bolj okrasne narave. Drevje se obreže, ampak tu ni omembe vredno sploh o tem debatirat. Listje se grabi, so what? Če pa je treba drevo izruvat oz. posekat, pa so zato moški, ker je to tudi nevarno delo. Pravtako zahteva fizično moč.

Margot, paše po dolgem času prebrati nekaj uporabnega:). Hvala ti za ta post, ker me drugi želijo narediti zmešano:).

Seveda imamo različne tipe in velikosti teh klešč. A gre se za poimenovanje in pri nas smo tistim manjšim kleščam rekli papagajke in prav tako tistim večjim, kjer imaš matico za nastavljanje velikosti odpiranja čeljusti.[/quote]Glej, če je meni stari rekel, da mu prinesem rorcange se je točno vedelo katere klešče moram prinest. Pri vas ste očitno prinesli vse klešče kar jih je bilo pri hiši….. :))))[/quote]
Ni treba zdaj pretiravati. 🙂 Niso vse klešče papagajke. So samo tiste s čeljustmi. Imaš pa različne tipe in velikosti. Če si moral pri centralni odšraufat holender, si pač vedel katere rabiš in ne boš vzel tistih najmanjših.

No to seveda velja za vse….za vsa dela, ne glede a so moška ali ženska…zakaj bi glancala
parket tri ure….ali peglala štiri ure….ali štrikala 14 dni…če lahko….itd.

Skelino zagovarjanje enakopravnosti je še upravičeno, če je res sama tako samostojna. Od drugih žensk, ki znajo samo peglati, pa tu pa tam kaj skuhati, pa mi res ni jasno, kaj bi one sploh rade. :)[/quote]

Tvoja “gospa” zna samo to. Dobil si to, kar si zaslužil. Možačo:))). Glej, crknil bi od foušije, če bi ti opisala kaj se še da početi v življenju. Pa ne bom, kar ostajajte pri sekanju, malanju, štromiranju…kot da se to dagaja 365 dni v letu:))).

Kot sem rekla, vsak po svoje.[/quote]…in sedaj bo še svoje otroke stran od dela držala, da itak ne bodo znali četudi bi kateri želel, da bodo odvisni od drugih, ker “enostavno delo” je menda sramotno sploh, če znaš vse sam. Bolje da si fohidi.ot, delaš samo tisto za kar si se izučil, vse ostalo naj drugi postorijo….

Še tisto kar bi lahko iz principa ne narediš…..

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

No to seveda velja za vse….za vsa dela, ne glede a so moška ali ženska…zakaj bi glancala
parket tri ure….ali peglala štiri ure….ali štrikala 14 dni…če lahko….itd.[/quote]

Takšni ljudje imate vse bolj na minimumu. Dober parket je od 60€ naprej, zato ti ni problem še poskrbeti za vzdrževanje. Če imaš laminat za 10€ al kaj jst vem za kolk manj se še dobi, pa razne živali, ki hodijo po stanovanju…ja, kdo bi se sploh trudil okrog tega. Ne mislim zdaj nate osebno, pišem na splošno.
Oblečeš se lahko tudi preprosto, likalnika nekateri sploh nimajo. Vse je odvisno od filozofije, preferenc, ciljev v lajfu in tudi vrednot.

Skela, ja, take serviserje je treba plačat. POtem pa je tako. Imam vsoto denarja, ki ga lahko porabim. Zdaj pa, če pokličem nekoga, da mi zamenja sijalko, se moram odpovedat recimo nekemu izletu. Dam to na tehnico in se odločim, da bom to sama naredila in šla na izlet.

GF, ne boš verjela, ampak sedaj smo v dobi sijalk. Veš teh pa ni treba imeti na zalogi na kupe tako kot nekoč žarnic. Kdaj pa kdaj uporabi možgane no.

Skelino zagovarjanje enakopravnosti je še upravičeno, če je res sama tako samostojna. Od drugih žensk, ki znajo samo peglati, pa tu pa tam kaj skuhati, pa mi res ni jasno, kaj bi one sploh rade. :)[/quote]

Tvoja “gospa” zna samo to. Dobil si to, kar si zaslužil. Možačo:))). Glej, crknil bi od foušije, če bi ti opisala kaj se še da početi v življenju. Pa ne bom, kar ostajajte pri sekanju, malanju, štromiranju…kot da se to dagaja 365 dni v letu:))).[/quote]Saj ravno to… Ne dogaja se 366 dni v prestopnem letu in še takrat ne moreš sam?
Ok, saj ni treba, če lahko nekje drugje zasužiš, če pa ležiš na kavču tebi pa drugi pipo menja, ker ti si ne boš rok mazal, znaš pa pipo zamenjat, mi je pa mimo…

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kot sem rekla, vsak po svoje.[/quote]…in sedaj bo še svoje otroke stran od dela držala, da itak ne bodo znali četudi bi kateri želel, da bodo odvisni od drugih, ker “enostavno delo” je menda sramotno sploh, če znaš vse sam. Bolje da si fohidi.ot, delaš samo tisto za kar si se izučil, vse ostalo naj drugi postorijo….

