Ženske, poročene s kurbirji
Samo podvprašanjce: misliš, da se nekaj zelo podobnega ne dogaja v ravno nasprotni smeri samo zato, da ženska dobi nekoga, ki jo bo oplodil in igral očeta “njenih” otrok?[/quote]
Kako podobnega? Misliš, da ženska laže, da ga ima rada?
Hja, če je neumna, ja. Ker moraš vedeti, da ženska pa “računa” na to, da bosta živela skupaj – in
z nekom, ki ga nimaš rad in ga niti ne spoštuješ dovolj, da bi mu povedal po resnici….je potem
precej težko preživeti nadaljnih 30 let….[/quote]
Jaz mislim, da tudi prevarant ima svojo ljubico največkrat rad. Vsaj tisti hip, ko sta skupaj ali dokler se je ne naveliča. :-))
Se pravi, ti lahko pomoriš celo vas ljudi, ampak soditi ti ne smemo, dokler ne umreš. In kaj je potem smisel te sodbe? Imaš ti ljudi malo za naivne kajne? 🙂
Tisto je blo bolj na temo negativnih prizvokov ki jih dajete/jo/mo besedam oz. dejanjem. Pač sem še vključo ”kurbirstvo” da je blo ”on topic”
Ja kaj pa misliš…. da bodo v dobi internetnega 1 click nakupovanja, mobilnih telefonov (smartphone) prenosnikov, slušalk, avtov z senzorji odzadaj za parkiranje…. moški (ali kar ljudje) izbirali ”težje” opcije zaradi kao ”morale”
Takih je mogoče PAR odstotkov maksimalno…. Lajf je dovolj naporen brez furanja kvazi moralne pro-ženske zveze… sploh če ženska ni res Dobra ženska, ampak je tečna baba ki jo vsak PMS zbuta….
In ljudje si pač tam ”prilagodijo” po svoje kjer je opcija….
zato pa (za razliko od marsikoga drugega) jaz ne obsojam nobenega, ker si je pač takšno pot izbral, povem kaj mislim o tem in razumem, da si mora vsak zbrat svojo pot in nikogar ne poskušam postavljat na ”mojo pot” kot recimo eni moralisti tukaj (in tudi v real lajfu) pač povem mnenje in grem naprej… Če pa ta ista oseba potem pride do mene in pojamra kako je to se zgodlo tak pa ovak, potem pa ga opomnim na njegova dejanja, da se bo morda zamislil…. kaj več pa ni v moji domeni ker ”sodnik” pač nisem 🙂
Zato pa me moti ko pride kdo do mene in mi sodi kaj delam prav in kaj narobe…. Ne jaz delam DRUGAČE. Če je prav ali narobe, se lahko sodi komaj ko bo moje življenje končano glede na to kakšno bo in glede na to kako se bom jaz ob koncu življenja počutil glede na moja dejanja skozi življenje.[/quote]Matkic ti bi za vsako ceno rad prikazal in to se trudiš že odkar si prišel na mon, da je laž boljša izbira, ker da takojšen efekt, kot pa če bi izbral resnico in bi se moral dlje časa trudit, do nekega rezultata.
Se pravi, ti lahko pomoriš celo vas ljudi, ampak soditi ti ne smemo, dokler ne umreš. In kaj je potem smisel te sodbe? Imaš ti ljudi malo za naivne kajne? :)[/quote]
Sem pozabil pripisati, “ker ti delaš drugače”. Saj veš, morilcu je LAŽJE umoriti, kot pa zdraviti svoj “drugačen” um za to težnjo po morjenju. Zakaj bi se matral?!
Poglej, jaz želim prikazat ZAKAJ se ljudje raje zlažejo…. jaz ne sodim (za razliko od nekaterih) KAJ JE BOLJŠA IZBIRA….
Če bi že rad kaj prikazal je to, da NEVEM kaj se splača, ampak da se to pokaže komaj NA KONCU!
Jaz si pač ne upam trdit, da vem kaj se splača in kaj ne…. Vi pa vsi po vrsti sodite kaj se splača in kaj ne….
