Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske, poročene s kurbirji

Ženske, poročene s kurbirji

Mene sploh ne. Nisem ljubosumen tip.
Prav? Ne.prav? Pri ljubosumnosti ne gre za prav ali narobe…..če so ljudje ljubosumni, gre za lastno
negotovost in tukaj si ne morejo kaj dosti pomagati, oziroma gre za dolg proces.
Bolestna ljubosumnost je itak neozdravljiva, normalna ljubosumnost pa je – če partnerja gradita zaupanje.
Še enkrat – kar se pijače tiče….nihče nima pravice nekomu omejevati socialnih stikov, ampak je
smotrno, da se o tem prej pogovorita in mogoče določita kakšen kompromis, ki bo neboleč za oba?[/quote]

jeb.o te kompromis… in kako bi naj izgledal ta tvoj kompromis v tem primeru?[/quote]

Jah ne vem, od primera (in človeka) do primera drugače , a ne?
Enim bo mogoče dovolj, če s to sodelavko ne gre v nek intimen lokalček s separejčki, ampak
v glasen in precej javen prostor?
Stvar je v niansah….bistveno je pa grajenje zaupanja in umirjanje njenih strahov…ne da se pri tem
odpoveš svoji svobodi.

A tebi se zdi prav, da si nap prizadeta, če bi tvoj šel z eno sam na pijačo? To bi te prizadelo?[/quote]

Prav? Ne.prav? Pri ljubosumnosti ne gre za prav ali narobe…..če so ljudje ljubosumni, gre za lastno
negotovost in tukaj si ne morejo kaj dosti pomagati, oziroma gre za dolg proces.
Bolestna ljubosumnost je itak neozdravljiva, normalna ljubosumnost pa je – če partnerja gradita zaupanje.
Še enkrat – kar se pijače tiče….nihče nima pravice nekomu omejevati socialnih stikov, ampak je
smotrno, da se o tem prej pogovorita in mogoče določita kakšen kompromis, ki bo neboleč za oba?[/quote]Kompromis? O_o
Kako naj sklenem kompromis s partnerjem za nek dogodek, ki ga nisem načrtoval?

Nap.Srečaš nekoga (starega znanca) nasprotnega spola na ulici, te povabi na pijačo in se moraš odločit (greš/ne greš) in pri tej odločitvi ali bi šel na drink ali ne, sploh ne upoštevaš partnerja, ker itak smatraš, ti je kristalno jasno, da greš z nekom prijateljsko na pijačo in to ne more bit nikakršen problem, ker te partner ne omejuje, ko pa prideš domov in oznaniš novico, ker si vesel, da si srečal starega znanca/znanko, nastane grozen problem, ker njej/njemu je kristalno jasno, da to ni bila samo pijačka ampak vse nekaj drugega, ker je njo že nekdo prej obvestil, da te je videl z nekom na pijački in kako sta se zabavala?
Kdo naj sedaj komu zaupa? :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Grozno, kaj vse trpijo eni v odnosih:). Pojasnjujejo, se opravičujejo, prosijo, moledujejo…skoraj tako kot v zaporu:)).

ž

Če je normalna, se lahko dogovarjaš vse, zakaj pa ne?[/quote]

Ravno v tem je keč:)). Čustveno prizadeta oseba ni več “normalna”, ne more stopiti iz svoje kože in videti realno sliko:).[/quote]

Zdej pač odvisno, zakaj je prizadeta, a ne?
Ne vidim primera, ko bi taka “prizadetost” lahko trajala dlje….pač počakaš, da se pomiri in se
dogovarjaš z njo, ko je pomirjena.

jeb.o te kompromis… in kako bi naj izgledal ta tvoj kompromis v tem primeru?[/quote]

Enim bo mogoče dovolj, če s to sodelavko ne gre v nek intimen lokalček s separejčki, ampak
Stvar je v niansah….bistveno je pa grajenje zaupanja in umirjanje njenih strahov…ne da se pri tem
odpoveš svoji svobodi.[/quote]
Od kod si privlekla zdaj separejčke?? Vse to je zraslo v tvojem bolanem umu. In ti tule oznanjaš kako nisi ljubosumna? Po moje si kar hudo ljubosumna…

Raje kvalitetno sam kot v takem odnosu… haloo

smotrno, da se o tem prej pogovorita in mogoče določita kakšen kompromis, ki bo neboleč za oba?[/quote]Kompromis? O_o
Kako naj sklenem kompromis s partnerjem za nek dogodek, ki ga nisem načrtoval?

