Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske, poročene s kurbirji

Ženske, poročene s kurbirji

Tako je. Ker človek mora lagati sebi, če ne želi imeti slabe vesti.[/quote]

Kaj pa če laže drugim, da se nehajo ukvarjati z njim in se posvetijo svojim problemom? Vest težko pretentaš, ker se slej kot prej vrne.[/quote]
Saj tud človeka težko pretentaš, če govoriš eno, delaš pa drugo in se ti spet vrne kako drugače. V vsakem primeru izgubiš, če lažeš, vsaj na dolgi rok.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tako je. Ker človek mora lagati sebi, če ne želi imeti slabe vesti.[/quote]

Kaj pa če laže drugim, da se nehajo ukvarjati z njim in se posvetijo svojim problemom? Vest težko pretentaš, ker se slej kot prej vrne.[/quote]
Se pač vrne. 🙂
Zato rabiš novo laž, da jo utišaš.

Seveda imajo. Dobijo pozornost oziroma tisto, kar želijo, ker so se naučili in spoznali, da se jim to splača.
Preprosto zaradi same tolerance do laganja.[/quote]

Ti se nikoli ne zlažeš? Imaš čisto vest?[/quote]
Seveda sem se že kdaj zlagal. Vendar pa nimam nič takšnega za prikrivati ali nečesa, da bi živel v laži in imel slabo vest.

Ti se nikoli ne zlažeš? Imaš čisto vest?[/quote]
Seveda sem se že kdaj zlagal. Vendar pa nimam nič takšnega za prikrivati ali nečesa, da bi živel v laži in imel slabo vest.[/quote]

Po tvoje je laž laž, ne vem zakaj sedaj delaš razlike.

Se pač vrne. 🙂
Zato rabiš novo laž, da jo utišaš.[/quote]

Torej poznaš vse postopke utišanja:)). Zdaj vse ljudi mečeš spet v isti koš…z morilci, roparji itd.

Če se ukvarjam s psihoanalizo, potem poznam postopke delovanja našega uma. 🙂

Zakaj pa misliš, da jaz misliš, da je laž enaka laži ?
Je razlika ali ženi zanikaš, da si si v trgovini enkrat kupil čokolado ali pa ji zanikaš, da jo varaš. 🙂

Je razlika ali ženi zanikaš, da si si v trgovini enkrat kupil čokolado ali pa ji zanikaš, da jo varaš. :)[/quote]

Poznaš kvečjemu svoje delovanje uma. A potem laž ni laž? Delaš selekcijo in sam sebe farbaš. Povej ji vse.
Zdaj sem se spomnila na enega, ki svoji partnerki pove čisto vse. Ampak res čistoooo vse:). Po moje je tudi seznanjena z njegovimi urami odvajanja:)). Da ja ne bo za kaj prikrajšana, a ne. In kaj je rezultat tega? Ne obnese se. Začela so se trenja pri banalnih stvareh, pojavljati so se začeli dvomi, strahovi, zaupanje se najeda…skratka bulšit je popolna iskrenost. Če drugemu ne zaupaš, potem živi sam.

Je razlika ali ženi zanikaš, da si si v trgovini enkrat kupil čokolado ali pa ji zanikaš, da jo varaš. :)[/quote]
Razlika je res. Ampak vse se začne pri čokoladi. 🙂 No, lahko se pa tudi konča, odivsno od situacije.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Razlika je res. Ampak vse se začne pri čokoladi. 🙂 No, lahko se pa tudi konča, odivsno od situacije.[/quote]

Opravičiš malo dejanje in to vodi v večje, ki s časom postane tudi majhno, ker je pred vrati že novo, večje dejanje:))). Skratka, Robi bi rekel, da vsi lažemo in opravičujemo ta svoja grda dejanja:). Ti ti ti:))).