Se pravi, ti lahko pomoriš celo vas ljudi, ampak soditi ti ne smemo, dokler ne umreš. In kaj je potem smisel te sodbe? Imaš ti ljudi malo za naivne kajne? :)[/quote]
Sem pozabil pripisati, “ker ti delaš drugače”. Saj veš, morilcu je LAŽJE umoriti, kot pa zdraviti svoj “drugačen” um za to težnjo po morjenju. Zakaj bi se matral?![/quote]
Ker ga znamo ženske “razorožit”?! 😀
Sem pozabil pripisati, “ker ti delaš drugače”. Saj veš, morilcu je LAŽJE umoriti, kot pa zdraviti svoj “drugačen” um za to težnjo po morjenju. Zakaj bi se matral?![/quote]
Že cel čas je govora o nečem čist drugem kot ”umorih” in tudi sam sem NAPISAL (poišči prosim v tej temi) da to velja za zadeve ki NISO kaznive v ZAKONIH države v kateri živim in zaradi teh dejanj ne grem pred poroto in sodnika ter tožilca….
Ti je zdaj razumljivo dovolj o čem govorim….
pa za tebe še enkrat:
Govorim o sodbah ki jih izrekate eni (večina) ki niso v kazenskem zakoniku in ne odgovarjaš za njih na sodišču…. umor torej tukaj ne šteje…. varanje pač (in tudi laž povezana z njim)
Že cel čas je govora o nečem čist drugem kot ”umorih” in tudi sam sem NAPISAL (poišči prosim v tej temi) da to velja za zadeve ki NISO kaznive v ZAKONIH države v kateri živim in zaradi teh dejanj ne grem pred poroto in sodnika ter tožilca….
pa za tebe še enkrat:
Govorim o sodbah ki jih izrekate eni (večina) ki niso v kazenskem zakoniku in ne odgovarjaš za njih na sodišču…. umor torej tukaj ne šteje…. varanje pač (in tudi laž povezana z njim)[/quote]
prevod št.2…je torej možno da prevare (ne)priznamo ne zato ker se bojimo obsojanja družbe ampak izgube partnerja in njegovega (zatem) spremenjenega pogleda na nas….ali bolj zato da sami sebe prepričamo in si celo verjamemo da delamo vse prav?
Zato pa me moti ko pride kdo do mene in mi sodi kaj delam prav in kaj narobe…. Ne jaz delam DRUGAČE. Če je prav ali narobe, se lahko sodi komaj ko bo moje življenje končano glede na to kakšno bo in glede na to kako se bom jaz ob koncu življenja počutil glede na moja dejanja skozi življenje.
Ja Matkič, samo če te to moti, je to TVOJ problem, kot posledica tvoje odločitve, da delaš “drugače”.
Ne moreš pa zdaj od vseh zahtevati, da te ne sodijo…..ker tebe to “moti”?
Kako podobnega? Misliš, da ženska laže, da ga ima rada?
Hja, če je neumna, ja. Ker moraš vedeti, da ženska pa “računa” na to, da bosta živela skupaj – in
z nekom, ki ga nimaš rad in ga niti ne spoštuješ dovolj, da bi mu povedal po resnici….je potem
precej težko preživeti nadaljnih 30 let….[/quote]
Jaz mislim, da tudi prevarant ima svojo ljubico največkrat rad. Vsaj tisti hip, ko sta skupaj ali dokler se je ne naveliča. :-))[/quote]
Samo da tu “rad” ali “ne rad” ni vprašanje, vprašanje je to, kaj pove ŽENI doma….
Nevem draga deklica 😉
Sodi lahko samo SODNIK, zato me MOTI…. in to ni MOJ problem ampak problem CELOTE.
Mnenje pa mi lahko pove vsak….. Ampak za mene mnenje zgleda nekako takole:
”Meni se zdi da to kar delaš je narobe”
Ne pa
”To kar delaš je narobe”
eno je mnenje posameznika drugo je absolutna sodba…. eno sprejmem in odobravma, drugo mi pove da si vbistvu debil ki nič ne misli ampak je prevzel družbene norme kot svoje ker se mu ne ljubi razmišljat 🙂
Ti je razlika opazna?