Nap.Srečaš nekoga (starega znanca) nasprotnega spola na ulici, te povabi na pijačo in se moraš odločit (greš/ne greš) in pri tej odločitvi ali bi šel na drink ali ne, sploh ne upoštevaš partnerja, ker itak smatraš, ti je kristalno jasno, da greš z nekom prijateljsko na pijačo in to ne more bit nikakršen problem, ker te partner ne omejuje, ko pa prideš domov in oznaniš novico, ker si vesel, da si srečal starega znanca/znanko, nastane grozen problem, ker njej/njemu je kristalno jasno, da to ni bila samo pijačka ampak vse nekaj drugega, ker je njo že nekdo prej obvestil, da te je videl z nekom na pijački in kako sta se zabavala?
Kdo naj sedaj komu zaupa? :/[/quote]

Potem to razčistiš in določiš nova pravila obnašanja ZA OBA..
Ali pa predlagaš, da pač lažeš in mirna bosna? Kako bo pa potem reagirala naslednjič, ko jo bo
“nekdo obvestil”?
Jebivertsko in ignorantsko….pometanje problema pod preprogo se na dolgi rok nikoli ne obnese….

Določiš nova pravila obnašanja?:)) Meni bi jih le enkrat in nikoli več:). Saj se pogovarjamo za situacije z odraslimi osebami, a ne? Zdaj sem izgubila rdečo nit…ne vem ali sem v jaslih al kje.

odpoveš svoji svobodi.[/quote]
Od kod si privlekla zdaj separejčke?? Vse to je zraslo v tvojem bolanem umu. In ti tule oznanjaš kako nisi ljubosumna? Po moje si kar hudo ljubosumna…[/quote]

Oprosti, sem mislila, da se normalno pogovarjamo preko argumentov, ne preko žalitev….
Torej se pogoavjaj sam s sabo….z mano se takole ne boš…

Da ženska opazuje z daljnogledom iz zasede. 🙂
In sproti ocenjuje situacijo, napiše elaborat ter poda mnenje na podlagi katerega bo razvidno ali bo prišlo do naslednjega srečanja ali ne. 🙂

Potem pa ni čudno, če je toliko poskusov “pobega” (varanja). :)))

Res ni problema, razen, če s to resnico in željo, ženska ne prizadene moškega, ker mu jemlje svobodo.
Ker moški sklepa, da ženska pretirava in se potem mora ona spremeniti, ne pa on.[/quote]

Jemlje mu svobodo????? Kera neumna, ta pa res poseka marsikaj.
Mej svobodo, samo potem bodi v zvezi s tako žensko, ki ji bo vseeno….ali pa sploh ne bodi v
zvezi….
Ja, sam ti bi mel oboje…doma zvesto punco, ki te bo čakala, da se vrneš iz postelje druge…pa bohvar
da njej pride kej podobnega na misel…
Pošteno?
Ne.
Samo po tvoji meri.[/quote]

Skela, sam al to po sebi sklepate, da če greste z nekom na pijačo, da se potem že v njegovi postelji vidite?

odpoveš svoji svobodi.[/quote]Aja? :)))) Glasen prostor?

Je šla družba v lokal, sami poročeni tipi, gre en na wc in pusti mobi. na šanku kjer so pili pijačo, kliče žena in kamerati nahecajo točajko, da se oglasi. Žena vpraša kje je njen mož in ona odgovori, da pod Tušem (lokal se nahaja pod trgovino Tuš ;)….

No potem so morali vsi it z njim domov, da so ženski razložili štorijo pa še sedaj ni ravno prepričana, kaj je bilo res, ker ona je imela kristalno jasno sliko v glavi, ki je bila drugačna kot pa je trdil njen mož….. 😉

Pa je bil glasen lokal…. :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Pravila so namenjena lažjemu sobivanju in zajemajo vse…od tega, kdo prvi vstaja, do tega, kdo ne
potegne vode na wcju…..
A ti v partnerstvu vedno delaš vse, kar ti tisti hip pride na misel? In on mora vse brez besed sprejeti?
In ti brez besed sprejemaš vse, kar on naredi? Te pusti ob šanki s pijačko in gre zalizovati sosednjo
punco?
Ker – kdo pa si ti, da njega omejuješ?

Privezana si zanje….. 😀 😀

Pravila so namenjena lažjemu sobivanju in zajemajo vse…od tega, kdo prvi vstaja, do tega, kdo ne
potegne vode na wcju…..
A ti v partnerstvu vedno delaš vse, kar ti tisti hip pride na misel? In on mora vse brez besed sprejeti?
In ti brez besed sprejemaš vse, kar on naredi? Te pusti ob šanki s pijačko in gre zalizovati sosednjo
punco?
Ker – kdo pa si ti, da njega omejuješ?[/quote]

Seveda so nenapisana pravila. Pri tebi sem dobila občutek, da je treba še kaj napisati in podpisati s krvjo, da ziher drži:).

