Ženske, poročene s kurbirji
Robi, ti se zapletaš. Še malo pa boš napisal, da si v odnosu, ker….kaj jst vem.[/quote]
Saj sem dal primer, ko ljudje podobno na volitvah izberejo manjše zlo, ker sami ne premorejo toliko modrosti in sposobnost zaznavanja iskrenosti in so sami na podobnem nivoju.
Sem pa pozabil napisati, da jaz ne izbiram zla in imam za večino idealizirane in nenormalne predstave glede moralnosti in poštenosti.
Saj veš, da so tam zame vsi isti, pa se sama s tem ne stinjaš. Kar pomeni, da so tvoji kriteriji glede poštenosti nižji od mojih.[/quote]
Kako lahko primerjaš z volitvami? A pri tebi vse izhaja iz politike? Ko greš na volitve, si seznanjen z vsemi okoliščinami? Kolk si naiven. Politika je gnezdo, do katerega se navaden smrtnik ne dokoplje. Torej ne moreš nikoli razpolagati s transparentnimi podatki, da bi se optimalno odločil. To ni mogoče.
Ti si pisal o tem, da zbiraš in izbereš manjše zlo, torej že štartaš s tem, da so vsi pokvarjeni, samo koliko je vprašanje.
Saj je vseeno. Izbiro pogojujejo naša prepričanja, vrednote, pogledi na življenje……
Ne vem, kaj zdaj želite idealizirati družbo, če pa je po drugi strani toliko varanja, pa laži, neiskrenosti, pa mrtvih zakonov…..
Napisal sem, da tisti, ki izbirajo zlo, ne morejo biti veliko drugačni od tistega, kar izberejo.
Zanimivo vprašanje, ker če “kurbirji” obdarujejo s sladkimi besedami tudi vse napočez, potem bi morale “poštene žene” zavrnit take komplimente, pozornost in lahko to dobijo samo doma.
Pa še o “najlepši na svetu”:Lepota je v očeh opazovalca
Tudi krastača je nekomu najlepša na svetu 😉
Saj je vseeno. Izbiro pogojujejo naša prepričanja, vrednote, pogledi na življenje……
Ne vem, kaj zdaj želite idealizirati družbo, če pa je po drugi strani toliko varanja, pa laži, neiskrenosti, pa mrtvih zakonov…..
[/quote]
Bi pa bilo dobro, da bi vsak pisal o svojih izkušnjah, namesto, da idealiziramo le tisto slabo kar se dogaja okrog nas. Ali pa pišeš o svojih?
Zanimivo vprašanje, ker če “kurbirji” obdarujejo s sladkimi besedami tudi vse napočez, potem bi morale “poštene žene” zavrnit take komplimente, pozornost in lahko to dobijo samo doma.
Tudi krastača je nekomu najlepša na svetu ;)[/quote]
Ja, naj bi zavrnile, če bi bile poštene in imele čut ali zavedanje. Pa ga nimajo, ker so same na podobnem, plitvem nivoju.
[/quote]
Bi pa bilo dobro, da bi vsak pisal o svojih izkušnjah, namesto, da idealiziramo le tisto slabo kar se dogaja okrog nas. Ali pa pišeš o svojih?[/quote]
Pišem na splošno.
Seveda je pa brezveze, da pišem, ker to ne bo ničesar spremenilo.
Tudi krastača je nekomu najlepša na svetu ;)[/quote]
Jaz pa trdim da lahko neki punci rečeš da je NAJLEPŠA NA SVETU samo in izključno če si videl že vse ženske na Svetu…. drugače se itak lažeš!
Lahko pa ji rečeš da je najlepša od vseh kar si jih vido….
To je še ena v vrsti tistih da te bom ”brezpogojno” ljubil dokler naju ”smrt” ne loči 😉 😉
fraza ki je lažniva in brez pomena ampak točno o tem piše Dater…. da se jim lepo sliši 😀
Če ji moraš vse tako dobesedno pojasnjevati, potem se je že za vprašat, kaj si to izbral. Potem pa že lahko podvomiš vase in svoj izbor. :))
Mi je jasno, da ljudje za kakršnokoli dejanje vedno najdemo in smo sposobni najti dober razlog.
Ne glede na samo vrsto dejanja, je vedno povod v nas samih in ker so naši občutki in misli resnične, pač verjamemo v njih in jih opravičujemo.
Zato vsak, ki vara, laže…Ali karkoli že počne, meni, da ima za to dober razlog in ne mara obtoževanja, obsojanja….