Meni je očitna!
Nevem draga deklica 😉
Sodi lahko samo SODNIK, zato me MOTI…. in to ni MOJ problem ampak problem CELOTE.
Ne pa
”To kar delaš je narobe”
eno je mnenje posameznika drugo je absolutna sodba…. eno sprejmem in odobravma, drugo mi pove da si vbistvu debil ki nič ne misli ampak je prevzel družbene norme kot svoje ker se mu ne ljubi razmišljat 🙂
Ti je razlika opazna?
Meni je očitna![/quote]
Meni se zdi, da slepomišiš v nedogled…. z MORALNEGA vidika pač nimaš prav in znano je,
(iz raziskav) da so osnovna etična načela (ne ubijaj, ne laži, ne kradi ) enaka povsod v vseh
družbah, od najbolj primitivnih plemen do razvitih družb…
Kako ti kršitve teh načel opravičuješ na vse možne načine…..je pač rezultat okvare tvojega moralnega
kompasa….in ne “obsodb”, pa “sodnikov” pa “debilov z družbenimi normami”…
Nevem draga deklica 😉
Ne pa
”To kar delaš je narobe”
Ti je razlika opazna?
Meni je očitna![/quote]
Meni se zdi, da slepomišiš v nedogled…. z MORALNEGA vidika pač nimaš prav in znano je,
(iz raziskav) da so osnovna etična načela (ne ubijaj, ne laži, ne kradi ) enaka povsod v vseh
Kako ti kršitve teh načel opravičuješ na vse možne načine…..je pač rezultat okvare tvojega moralnega
kompasa….in ne “obsodb”, pa “sodnikov” pa “debilov z družbenimi normami”…[/quote]
Sicer bi pa to raziskavo zlo rad prebral…. če mi jo prosim poiščeš… da dokažeš to svojo trditev…. me prav zanima kdo je hodo delat raziskavo v Amazonski pragozd k divjim plemenom pa skakal po Afriki pa vsepovsod da je pokril res Vse od najbolj primitivnih do najbolj razvitih 😉 😉 😉
To je ravno tvoj ”problem” ker misliš da so ”osnovna” etična načela ENAKA že cel čas…. načela se spreminjajo in so odvisna od družbe (na srečo ali žalost” ti pa govoriš kot da obstajajo že od Adama in Eve (prvih ljudi)
”Morality is simply the attitude we adopt toward people whom we personally dislike.”
Etična načela si je ”izmislil” človek torej niso nekaj NAD nami, ampak so OB NAS…. al ti dejansko verjameš, da je ta načela postavlo neko višjo bitje ki presega moči smrtnika?
No potem ti je opravičeno takšno razmišljanje, in sva tukaj tudi končala z debato o načelih….
Če ne potem pa moraš razumet, da ni nobene hierarhije v tem primeru, ampak vse hodi ”vštric” torej nič ni več od mene in od ničesar jaz nisem več…. še najmanj od zamislekov drugih ljudi ki se imajo za sodnike 🙂
Tvoje govorjenje me spominja, na čas ko mi je deda razlagal, kako so obešali nad vse ljudi sliko Josipa Broza…. ti pač na ”isto” mesto postavljaš neka etična načela…. v resnici pa so tako Tito kot tale etična načela samo ”človek” in nič več 🙂
Nevem draga deklica 😉
Ne pa
”To kar delaš je narobe”
Ti je razlika opazna?
Meni je očitna![/quote]
kompasa….in ne “obsodb”, pa “sodnikov” pa “debilov z družbenimi normami”…[/quote]
Bravo skela: tole pa graviramo v kamen, plastelin, nekam… 🙂 ker drži kot pribito…
Vseeno pa ne bi Matkičevih razlag jemala kot opravičila (zase/za takomisloče/podobnomisloče) ampak bolj hipotetična razmišljanja in možnosti drugačnega scenarija. Vsi mislimo podobno z nekaj odstopanji. Vsak ima pa prav zase; sicer sama ne razumem ljudi ki brez slabe vesti skačejo naokoli in farbajo ljubljene osebe. Drugi pa pač ne razumejo da si lahko (vsaj večino časa – lajf je lajf) zadovoljen in zvest ENEMU partnerju. Na koncu dneva šteje le on/ona in družina.