Jemlje mu svobodo????? Kera neumna, ta pa res poseka marsikaj.
Mej svobodo, samo potem bodi v zvezi s tako žensko, ki ji bo vseeno….ali pa sploh ne bodi v
zvezi….
Ja, sam ti bi mel oboje…doma zvesto punco, ki te bo čakala, da se vrneš iz postelje druge…pa bohvar
da njej pride kej podobnega na misel…
Pošteno?
Ne.
Samo po tvoji meri.[/quote]

Skela, sam al to po sebi sklepate, da če greste z nekom na pijačo, da se potem že v njegovi postelji vidite?[/quote]

Ne in ne vidim od kod tako sklepanje….iz mojih besed že ne…

Če se dva spoštujeta, potem ni treba nikomur postavljati nekih pravil obnašanja, saj oba delujeta v tej smeri, da sta v odnosu zadovoljna. Vsak se zaveda svoje nepopolnosti in tega, da ni idealen partner ter skupaj gradita odnos.
A, ker v družbi primanjkuje ogromno spoštovanja in skrenosti, pa čeprav sama trdiš, da ne, prihaja do takšnih primerov in postavljanja pravil.

Če se dva spoštujeta, potem ni treba nikomur postavljati nekih pravil obnašanja, saj oba delujeta v tej smeri, da sta v odnosu zadovoljna. Vsak se zaveda svoje nepopolnosti in tega, da ni idealen partner ter skupaj gradita odnos.
A, ker v družbi primanjkuje ogromno spoštovanja in skrenosti, pa čeprav sama trdiš, da ne, prihaja do takšnih primerov in postavljanja pravil.[/quote]

Si ti v zvezi z družbo? Kaj te briga za druge, če po trepalnicah hodijo…pomemben je vajin odnos s partnerko.

Problem je v tem, da nekatere ljudi prizadanejo že vsakdanje stvari, ki se komu zdijo običajne. Kaj pa potem? Recimo, da imam ljubosumno partnerko in sem na poti iz služba srečal staro prijateljico, ki me je povabila na pijačo. Se ji zlažem ali jo prizadanem?[/quote]

s tem, ko se ji zlažeš, jo tudi prizadeneš. Če veš, da je ljubosumna (v mejah normale, ne bolestno),
potem bi se recimo jaz izogibala situacijam, ki bi jo prizadele. Ne bi šla na pijačo, vsaj sama ne.
Mogoče v večji družbi in tega ne bi posebej pripovedovala, na direktno vprašanje bi pa odgovorila po
resnici.
Vem, kaj boš zdaj rekel….”ampak resnica jo prizadene”….to vidiš, je pa že sprenevedanje….dobro veš,
kje so meje in dobro veš, zakaj jih s takimi stavki zamegljuješ….voda na mlin lažnivcem…[/quote]
Se pravi, ker je ona ljubosumna, se moram jaz temu prilagoditi. Zakaj pa ne bi ona odpravila ljubosumja, ki ni potrebno? Vedno se zatakne pri teh mejah veš. Ona tudi ve kje so moje meje in da imam rad druženje z drugimi ljudmi.
Na (mojo) “srečo” je to samo hipotetičen primer in se mi ni treba tega več “igrati”. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

potegne vode na wcju…..
punco?
Ker – kdo pa si ti, da njega omejuješ?[/quote]

Seveda so nenapisana pravila. Pri tebi sem dobila občutek, da je treba še kaj napisati in podpisati s krvjo, da ziher drži:).[/quote]

Pa glih pri meni ne.
Jaz nisem ljubosumna niti za piko.
Preverjeno in preizkušeno.
Pričakujem pa moralno zrelega partnerja….kot samo po sebi umevno…

s tem, ko se ji zlažeš, jo tudi prizadeneš. Če veš, da je ljubosumna (v mejah normale, ne bolestno),
potem bi se recimo jaz izogibala situacijam, ki bi jo prizadele. Ne bi šla na pijačo, vsaj sama ne.
Mogoče v večji družbi in tega ne bi posebej pripovedovala, na direktno vprašanje bi pa odgovorila po
resnici.
Vem, kaj boš zdaj rekel….”ampak resnica jo prizadene”….to vidiš, je pa že sprenevedanje….dobro veš,
kje so meje in dobro veš, zakaj jih s takimi stavki zamegljuješ….voda na mlin lažnivcem…[/quote]
Se pravi, ker je ona ljubosumna, se moram jaz temu prilagoditi. Zakaj pa ne bi ona odpravila ljubosumja, ki ni potrebno? Vedno se zatakne pri teh mejah veš. Ona tudi ve kje so moje meje in da imam rad druženje z drugimi ljudmi.
Na (mojo) “srečo” je to samo hipotetičen primer in se mi ni treba tega več “igrati”. :)[/quote]

Saj. Samo da v praksi ona sama težko “odpravi ljubosumje” , ampak ga lahko veliko hitreje OBA.
Z vlivanjem zaupanja, dogovori, pogovori.
Z lažmi in skrivanjem pa nemogoče.

Zapori so milina. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zapori so milina. :))[/quote]

:)))) Kaj si pri tvoji že naletel na mino?:)))

Oprosti, sem mislila, da se normalno pogovarjamo preko argumentov, ne preko žalitev….
Torej se pogoavjaj sam s sabo….z mano se takole ne boš…[/quote]
Počakaj, da ga mine “prizadetost”. :))

Hahaha. So se skupaj zmenili, da ga rešijo iz laži. 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close