Poznaš kvečjemu svoje delovanje uma. A potem laž ni laž? Delaš selekcijo in sam sebe farbaš. Povej ji vse.
Zdaj sem se spomnila na enega, ki svoji partnerki pove čisto vse. Ampak res čistoooo vse:). Po moje je tudi seznanjena z njegovimi urami odvajanja:)). Da ja ne bo za kaj prikrajšana, a ne. In kaj je rezultat tega? Ne obnese se. Začela so se trenja pri banalnih stvareh, pojavljati so se začeli dvomi, strahovi, zaupanje se najeda…skratka bulšit je popolna iskrenost. Če drugemu ne zaupaš, potem živi sam.[/quote]
To zdaj opisuješ neko obsesivno motnjo, ki jo generira strah pred varanjem.
Po domače, pretiravaš. 🙂
Ne vem, zakaj bi to vse razlagal, če jo ne zanima. 🙂
Ker ni strahu, ampak vlada zaupanje.

A tvoj um pa je iz drugačnega materiala ? 🙂
Nismo tako različni. Le v različnih situacijah živimo.

Razlika je res. Ampak vse se začne pri čokoladi. 🙂 No, lahko se pa tudi konča, odivsno od situacije.[/quote]

Opravičiš malo dejanje in to vodi v večje, ki s časom postane tudi majhno, ker je pred vrati že novo, večje dejanje:))). Skratka, Robi bi rekel, da vsi lažemo in opravičujemo ta svoja grda dejanja:). Ti ti ti:))).[/quote]
Ni rečeno da vodi v večje. Vse je odvisno na naših meril.
To pomeni, da smo vsi lopovi in tajkuni, le možnosti nimamo. Jaz pa pravim, da nismo.

Zdaj sem se spomnila na enega, ki svoji partnerki pove čisto vse. Ampak res čistoooo vse:). Po moje je tudi seznanjena z njegovimi urami odvajanja:)). Da ja ne bo za kaj prikrajšana, a ne. In kaj je rezultat tega? Ne obnese se. Začela so se trenja pri banalnih stvareh, pojavljati so se začeli dvomi, strahovi, zaupanje se najeda…skratka bulšit je popolna iskrenost. Če drugemu ne zaupaš, potem živi sam.[/quote]
To zdaj opisuješ neko obsesivno motnjo, ki jo generira strah pred varanjem.
Po domače, pretiravaš. 🙂
Ne vem, zakaj bi to vse razlagal, če jo ne zanima. 🙂
Ker ni strahu, ampak vlada zaupanje.

A tvoj um pa je iz drugačnega materiala ? 🙂
Nismo tako različni. Le v različnih situacijah živimo.[/quote]

Pretiravajo drugi, ki menijo, da je iskrenost odnosa v tem, da drugemu razlagaš o vsakem svojem koraku. Ne vem zakaj drugi razlagajo vse požez. To je zame daleč od zaupanja.

V bistvu smo si kar različni. Um je široko področje, večina stvari sploh ne vemo in upam, da nikoli ne bomo.

Opravičiš malo dejanje in to vodi v večje, ki s časom postane tudi majhno, ker je pred vrati že novo, večje dejanje:))). Skratka, Robi bi rekel, da vsi lažemo in opravičujemo ta svoja grda dejanja:). Ti ti ti:))).[/quote]
Ni rečeno da vodi v večje. Vse je odvisno na naših meril.
To pomeni, da smo vsi lopovi in tajkuni, le možnosti nimamo. Jaz pa pravim, da nismo.[/quote]

Ravno ti praviš, da skoraj smo:). Kdaj veš, da laž ni toliko škodljiva? A zdaj boš laži še meril?:))

dobesedno pojasnevat?

jaz bi temu rekel da se primerno izraziš in ne sadiš rožic 😉 ;)[/quote]
Pa dobro, saj imaš prav. Kdo pa še reče ženski, “da je najlepša na svetu”? :)) Pa še tisti, ki to res reče, pričakuje, da bo ženska razumela in da ve, da še ni videl vseh. Kar pa komplimenta ne zmanjša, ker vsi lahko danes vidimo dnevno veliko žensk, vseh sort.[/quote]

jaz se sprašujem zakaj imamo toliko opcij in besed ki jih lahko uporabimo, pa je ”potrebno” uporabljat besede ki so ”absolutne” (na Svetu, dokler naju smrt ne loči) in potem ”pričakovat” da se razume drugače oz. ”pravilno”

zakaj ne bi kar s prve povedali ”korektno” ?