Sicer bi pa to raziskavo zlo rad prebral…. če mi jo prosim poiščeš… da dokažeš to svojo trditev…. me prav zanima kdo je hodo delat raziskavo v Amazonski pragozd k divjim plemenom pa skakal po Afriki pa vsepovsod da je pokril res Vse od najbolj primitivnih do najbolj razvitih 😉 😉 😉
To je ravno tvoj ”problem” ker misliš da so ”osnovna” etična načela ENAKA že cel čas…. načela se spreminjajo in so odvisna od družbe (na srečo ali žalost” ti pa govoriš kot da obstajajo že od Adama in Eve (prvih ljudi)
”Morality is simply the attitude we adopt toward people whom we personally dislike.”
Etična načela si je ”izmislil” človek torej niso nekaj NAD nami, ampak so OB NAS…. al ti dejansko verjameš, da je ta načela postavlo neko višjo bitje ki presega moči smrtnika?
No potem ti je opravičeno takšno razmišljanje, in sva tukaj tudi končala z debato o načelih….
Če ne potem pa moraš razumet, da ni nobene hierarhije v tem primeru, ampak vse hodi ”vštric” torej nič ni več od mene in od ničesar jaz nisem več…. še najmanj od zamislekov drugih ljudi ki se imajo za sodnike 🙂
Tvoje govorjenje me spominja, na čas ko mi je deda razlagal, kako so obešali nad vse ljudi sliko Josipa Broza…. ti pač na ”isto” mesto postavljaš neka etična načela…. v resnici pa so tako Tito kot tale etična načela samo ”človek” in nič več :)[/quote]
Ok, po mojem bo veliko lažje, če našteješ nekaj družb (ali držav, ali skupnosti) , kjer našteta osnovna
etična načela ne veljajo.
Komot lahko posežeš tudi v zgodovino….
pa za tebe še enkrat:
Govorim o sodbah ki jih izrekate eni (večina) ki niso v kazenskem zakoniku in ne odgovarjaš za njih na sodišču…. umor torej tukaj ne šteje…. varanje pač (in tudi laž povezana z njim)[/quote]
Ja, ampak če pride kaka labilna oseba to brat, lahko to čist narobe razume in potem bo ena vas nastradala. Pa sem raje opozoril. 😉
No vsaj ena ki ”razume” (vsaj večinsko)
Samo da jaz ob tem kar si napisala (v boldanem) še pravim da noben ne bi smel ”sodit” (ne zamenjujmo to s podajanjem mnenja) drugega kaj je prav in kaj ne (razen če je zaradi dejanja kazensko odgovoren)
Poglej…. jaz sem del družbe in me nikol noben ni vprašal, kaj jaz mislim kaj ”velja” ….. Torej so me ”diktatorsko” prisilli in za mene velja nekaj kar nisem niti možnost mel da bi se odločal?
Jok brate odpade….
Dejansko je takole:
ko se zapre oz. zaključi zadnja stran kazenskega zakonika(države v kateri živim), se odpre MOJ lastni ”zakonik” in z njim tudi MOJA LASTNA etična načela…. Če slučajno sovpadajo z načeli ki se jih drži ”večina” potem super, če ne pa lahko vsak izrazi negativno mnenje, ne pa negativne SODBE.
Tako kot imajo mafijci v Italiji etično načelo maščevanja (ki ga ne odobravam) tako imajo Šeriatsko pravo (ki ga spet ne odobravam) ampak za razliko od drugih jaz ne sodim da je to prav ali ne, ampak samo podajam mnenje da se mi NE ZDI prav.
Nevem draga deklica 😉
Sodi lahko samo SODNIK, zato me MOTI…. in to ni MOJ problem ampak problem CELOTE.[/quote]
Saj v primeru varanja SODI SODNIK in to je žena.