Še tisto kar bi lahko iz principa ne narediš…..[/quote]

Tvoji otroci pa ne samo da bodo spoznali vsa dela, še v lajfu bodo to opravljali, ker ne bo ne časa ne zamisli za druge stvari. Ti sploh ne želiš, da bi jim bilo lažje, ampak da bodo iz principa vse delali sami. Punce se bodo prelevile v možače dekline, ki zmorejo vse same, zakaj bi rabile moškega? Če one to znajo, zmorejo in bodo. Ful dobr, kramp v roke in gremo. Upam, da jih preveč ne siliš v šolo, ker znanja ne bodo potrebovale.

Ti jih imaš na zalogi. Sem ti napisala, da so to počeli naši starši in njihovi starši. Očitno si še zadaj. Samo ne zdaj mene spet primerjat s tabo.

Očitno si potrebovala potrditev, kar je včasih prav fino za samozavest, ane? 🙂

Dobro je, da znaš marsikaj poštimat, se prav obrnit, organizirat izvedbo del, če pride do tega, da ostaneš nekega dne sama za vse – saj ostaja, kakorkoli obračaš, da se “zaneseš lahko le sam nase.”

Da ne bi katera planila: še danes ne obvladam teatralnosti, kleklanja in Swarovski kamenčkov.

…in sedaj bo še svoje otroke stran od dela držala, da itak ne bodo znali četudi bi kateri želel, da bodo odvisni od drugih, ker “enostavno delo” je menda sramotno sploh, če znaš vse sam. Bolje da si fohidi.ot, delaš samo tisto za kar si se izučil, vse ostalo naj drugi postorijo….

Še tisto kar bi lahko iz principa ne narediš…..[/quote]

On, ti pa res nič ne veš no :).
Glej, koga bo imel nek obrtnik raje, GFne otroke ali tebe? Recimo avtomehanik. Pride GF ali njen otrok, vidi, da se nič ne spoznajo, jim lahko vse fajn zaračuna. Potem pa ti prideš, se vsako stvar vtakneš, vidi da obvladaš pa ti ne more preveč napisat.
Ali pa kak obrtnik na domu, ti bi preveč vedel, tebi ne more preveč zaračunat. Ti nisi fajn stranka, ne da se toliko zaslužti kot na GF. Taki so pa idealne stranke. Nič ne sprašuje,s amo plača.

Tvoja “gospa” zna samo to. Dobil si to, kar si zaslužil. Možačo:))). Glej, crknil bi od foušije, če bi ti opisala kaj se še da početi v življenju. Pa ne bom, kar ostajajte pri sekanju, malanju, štromiranju…kot da se to dagaja 365 dni v letu:))).[/quote]Saj ravno to… Ne dogaja se 366 dni v prestopnem letu in še takrat ne moreš sam?
Ok, saj ni treba, če lahko nekje drugje zasužiš, če pa ležiš na kavču tebi pa drugi pipo menja, ker ti si ne boš rok mazal, znaš pa pipo zamenjat, mi je pa mimo…[/quote]

Pipe pa sploh ne bi sama menjala. V otroštvu sem videla, kaj vse se lahko zgodi, če ni pravilno nameščeno, če niso bile določene stvari s posebnimi vijaki pritrjene itd. In na kolk časa pri vas menjate pipe??? A to tak za šalo, da se vsi naučite? Pri meni so stvari, ki jih naredijo drugi, ker je to najbolj optimalno. Če pa tebi računica ne znese, pa to ni moj problem. Ne bom ti ploskala, ker si kmet.

Seveda ne, ko tebe berem, dobim res potrditev za samozavest.

parket tri ure….ali peglala štiri ure….ali štrikala 14 dni…če lahko….itd.[/quote]

Takšni ljudje imate vse bolj na minimumu. Dober parket je od 60€ naprej, zato ti ni problem še poskrbeti za vzdrževanje. Če imaš laminat za 10€ al kaj jst vem za kolk manj se še dobi, pa razne živali, ki hodijo po stanovanju…ja, kdo bi se sploh trudil okrog tega. Ne mislim zdaj nate osebno, pišem na splošno.
Oblečeš se lahko tudi preprosto, likalnika nekateri sploh nimajo. Vse je odvisno od filozofije, preferenc, ciljev v lajfu in tudi vrednot.[/quote]

No pa dejva. če sem kmetavzarka sposobna sam za lukne kopat….kaj TOČNO ti znaš, pa
da jaz ne znam?
Kera filozofija tebe dela tako zelo sofisticrano, da jaz lahko samo sanjam o njej?
Dej napiš en primer, da res vidim…te silne vrednote…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close