Kompliment je še vedno tudi če se izraziš korektno 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ja, poudarek na “skoraj”. 🙂

Jaz ne morem za drugega vedeti kakšne posledice ima ali bo imela njegova laž.
Vidim, kakšne posledice ima to, če so na odgovornih mestih lažnivci, lopovi in varalice.

Eno samo sprenevedanje vse skupaj.
Res je treba cepiti dlako, pa zavajati z izrazoslovjem, pa de delati neumne….

Pa tko simpl je. . Pač zelo dobro veš, katero dejanje (in katera laž) bo tvojega partnerja prizadelo, tukaj
ni skrivnosti in dvomov….vsi vemo kako in kaj….stvari so kristalno jasne…
Po svoje to sprenevedanje potem še bolj boli….češ. prizadeneš me, pol me imaš pa še za idiota?

Skela, sploh ni tako enostavno. Če bi bilo, se ljudje ne bi o tem prepirali in v partnerstvu to ne bi bilo večno jabolko spora. Nekomu se neka stvar ne zdi toliko pomembna kot bi se recimo drugemu, če bi za to zvedel. Enakih stvari ne dojemamo vsi enako, zato se moramo veliko pogovarjati, da slišimo druge, njihove poglede, mnenja in obnašanje.

Potem je treba kdaj tudi pretehtati kaj ga lahko prizadane bolj: povedana resnica ali razkrita laž.

Zato pa ni splošnega pravila.
Je pa preprosto za vsakega izmed nas, ker menda vsak ve, kaj je njegovemu partnerju bistvenega pomena in kaj ne. In potem vsak ve, če komu laže o bistvenih zadevah ali pa ne.

Najhuje je, da smo ženske vedno tiste ta druge, verjetno večina moških celo življenje iščejo še
kakšno žensko, čeprav eni imajo priložnost, drugi pač ne, in pri enih ženskah jo imajo, pri drugih pač ne, težko je rečt, da so samo moški kurbirji, tudi ljubica je kriva.

Jaz sem imela enega takšnega ženskarja, ki sem mu bila “prva” violina,
zato ker sem pač živela z njim in mu rodila otroka,
ampak je probaval in flirtal povsod drugje, in ko je imel kaj možnosti sem bila daleč druga violina,
ah nikoli priznal, dokler ga nisem
postavila pred vrata, in še takrat ne, ampak vse se vrne, :))

Dvomi in strahovi so lahko vedno. Iskrenost tudi ne more vsega odgnati. Ponekod, kjer so v odnosu laži, ni nobenih dvomov, recimo.Pomembno je tudi, kako se kaj pove, ne le, kaj se pove. Izbor besed, ton glasu, obrazna mimika, ujemanje besed in dejanj in tako naprej. Če se v takem odnosu pojavljajo dvomi, jih mora pojasniti tisti, ki dvomi.

Potem je treba kdaj tudi pretehtati kaj ga lahko prizadane bolj: povedana resnica ali razkrita laž.[/quote]
najbolj enostavno je ,če nihče ne sprašuje ni nikomer potrebno lagati..

Potem je treba kdaj tudi pretehtati kaj ga lahko prizadane bolj: povedana resnica ali razkrita laž.[/quote]

a ne bi najprej pretehtal svojih dejanj, da potem o njih ni treba lagati?

In se mu zlagati, samo da ga ne bo prizadelo. Pa smo spet tam. 🙂

no, če se pogovarjamo o varanju, potem (zame) je enostavno.
Vsak zelo dobro ve, da bo to partnerja prizadelo. O tem menda ni dvoma? Če je drugače, potem
se o tem ( o “odprti zvezi”) prav gotovo dogovorita, oziroma skakanja okoli ne skrivata drug pred
drugim?
Približno takole: “ti, tamau ima jutri nastop v šoli, pa s Francelnom sva včeraj seksala…”

Da se pa delaš, da nisi vedel, da boš partnerja s tem prizadel, ker kao ne dojemamo vsi enako…
je pa čisto sprenevedanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close