No vsaj ena ki ”razume” (vsaj večinsko)
Samo da jaz ob tem kar si napisala (v boldanem) še pravim da noben ne bi smel ”sodit” (ne zamenjujmo to s podajanjem mnenja) drugega kaj je prav in kaj ne (razen če je zaradi dejanja kazensko odgovoren)
Poglej…. jaz sem del družbe in me nikol noben ni vprašal, kaj jaz mislim kaj ”velja” ….. Torej so me ”diktatorsko” prisilli in za mene velja nekaj kar nisem niti možnost mel da bi se odločal?
Jok brate odpade….
Dejansko je takole:
ko se zapre oz. zaključi zadnja stran kazenskega zakonika(države v kateri živim), se odpre MOJ lastni ”zakonik” in z njim tudi MOJA LASTNA etična načela…. Če slučajno sovpadajo z načeli ki se jih drži ”večina” potem super, če ne pa lahko vsak izrazi negativno mnenje, ne pa negativne SODBE.
Tako kot imajo mafijci v Italiji etično načelo maščevanja (ki ga ne odobravam) tako imajo Šeriatsko pravo (ki ga spet ne odobravam) ampak za razliko od drugih jaz ne sodim da je to prav ali ne, ampak samo podajam mnenje da se mi NE ZDI prav.[/quote]
Vprašanje je bilo čisto enostavno….?
Naštej družbe (ali države) v katerih ne veljajo prej našteta etična načela (ne ubijaj, ne laži, ne kradi)
Kakšen je pa tvoj lastni zakonik je tvoja privatna stvar….komot ga izvajaš, ampak je nerealno pričakovati,
da te ne bo nihče obsojal.
Tako pač je.
Nevem draga deklica 😉
Sodi lahko samo SODNIK, zato me MOTI…. in to ni MOJ problem ampak problem CELOTE.[/quote]
Saj v primeru varanja SODI SODNIK in to je žena.[/quote]
Ne ona je ”samo” človek…. samo 1 vrste sodniki obstajajo (na tem svetu) to so ”poklicni” in ti delajo na SODIŠČIH…. vsi ostali so kvazi sodniki ki se imajo ”poklicane” da sodijo/mo brez POOBLASTIL kogarkoli razen morda sebe…
Saj je tudi nerealno pričakovat da bodo moški postali boljši in nehali lagat 🙂
pa nekatere to vseeno pričakujejo/te :))))))
Ker če ne bi pričakovale oz. hotele, potem ne bi obsojale 🙂
Saj v primeru varanja SODI SODNIK in to je žena.[/quote]
Ne ona je ”samo” človek…. samo 1 vrste sodniki obstajajo (na tem svetu) to so ”poklicni” in ti delajo na SODIŠČIH…. vsi ostali so kvazi sodniki ki se imajo ”poklicane” da sodijo/mo brez POOBLASTIL kogarkoli razen morda sebe…[/quote]
Zdej pa res že bluziš…..pa ja ločiš med PRAVNO sodbo in MORALNO obsodbo?
Če si poročen, potem to pomeni, da si sprejel določena pravila, katerih bi se naj držal in jih spoštoval.
Če si kršil ta pravila, potem ima žena pravico tebi dejanja očitati ali pa na sodišče vložiti predlog za ločitev in potem bo ti sodil še sodnik. In to definitivno v korist žene, ker si že kršil družinski “zakon”.
Če si poročen, potem to pomeni, da si sprejel določena pravila, katerih bi se naj držal in jih spoštoval.
Če si kršil ta pravila, potem ima žena pravico tebi dejanja očitati ali pa na sodišče vložiti predlog za ločitev in potem bo ti sodil še sodnik. In to definitivno v korist žene, ker si že kršil družinski “zakon”.[/quote]
Kaj pa če NISI poročen (pa živiš skupaj)?
Potem pravil ni….. oz. si jih izmišljujete moralisti ;)))))
Forum je zaprt za komentiranje.