Tudi samokritika je ena izmed obtoževanj, ki je večinoma ne maramo, ker od nas pričakuje neko spremembo in razmišljanje o posledicah naših dejanj.
In zato pridemo do tega absurda, da je vsak posameznik dober in pošten, le družba je pokvarjena.
A družba v resnici ne obstaja, smo le posamezniki, zaslepljeni s svojimi iluzijami in notranjo razdvojenostjo.
Če ji moraš vse tako dobesedno pojasnjevati, potem se je že za vprašat, kaj si to izbral. Potem pa že lahko podvomiš vase in svoj izbor. :))[/quote]
dobesedno pojasnevat?
jaz bi temu rekel da se primerno izraziš in ne sadiš rožic 😉 😉
Zakaj pa misliš, da eni kradejo lažejo, če niso slabi oziroma zaslepljeni? Saj Robi ne pravi, da so vsi zasplepljeni in da vsi lažejo, pač pa, da vsi, ki lažejo, so zaslepljeni in verjamejo, da imajo upravičen razlog za svoja pokvarjena dejanja. Če ga ni bi imeli, tega ne bi počeli.
Če ji moraš vse tako dobesedno pojasnjevati, potem se je že za vprašat, kaj si to izbral. Potem pa že lahko podvomiš vase in svoj izbor. :))[/quote]
dobesedno pojasnevat?
jaz bi temu rekel da se primerno izraziš in ne sadiš rožic 😉 ;)[/quote]
Pa dobro, saj imaš prav. Kdo pa še reče ženski, “da je najlepša na svetu”? :)) Pa še tisti, ki to res reče, pričakuje, da bo ženska razumela in da ve, da še ni videl vseh. Kar pa komplimenta ne zmanjša, ker vsi lahko danes vidimo dnevno veliko žensk, vseh sort.
Zakaj pa misliš, da eni kradejo lažejo, če niso slabi oziroma zaslepljeni? Saj Robi ne pravi, da so vsi zasplepljeni in da vsi lažejo, pač pa, da vsi, ki lažejo, so zaslepljeni in verjamejo, da imajo upravičen razlog za svoja pokvarjena dejanja. Če ga ni bi imeli, tega ne bi počeli.[/quote]
To mi je jasno. Ampak Robi to ves čas poudarja, na tem stojijo njegove teze in zato posledično tudi razmišlja le o slabih plateh. Laži so majhne in velike, nedolžne in zlobne. Otroci tudi lažejo. To pomeni, da imajo upravičen razlog za svoja pokvarjena dejanja? Kam smo prišli…
Zakaj pa misliš, da eni kradejo lažejo, če niso slabi oziroma zaslepljeni? Saj Robi ne pravi, da so vsi zasplepljeni in da vsi lažejo, pač pa, da vsi, ki lažejo, so zaslepljeni in verjamejo, da imajo upravičen razlog za svoja pokvarjena dejanja. Če ga ni bi imeli, tega ne bi počeli.[/quote]
Tako je. Ker človek mora lagati sebi, če ne želi imeti slabe vesti.
Tako je. Ker človek mora lagati sebi, če ne želi imeti slabe vesti.[/quote]
Kaj pa če laže drugim, da se nehajo ukvarjati z njim in se posvetijo svojim problemom? Vest težko pretentaš, ker se slej kot prej vrne.
To mi je jasno. Ampak Robi to ves čas poudarja, na tem stojijo njegove teze in zato posledično tudi razmišlja le o slabih plateh. Laži so majhne in velike, nedolžne in zlobne. Otroci tudi lažejo. To pomeni, da imajo upravičen razlog za svoja pokvarjena dejanja? Kam smo prišli…[/quote]
Seveda imajo. Dobijo pozornost oziroma tisto, kar želijo, ker so se naučili in spoznali, da se jim to splača.
Preprosto zaradi same tolerance do laganja.
To mi je jasno. Ampak Robi to ves čas poudarja, na tem stojijo njegove teze in zato posledično tudi razmišlja le o slabih plateh. Laži so majhne in velike, nedolžne in zlobne. Otroci tudi lažejo. To pomeni, da imajo upravičen razlog za svoja pokvarjena dejanja? Kam smo prišli…[/quote]
Seveda imajo. Dobijo pozornost oziroma tisto, kar želijo, ker so se naučili in spoznali, da se jim to splača.
Preprosto zaradi same tolerance do laganja.[/quote]
Ti se nikoli ne zlažeš? Imaš čisto vest?
Forum je zaprt za komentiranje.